Eiffeltoren bezoeken en beklimmen | handige tips

Frankrijk, Parijs

Als je naar Parijs gaat dan ontkom je er niet aan om een glimp van de Eiffeltoren mee te pakken. Al ruim 5 keer ben ik in Parijs geweest maar nog nooit op de Eiffeltoren. Elke keer vond ik de wachtrij toch te lang. Nu wilde ik ongeacht hoe lang de rij zou zijn de Eiffeltoren beklimmen.

De Eiffeltoren beklimmen

We besloten om in de middag richting de Eiffeltoren te gaan zodat we de Eiffeltoren met de zonsondergang konden mee maken en natuurlijk in de avond met de prachtige lichtjes. Toen we aankwamen stond er een redelijk lange rij. Ons zelf niet laten afschrikken sloten we achteraan. Na ruim 45 minuten wachten kochten (2015) we ons kaartje en maakte we onze eerste stappen op de Eiffeltoren.

Eiffeltoren beklimmen en bezoeken

De lift of de trap omhoog

Als je de Eiffeltoren wilt beklimmen kan je op twee verschillende manieren boven komen. Je kunt voor de lift kiezen. In een paar seconden brengt deze lift je naar de eerste en tweede verdieping. Wel heb je hier te maken met een langere wachttijd dan bv als je met de trap gaat. Met de trap is tevens goedkoper en de wachttijd is minder lang. Met de trap loop je zo’n 1060 traptreden. Wil je de derde verdieping bereiken? Dan kan dit alleen maar met de lift. Wij besloten trouwens de trap te pakken 🙂

Let wel op dat je een combinatieticket moet kopen om ook de derde verdieping te bezoeken. Deze moet je voor het betreden van de Eiffeltoren bij het locket onderaan kopen.

Eiffeltoren beklimmen en bezoeken

Hoe hoog is de Eiffeltoren

De Eiffeltoren in zon 324 meter hoog (met televisie atenne) en streekt over boven de stad uit. Het hoogste gedeelte waar je kan komen (derde verdieping) ligt op 276,13 meter hoogte. Hoger dan dat kun en mag je niet komen. De Eiffeltoren was voor een lange periode de hoogste toren ter wereld. Bovenop de Eiffeltoren krijg je een prachtige 360 graden uitzicht over de stad.

Eiffeltoren beklimmen en bezoeken

De eerste 360 traptreden

De eerste 100 treden waren wat eng. Moest toch even aan de hoogte wennen maar hoe hoger we kwamen hoe minder last ik had van mijn hoogtevrees. Ik genoot van het prachtige uitzicht door de constructie van de Eiffeltoren heen. De eerste verdieping bereikte we na 360 traptreden. Het uitzicht is op de eerste etage al erg mooi maar we wilde natuurlijk nog hoger dus op naar de 2de etage.

Bezoeken Eiffeltoren

Door naar de tweede verdieping

Aangekomen op de tweede etage hadden we ruim 719 traptreden in onze benen. Dat voelde je wel. Gelukkig maakte het prachtige uitzicht alles goed. Het was al donker en de lichtjes van de Eiffeltoren gingen ook aan. Wat natuurlijk een prachtige ervaring is. We bleven daar even rondhangen om foto’s te maken en te genieten van het uitzicht.

Beklimmen en bezoeken van de Eiffeltoren

Naar de derde verdieping

Daarna was het tijd om naar de hoogste punt van de Eiffeltoren te gaan. Op naar de 3de verdieping, dit keer wel met de lift omdat de trappen niet toegankelijk zijn voor publiek. Op 276 meter hoogte stonden wij te genieten. Het is er boven wel eens stuk smaller dan op de andere verdiepingen dus er staat vaak ook een wachtrij voor de lift naar de derde verdieping.

Stedentrip Parijs tip: Lizette van Reismuts maakte een prachtige wandeling door Parijs, de stad van de liefde

Beklimmen en bezoeken van de Eiffeltoren
Beklimmen en bezoeken van de Eiffeltoren

Kosten bezoek Eiffeltoren

Je hebt verschillende pakketten en mogelijkheden om de toren te bezoeken en te beklimmen:

Met de trap (tot tweede verdieping)

De goedkoopste optie is om de trap te nemen. Je betaald hier het minste voor en je wachtrijen zijn minder lang.

 • Volwassenen: €10,40
 • 12 t/m 24 jaar: €5,20
 • 4 t/m 11: €2,60
 • t/m 4: gratis

Let wel op dat je met deze tickets maar tot de tweede verdieping gaat.

Met de lift (tot tweede verdieping)

Heb je geen zin om trap te lopen of is dit voor jou geen optie dan kan je de lift pakken. Let wel op dat de wachtrij hier langer is en de tickets duurder.

