Iedereen maakt wel blunders als ze op reis zijn. Blunderen en vooral fouten zijn er om van te leren. Zo gingen ook Leandro en Angela voor het eerst backpacken. Bepakt met een zware rugzak reisden ze door Bali. Buiten de hoop blunders die ze samen maakte, maakt Leandro onwijs prachtige video’s van zijn reizen. Check zeker even zijn You Tube kanaal hier. Krijg je geen spijt van! Maar als eerst geniet van de blunders van het Backpack Couple. Enjoy!

Mijn vriend Leandro en ik hadden veel gehoord en voorbij zien komen over Bali. Dit was voor ons echt een vakantie om nooit te vergeten. Waarom? Lees het hieronder!

Het inpakken is begonnen

Dit zou onze eerste lange reis worden. We gingen voor het eerst buiten Europa op vakantie en voor het eerst backpacken. Veel eerste ervaringen dus op deze reis. Allereerst is een backpack inpakken heel anders dan een koffer inpakken voor 2,5 week vakantie, er kan veel minder mee dus je moet echt dingen selecteren. Thuis ben je toch wat luxe gewent en ineens moet je, als het ware uit een tas gaan leven. Tip: neem niet teveel kleren mee. Je kan in landen zoals Indonesië en Thailand op bijna elke hoek van de straat je kleren laten wassen ideaal want dat scheelt echt heel veel plek ik je tas. 1 paar dichte schoenen is genoeg, als dit goede wandelschoenen zijn. En 1 paar slippers, daar red je het ook mee. Maar goed de blog moet gaan over blunderen op reis dus. Here we go:

blunderen op reis, backpack koppel, the backpack couple, backpacken, reis met blunders, van fouten leer je, bali,

Klaar voor de grote trip met de backpacks

Een nacht vergeten te boeken

Leandro zijn vader bracht ons naar Schiphol, daar zou onze reis beginnen. Afscheid genomen van het hondje die niet mee kon en familie uitzwaaien. Onderweg geen files, en waren ook lekker op tijd vertrokken dus veel te vroeg op Schiphol aangekomen. Dan maar even door de winkeltjes lopen en nog even een hapje eten en wat drinken. Alles bij paspoort, tas, entertainment voor de lange vluchten. De instapkaarten klaar en gaan.

Inchecken op Schiphol ging prima. Op naar Doha in Qatar. Daar hadden we een tussenstop van 6 uur. Dit was s’nachts dus niet veel te zien op het vliegveld en natuurlijk ook erg rustig. Dus 6 uur lang beetje zitten dommelen op een vliegveldstoeltje.We hebben de 6 uur overleefd en konden weer boarden om dan door te reizen naar onze eind locatie Denpasar. We hadden van vrienden al gehoord dat je de taxichauffeurs gewoon moet negeren bij de poort en dat je makkelijk voor een veel mindere prijs naar je hotel gebracht kan worden.

blunderen op reis, backpack koppel, the backpack couple, backpacken, reis met blunders, van fouten leer je, bali,

Onderweg kom je prachtige plekken tegen – ook met blunders

De eerste dagen verliepen goed, geen hobbeltjes tegengekomen maar wel veel leuke dingen meegemaakt. Een Uber in springen met z’n 4en omdat die natuurlijk kneitertje illegaal zijn en ze anders bang zijn om door gewone taxichauffeurs in elkaar geslagen te worden. Dus 1,2 hup 4 man in de Uber gesprongen. Na Kuta zijn we naar Pecatu gegaan. Ook hierbij geen problemen voorzien behalve dan dat we zelf moesten navigeren omdat zelfs de taxichauffeur de weg niet meer wist.

Na Pecatu zouden we naar Ubud gaan. Het spirituele centrum van Bali. Alleen kwamen we 5 minuten voordat we uit moesten checken in Pecatu er achter dat we een fout hadden gemaakt en één nacht gemist hadden. Dus we moesten snel op zoek naar een slaapplaats voor diezelfde avond. Snel de laptop aan en Booking.com intikken en hopla een overnachting geboekt.

Zo rood als een kreeft

Ook in Ubud ging er wat mis. Het is superwarm en je bent lekker in het zwembad aan het zwemmen, maar we waren 1 ding vergeten. Ons in te smeren! Jahoor…dikke verbrandde schouders als gevolg, echt de blaren stonden erop. Niet heel handig als je aan het backpacken bent.

Teveel MB’s verbruik

Na Ubud waren de Gili eilanden aan de beurt. Gili Air als eerst. Heerlijk vertoeven met Jamaicaanse invloeden. Alles lekker op het gemakje en heerlijk genieten van de zon, zee en strand. Niks aan het handje behalve dat de stroom daar vaak uitviel en dat we dan dus geen airco en wifi hadden. Niet bepaald ideaal als je vlogs en blogs wil oploaden. Ook kwam ik er op Gili Air achter dat ik steeds geen netwerk had. Wat bleek…onbewust is er een app gaan updaten en had ik dus superveel MB’s verbruikt. Met een rekening van 600,- als gevolg! Thanks telefoon provider waar ik de naam niet van ga noemen.

blunderen op reis, backpack koppel, the backpack couple, backpacken, reis met blunders, van fouten leer je, bali,

Hier mochten ze uiteindelijk een paar heerlijke nachten door brengen.

 

Hier zijn Angela en Leandro op ongeveer de helft van hun grote blunder verhaal. Binnenkort komt deel 2 online met nog veel meer blunder tijdens hun eerste backpackreis. Wat hebben ze een pech gehad, vinden jullie niet? Maar zoals ik bij elke blunder benoem, leer je er ook weer van. Dit vertellen ze natuurlijk in deel 2.

De komende tijd interview ik meer mensen over hun reisblunders en wat ze daar van hebben geleerd. Denk jij nou, hé ik heb ook een geweldig reisblunder en wil je die delen. Mail dan naar info@stripeaway.nl.