Iedereen maakt wel blunders als ze op reis zijn. Blunderen en vooral fouten zijn er om van te leren. Zo gingen ook Leandro en Angela voor het eerst backpacken. Bepakt met een zware rugzak reisden ze door Bali. Een aantal weken geleden kwam part 1 van hun vele blunders online, vandaag eindelijk part 2. Ze hebben eigenlijk nog een grote blunder. Nieuwsgierig? Lees dan snel door…

Wat er aan vooraf ging

Na Gili Air gingen we naar Gili Meno. Midden op zee overstappen van de ene naar de andere boot is een hele leuke ervaring. Gili Meno is echt superklein en in één dag heb je heel het eilandje gezien en wilde daar dus snel al weer weg. Dit bleek echter niet zo gemakkelijk. Geen boot te vinden die je snel en makkelijk weer naar het vaste land kon brengen (wel te vinden maar voor een veel te hoge prijs).

Ook was ons hotel het er niet mee eens dat we 2 nachten geboekt hadden en er maar 1 wilde gebruiken dus betalen voor 2 nachten. Maargoed na veel zoeken, onderhandelen en afdingen zijn we voor een redelijk prima prijs in Sanur aan gekomen. Daar beginnen onze blunders eigenlijk pas echt.

Scooter rijden

Als je een scootertje wilt huren buiten Nederland moet je een internationaal rijbewijs aanvragen. We wisten niet of we dit gingen doen dus hadden deze niet aangevraagd. Sterker nog Leandro had niet eens zijn rijbewijs bij. Ik daarin tegen dan wel. Maar ja ik heb nog nooit op een scooter gereden dus weet helemaal niet hoe zo’n ding werkt. Maar goed verstand op 0 en gaan met die banaan. We waren er al achter dat het in het verkeer één grote chaos is en dat mensen alleen richting aangeven als ze rechtdoor gaan (super logisch).

Al met al ging het goed. Totdat we een tolweg naderde. Wij gewoon de weg volgen en kwamen op een doorgang voor auto’s en ja, wij waren natuurlijk geen auto. Moesten we al spook rijdend de weg terug volgen tot dat er wel een weg was voor scooters. Daar een te krappe U turn moeten maken en ja hoor…pats boem tegen de betonnen vangrail.

Vriendlief een paar schaafjes op zijn hand en ik.. vol met mijn knie ertegenaan. Na enige tijd vloeken, tieren en tranen weer verder. Bij het tolpoortje weer aangekomen stond de politie al op ons te wachten. Je voelt hem al aankomen: een boeten voor verkeerd rijden. En toen vroegen ze ons om ons rijbewijs. Dus ik geef heel beleefd mijn rijbewijs af. Die man kijkt eens raar en loopt terug naar zijn hokje, Leandro loopt met hem mee.

Ja maar zegt hij, zij reed niet en het is geen internationaal rijbewijs! Dus ook daar een boete voor. Helaas hebben we niet genoeg cash mee om deze te betalen dus Leandro moest met de agent mee naar de auto. Ze stappen in en ik denk dat die agent gewoon een pinautomaatje heeft in zijn auto dus dat hij zo weer terug is. Maar nee hoor ik zie in mijn ooghoek ineens dat ze wegrijden.


Zit ik daar, bij een tolpoort doorgang waar steeds scooters voorbij razen. Met 2 tassen en een knie waar ik niet op kan leunen. 30 minuten later ongeveer komen ze weer terug. We moesten een boete betalen van 1,2 miljoen roepia (geloof ik) Leandro pint 1 miljoen en krijgt vervolgens nog geld terug van meneer agent. Je snapt het dus al, politieagenten in Bali zijn dikke oplichters. Nou, na dit voorval konden we onze trip weer verder.

Wel met één probleem, we waren op weg naar een tempel en tempels daar hebben altijd gigantisch veel trappen en je moet ook een hele afstand afleggen om er te komen. Ik kon nauwelijks 2 stappen zetten, dus Leandro is alleen de
tempel gaan bezoeken. Ik wilde hem dit ook niet ontnemen.

Meneer aap

Dus ik zocht een plekje in de schaduw op las een boek. Ineens word ik gestoord door een Taxichauffeur. Hij verteld me dat er een aap aankomt en dat ik dus eventjes mijn spullen bij elkaar moet zoeken. Prima, dat gedaan en de aap loopt mij rustig voorbij. Geniale beesten!

We hebben nog een aantal dagen vertoeft op Sanur. Nog twee dagen gestrompeld en daarna was de pijn wel te doen en kon ik “normaal” lopen. Daarna was het weer tijd om naar huis te gaan, time flies when you’re having fun. Onze eerste backpack trip zit erop. Ondanks deze blunders, was dit toch wel onze reis van ons leven (althans tot nu toe). We willen nog meer gaan reizen en zullen dus nog meer blunders krijgen, maar van deze hebben we in ieder geval al geleerd. Je kan onze reizen dus volgen via You Tube.

 

Blunderen op reis is meestal een leermiddel en dat was het zeker voor Angela en Leandro. Ze hebben een te gekke reis gehad die ze zeker nooit gaan vergeten.

Heb jij wel eens zo blunder als Leandro en Angela mee gemaakt?