Bezoek aan het Drielandenpunt

&

het hoogste plekje van Nederland

10

DECEMBER, 2018

Er zijn van die plaatsen in Nederland die je ooit een keer gezien moet hebben. Sommige zijn erg speciaal en sommige vallen wat tegen. Het Drielandenpunt is zo’n plek wat er tussenin valt. Toch is deze plek een plek die je als Nederlander een keer gezien moet hebben. Waarom? Dat vertel ik je.

Het Drielandenpunt

Waarom is het Drielandpunt zo speciaal. Nou, echt speciaal is het niet. Toch? Het enige wat er speelt is dat er drie landen op één specifiek punt bij elkaar komen: Nederland, België en Duitsland. Je kan bijna met twee benen in drie landen tegelijk staan. Toen ik dit hoorde wilde ik dit natuurlijk met eigen ogen is een keer zien. Heeft toch wel iets aparts. Vind je niet?

Zo gezegd, zo gedaan. Op de terug weg van een weekje Eifel maakte we een tussenstop in Vaals bij het Drielandenpunt. Toen we daar aankwamen was het helemaal niet druk. Het leek zelfs een beetje verlaten. We parkeerde de auto en liepen richting het punt met de vlagen. Yeah…eindelijk. Deze kan ik dus ook weer afstrepen van mijn Nederland bucket list. Ik maakte een paar foto’s, liep paar keer een rondje en besefte even goed dat ik nu, momenteel in drie landen stond.

Welkom bij het Drielandenpunt

Bijzonder of niet? Het Drielandenpunt

Dan is hier de vraag die iedereen stelt. Het is iets wat je MOET zien. Natuurlijk moet je dit ooit een keer gezien hebben. Het hoort toch wel een beetje bij Nederland. Maar je moet er niet speciaal voor naar toe rijden. Als je in de buurt bent of je rijd er langs dan zou ik het zeker even een bezoekje geven.

Het hoogste punt van Nederland

Gelukkig is het Drielandenpunt niet de enige attractie die je kunt bezoeken. Op nog geen 10 meter van het Drielandpunt ligt het hoogste plekje van Nederland. Deze plek word gekenmerkt met een pilaar en is maar liefs 322.5 meter hoog. Ze noemen het de Vaalserberg maar het is stiekem eigenlijk een heuvel. Niet verder vertellen 😉

Maar eerlijk gezegd had ik niet het gevoel dat dit het hoogste punt van Nederland is. Misschien komt het omdat je niet echt het idee hebt ergens hoger te staan. Toch is dit ook weer tof om gezien te hebben. Het zelfde geld hier eigenlijk ook wel, speciaal voor naar toe rijden hoef je niet te doen.

Uitzichttoren, de Boudewijntoren

Maar…het uitzicht vanaf de Boudewijntoren is onwijs tof. Zelf krijg ik geen genoeg van prachtige uitzichtpunten. De Boudewijntoren is haast niet te missen. Want vanaf het hoogste punt van Nederland en het Drielandenpunt is de Boudewijntoren gelijk te zien. Je koopt van te voren een munt bij het restaurant of de kassa als die open is en je gaat met de lift of de trap naar boven. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de drie verschillende landen.

Als je op de Boudewijntoren staat, sta je de eigenlijk op het hoogste onnatuurlijke punt van Nederland. Dus daarboven ben je on the top of the Netherlands…

Uitzicht vanaf de Boudewijn toren

Handige informatie Drielandenpunt

Het Drielandenpunt en het hoogste puntje van Nederland zijn gratis te bezoeken. Ook het parkeren is gratis. Houdt er wel rekening mee dat het op goede zomerse dagen behoorlijk druk kan zijn. Parkeren kan dan wat lastig zijn.

De Boudewijntoren kost wel entree. Voor volwassenen is het 3 euro en voor kinderen 2 euro (2018). Als er niemand bij de kassa zit, ga dan even naar het café ernaast, daar verkopen ze ook de kaartjes.

Leuk dagje uit Nederland

In de omgeving is er genoeg te doen. Er zijn een hoop wandelroutes uitgezet en ook menig fietsliefhebber kan hier zijn hart op. Je kan deze plek ook gemakkelijk combineren als zijnde tussenstop vanuit de Eifel of na een dagje shoppen in Aken.

Meer leuke dagjes uit in Nederland:

 

Foutje gezien? Meld het.

1 Reactie

  1. Janet | thatonetime

    Ik bezocht dit punt zo’n drie jaar geleden maar ik vond het echt een flop. Ik zal het zeker niet aanraden aan anderen (ga lekker een middag in de omgeving rondtoeren i.p.v.).. 😉

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.