 • Volwassenen: €16,60
 • 12 t/m 24 jaar: €8,30
 • 4 t/m 11: €4,10
 • t/m 4: gratis

Let wel op dat je met deze tickets maar tot de tweede verdieping gaat.

Met de trap (tot tweede verdieping) en lift (derde verdieping)

Wil je helemaal tot de top (dus derde verdieping) dan moet je dus meer betalen. De kosten hiervan zijn er maar het is het meer dan waard om dit bedrag ervoor te betalen.

 • Volwassenen: €19.70
 • 12 t/m 24 jaar: €8,80
 • 4 t/m 11: €5,-
 • t/m 4: gratis

Met de lift (derde verdieping)

Dit is gelijk de duurdste optie die er bestaat op de Eiffeltoren te bezoeken. Je gaat hier geheel naar de derde verdieping met de lift.

 • Volwassenen: €25,90
 • 12 t/m 24 jaar: €13,00
 • 4 t/m 11: €6,50
 • t/m 4: gratis
Beklimmen en bezoeken van de Eiffeltoren

Wachtrij overslaan?

Geen zin om lang te wachten dan kun je ervoor kiezen om een voorrangsticket te kopen. Je krijgt dan een gids erbij en dankzij hem skip je de wachtrij. Je bent dan ongeveeer 1 a 2 uur bezig met een bezoek aan de Eiffeltoren en niet met het wachten in een wachtrij. Handig toch?

Je kan hier je skip the line ticket kopen voor de Eiffeltoren

Beklimmen en bezoeken van de Eiffeltoren

Tickets offline of online kopen?

Je hebt twee opties om tickets te komen; offline en online. De optie om online je tickets voor de Eiffeltoren te kopen raad ik je aan. Dit omdat de toren ontzettend populair is (vooral in vakantieperiodes en feestdagen). Het kan dan zijn als je met meerdere mensen wilt dat het uitverkocht is.

Wil je niet online kopen of besluit je last minut te gaan dan kan je alsnog aan de balie onder de toren je tickets scoren. Het kan dan wel zijn dat je enorm lang moet wachten en dat het al uitverkocht is.

Openingstijden Eiffeltoren

De Eiffeltoren is het gehele jaar geopend. Dus ook op feestdagen en in de winter. Naturlijk hebben ze per dag wel openingstijden:

 • Half juni t/m begin september | van 9 uur tot middernacht (zowel de lift als de trap)
 • Andere maanden | van 9.30 uur t/m 18 uur met de trap en tot 23 uur met de lift.
 • Voor actuele openingstijdens hier het beste hier even een kijkje nemen.
Eiffeltoren bezoeken en beklimmen

De bezienswaardigheid van Parijs

Wie in Parijs is kan hier niet om heen: de Eiffeltoren. De Eiffeltoren werd gebouwd voor de Wererdtentoonstelling in 1889. De naam heeft deze toren te danken aan zijn ontwerper “Alexandre Gustave Eiffel. Deze toren is onwijs populair en trekt per jaar zo’n 7 miljoen bezoekers. Dat is onwijs veel als je er even goed over na denkt. In totaal hebben ruim 300 miljoen mensen vanuit alle windstreken van de wereld bezocht de Eiffeltoren bezocht.

Lees ook: Bezoek de Montmartre, een andere hoogtepunt van je bezoek aan Parijs

Het bezoek aan de Eiffeltoren

Al heel lang wilde ik een bezoek brengen aan de Eiffeltoren en deze ook daarwerkelijk beklimmen. Natuurlijk beklim je deze niet echt want dat is verboden. Ik vond het echt een toffe belevening. Het is zo’n bekende atractie dat je er niet om heen kan. Ik vond de combinatie tussen de trappen en lift echt perfect. Je ziet stiekem met trappen lopen zoveel meer. Ook is het iets avontuurlijker (voor mij dan).

Ik heb zeker dik genoten en raad ook echt iedereen aan om dit een keer te doen. Vergeet niet te picknicken in het park en onder de Eiffeltoren (gratis) door te lopen.

Ben jij al eens in Parijs geweest? Heb jij toen de Eiffeltoren ook beklommen of zou je dit de volgende keer ook willen doen?

Update: Deze blog verscheen voor het eerste op 9 november 2016 en werd op 15 februari 2020 geüpdate met nieuwe informatie over het bezoeken en beklimmen van de Eiffeltoren

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Fietsvakantie in Afrika

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

..

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - februari

Texel (Nederland) - mei

Schotland - juni

Ardennen (België) - september

Spanje - september

India - oktober

2020

Gelderland (Nederland) - mei

Ardennen (België) - juni & juli

Gelderland & Giethoorn - juli

Waddeneilanden - augustus

Denemarken - september

Griekenland - oktober

Luxemburg - oktober & november

2021

Terschellingen (Nederland) - maart

Den Bosch - maart

Roadtrip Friesland - april

 

 

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

19 Reacties

 1. Elisa | Lies rond de wereld

  Leuke blog heb je! Ik heb nog nooit de eiffeltoren beklommen, vond de wachtrij te lang 😉 Als ik dit zo zie zou ik het toch zeker eens willen doen!

