Bescherm je telefoon op reis in 5 tips

Overal

Reistips

5 handige tips

Eindelijk is het zover, je gaat weer op reis. In de backpack of koffer gaan natuurlijk een handje vol kleren, slipperrs en badartikelen mee. Standaard zitten deze spullen in mijn reisbagage. Maar er is ook één ding buiten mijn paspoort en portomonee wat ik echt niet vergeet en dat is mijn telefoon. Helaas ben ik ook een kluns eerste klas en beschadig ik mijn telefoon regelmatig op reis. Daarom vertel ik je in dit artikel wat ik allemaal doe op mijn telefoon optimaal te beschermen op reis. 

Een backup maken van je telefoon

Ik ben echt panisch bij het idee om al mijn foto’s van mijn telefoon te verliezen. Ooit in het verre verleden craschte mijn telefoon en ik was echt al mijn foto’s kwijt. Ik kon wel huilen en dat heb ik toen ook gedaan. Sindsdien backup ik regelmatig mijn telefoon. Dit om er zeker van te zijn dat ik bijna geen foto’s of andere documenten ga verliezen.

Want tegenwoordig doen we niet alleen maar foto’s maken met onze telefoons maar ook zoveel andere dingen. In mijn telefoon zit mijn gehele agenda, to lijst en notities. Deze wil je natuurlijk ook niet kwijt raken. Voor dat ik op reis ga backup ik mijn telefoon extra. Thuis heb ik een externe harde schijf waar ik al mijn foto’s, video’s en andere documenten op zet. Buiten dat heb ik ook nog een online backup bij Transip waarbij ik dus foto’s online backup. Super handig want ik kan namelijk vanuit hier overal bij. En natuurlijk heeft mijn iphone een weekelijkse backup waardoor ook mijn whatsapp gesprekken gebackupd zijn. 

bescherm je telefoon op reis

Bescherm je telefoon met een goed hoesje

Het zal je maar gebeuren dat je smartphone een duik maakt naar de grond. Klets en kapot is het scherm. Je kan niks meer en je vakantie is verpest. Gelukkig bestaat daar een gemakkelijk trucje voor. Jawel een smartphone hoesje. Natuurlijk beschermt een hoesje nooit voor 100% want je telefoon kan altijd verkeerd terecht komen. Gelukkig beschermt een telefoonhoesje wel iets. Ook mijn IPhone valt regelmatig en tot nu heb ik alleen een mini kras op het scherm. Een smartphonehoesje is niet alleen een goede bescherming maar ook kleed het leuk aan. 

Kijk anders even deze gave Iphone 11 pro hoesjes. Ik heb er al eentje uitgezocht voor mijn nieuwe iPhone 11 die ik binnenkort in ontvangst ga nemen.

Of ga voor een waterdicht telefoonhoesje (goedkope versie) of voor een waterdicht telefoonhoesje van Seawag die ik gebruik op al mijn reizen. Zo heb ik bijna altijd als ik iets met water ga doen een waterdicht telefoonhoesje erom heen of een drybag waarin ik mijn kostbare spullen doe. Altijd het zekere voor het onzekere toch.

Zoek mijn telefoon

Niet aan denken want dan gebeurd het ook niet maar wat als je telefoon wel gestolen word. Nachtmerrie lijkt mij dat. Tegenwoordig heb je zulke handige apps dat je echt moet downloaden voordat je op reis gaat (ook handig voor als je niet op reis gaat). Want er bestaat een app die jou telefoon kan vinden (als deze niet uit is geschakeld natuurlijk). Dit is een app die aangeeft waar je telefoon is. Je kan via het internet inloggen en dan zie jij waar je telefoon bevind. Erg handig als je deze bent vergeten in een café.

Download voor Iphone “vind mijn Iphone en bij Android “vind mijn telefoon”. 

bescherm je telefoon op reis

Pas op met openbare Wi-Fi op reis

Openbare Wi-Fi verbindingen zijn erg fraude gevoeldig en makkelijk te kraken. Gegevens kunnen gemakkelijk gesloten worden. Fraudeurs maken graag gebruik van deze mogelijkheden omdat veel mensen zonder weten gebruik maken van deze soort Wi-Fi verbindingen. Het wil natuurlijk niet zeggen dat elke openbare Wi-Fi verbinding gevaarlijk is maar een gewaarschuwed mens telt voor twee.

Let dan altijd goed op waarmee je verbinding maakt. Stel je telefoon ook in dat hij niet zelf verbinding gaat maken maar dat jij altijd toestemming moet geven. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Zet data verbinding uit buiten Europa

Tegenwoordig hoeft het binnen Europa niet meer maar buiten Europa moet je er toch goed mee uitkijken. Je wilt natuurlijk niet aan het einde van je reis er achter komen dan je telefoonrekening 100 euro duurder is geworden omdat je even hebt staan surfen op het web. Zet dan ook altijd je data roaming uit als je op reis gaat en check goed in welke landen je gewoon kunt surfen op het web zonder extra kosten.

Bescherm je telefoon op reis, heb jij nog handige tips?

Ontdek wat je nog meer kunt doen in Breda

Op reis door Schotland

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

Essentials voor backpackers

..

..

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - Februari

Texel (Nederland) - Mei

Schotland - Juni

Ardennen (België) - September

Spanje - September

India - Oktober

2020

Gelderland (Nederland) - Mei

Ardennen (België) - Juni & juli

Gelderland & Giethoorn - Juli

Waddeneilanden - Augustus

Denemarken - September

Griekenland - Oktober

Luxemburg - Oktober & november

Terschellingen (Nederland) - wordt verschoven naar 2021

Dolomieten & Slovenie - wordt verschoven naar 2021

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

2 Reacties

 1. Linda

  Zoek mijn telefoon heeft mij al een aantal keer gered haha. Een keer lag ie gewoon in de camper en had ik gewoon niet goed gezocht, maar een andere keer was ie echt ergens anders. Scheelde veel zoeken

  Antwoord
  • stripeaway

   Handig zo’n app dan uiteindelijk. Ik ben ook echt iemand die haar telefoon kwijt raakt omdat ze niet goed kijkt 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.