  Antwoord
  • stripeaway

   Dank je wel Elisa :). Echt volgende keer als je er bent en er staat een wachtrij…wachten haha is het meer dan waard. En ga bv niet in het weekend want dan is het zeker druk. Wij waren er op een dinsdag. Dus dan is het een stukje rustiger. En kijk naar de verschillende rijen want dat verschilt ook wel eens per wachtrij.

   Antwoord
 2. Lizette

  Toch wel de moeite waard om te wachten om omhoog te gaan zeg. Ik was er twee jaar terug in december en de wachtrij was minimaal 1,5 uur. Daarom ben ik toen niet gegaan, maar goede reden om nog een keer terug te gaan, want ik ben het met je eens dat dit toch wel op een bucketlist hoort.

  Antwoord
  • stripeaway

   Het is echt de moeite meer dan waard. Bij de tweede verdieping moet je helaas ook wachten voordat je de lift in kan. Maar je wacht met een prachtig uitzicht. Ze hadden eerst ook 1 uur wachttijd, uiteindelijk werd het 45 minuten. Een vooral als de lichtjes aan gaan en je staat daar bovenaan…magic feeling.

   Antwoord
 3. Salt in our Hair

  Wat een leuk concept door je bucket list af te werken en dit als blog te publiceren! We willen binnenkort naar Parijs dus dit maakt ons extra lekker voor het bezoek 😀

  Antwoord
  • stripeaway

   Dank je wel…mijn bucket list wordt ook alleen maar groter elke keer. Parijs heeft gelukkig genoeg mooie dingen te bieden. Soms moet je even de andere kant op kijken. Veel plezier alvast.

   Antwoord
 4. Maris Maria Renne

  Wow, toffe foto’s! Nu spijt dat ik me eerder steeds liet afschrikken door de lange rijen. Dit gaat ook op mijn bucket list 🙂

  Antwoord
  • stripeaway

   Ik had mezelf ook laten afschrikken de eerste keer maar ben zo blij dat ik dat de tweede keer niet heb laten doen. Echt een bucket list momentje 😉

   Antwoord
 5. Natalie

  Leuk he, dit MOET je gewoon eens gedaan hebben!

  Antwoord
 6. Jamey

  Wat cool zeg! Voor mij is het al weer……..10 jaar geleden dat ik de eiffel toren ben opgegaan…

  Antwoord
 7. Anouk

  Weet je dat ik het niet eens meer zeker weet? Ik ben wel eens bij de Eiffeltoren geweest en volgens mij alleen de eerste verdieping beklommen… Ik wist ook helemaal niet dat je kon eten in de Eiffeltoren dus heb er ook nog wat van geleerd. Leuke foto’s!

  Antwoord
 8. laura

  leuk artikel! ik heb de eiffeltoren beklommen toen ik 12 was ongeveer, ik vond dat ook echt onwijs gaaf, maar helaas zijn we niet echt helemaal boven geweest meer daar bij die terrassen niet echt bij het topje waar je nog heen kon met een lift.

  Antwoord
 9. Jolien

  Oh Parijs! Ik wil snel nog eens terug!

  Antwoord
 10. Jo-Lynn

  Ik ben er ooit geweest toen we met het zesde middelbaar onze vierdaagse in Parijs hielden. Ik heb het beklimmen voor bekeken gehouden na het eerste gedeelte. Veel te hoog voor mij!

  Antwoord
 11. Marsha

  Wat een gave foto’s heb je gemaakt! Het is voor mij echt lang geleden dat ik daar geweest was.

  Antwoord
 12. Madrid tips

  Lijkt me leuk om eens te doen, maar daar denken honderden andere toeristen ook over als ik er eens ben. Hoogtijd om eens een goede dag uit te kiezen om de klim te ondernemen.

  Antwoord
 13. Lizzie | Globalizious

  Ahh wat een goede tijd om de eiffeltoren op te gaan zo rond zonsondergang. Dat ga ik onthouden voor de volgende keer in Paris!!

  Antwoord
 14. Frankrijk

  Prachtige foto’s. Al enkele malen in Parijs geweest, maar nog nooit de Eiffeltoren beklommen. Stond iedere keer een lange wachtrij. Slechte timing! Dus stiekem MOET ik Parijs nog eens bezoeken.

  Antwoord
  • stripeaway

   Jaaaah…moet je echt nog is bezoeken. Het uitzicht vanaf de Eiffeltoren is echt heel mooi. Vooral in de avond met de lichtjes. En die rij moet je echt voor lief nemen want die staat er eigenlijk altijd wel.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.