Alleen reizen word steeds populairder. Meer mensen besluiten dat het goed voor hen is om minstens 1 keer alleen gereisd te hebben. Alleen reizen gebeurd vaak met een backpack en landen zoals Thailand zijn immens populair onder de solo reizigers. Maar alleen op stedentrip…dat is toch wat anders.

Mijn eerste solo stedentrip alleen

Zelf vind ik alleen reizen ontzettend fijn. Kan er echt van genieten om zelf alles te kunnen beslissen. Ook omdat ik vaak reis, heb ik niet altijd iemand die mee kan of wilt. Dus de enige optie is dan alleen gaan. Toen ik één keer een dikke aanbieding tegen kwam naar Milaan, wilde ik daar naar toe. Helaas kon niemand op die dag mee wanneer die aanbieding gold dus besloot ik alleen te gaan. Stiekem vond ik het wel een beetje raar, alleen op stedentrip maar het viel uiteindelijk allemaal reuze mee. Het smaakte zelfs naar meer.

Alleen op stedentrip

Alleen op reis is voor vele mensen toch een flinke stap om te nemen en dan al helemaal naar een stad. Door een land alleen reizen lijkt zoveel makkelijker. Op Social Media zie ik regelmatig vragen voorbij komen of je wel of niet alleen op stedentrip te gaan. Enige wat ik kan zeggen is: DOEN!

Tips voor alleen op stedentrip

Alleen op stedentrip is echt niet zo anders dan alleen op reis door Thailand. Met deze tips weet ik zeker dat jouw soloreis door een stad een succes gaat worden.

Hoe ontmoet ik andere mensen

1. Slaap in een hostel

Ook in een stad hebben ze natuurlijk volop hostels en er is bijna geen betere plek om nieuwe mensen te leren kennen. Kijk van te voren wel even waar het hostel zich bevind. Een goede site om een hostel te vinden is Hostelworld. Hier worden bijna alle hostels weergeven. Ook zie je hier reviews en veel foto’s.

Wil je nou niet een slaapkamer delen, boek dan een privé kamer (die hebben veel hostels ook) maar dan pak je wel het voordeel van het makkelijke ontmoeten mee.

Alleen op stedentrip, alleen op reis, soloreizen, alleen op reis naar een stad, 9 tips om alleen door een stad te reizen, stedentrip,

2. Ga mee met een fietstocht

Tegenwoordig in elke stad, vind er een gezamenlijke fietstocht plaats. Je kan dan aansluiten en de gids brengt je fietsend door de stad. Tijdens de fietstocht heb je grote kans dat je andere mensen ontmoet. Dat is natuurlijk een mooie manier om andere mensen te ontmoeten en je beweegt op een goede manier.

3. Ga op excursies

Buiten de fietstochten hebben ze ook andere georganiseerde activiteiten in een stad. Zoek deze bij je hostel of hotel even op en boek. Ook hier ontmoet je vanzelf weer nieuwe mensen en zo ben je niet alleen.

Ik schreef al eens eerder hoe je in 9 tips andere solo reizigers ontmoet.

alleen op een stedentrip

Hoe kan je het leuk alleen houden

4. Ga lopen door de stad

Je denkt vast, alleen lopen is saai. Nou dat heb je mis. Tijdens mijn wandeling door Edinburgh, kwam ik overal straatmuzikanten tegen. Super gezellig, en als je ze beu bent loop je gewoon weer verder. Zo hoef je met niemand rekening te houden. Tijdens het lopen heb je de keuze welke kant je op gaat en dit geeft dat extra stukje vrijheid.

Alleen op stedentrip, alleen op reis, soloreizen, alleen op reis naar een stad, 9 tips om alleen door een stad te reizen, stedentrip, edinburgh, stedentrip edinburgh, edinburgh schotland,

5. Ga alleen uit eten

Oké, deze snap ik wel. De eerste keer alleen uit eten vond ik ook spannend en niet leuk. Gelukkig heb ik dat weten te keren. Vaak ga ik niet groot uit eten maar eet op verschillende plekken kleine gerechtjes. Je gaat dus naar verschillende eetgelegenheden en kies daar één gerecht van de menukaartje. In Milaan ging ik eerst een beroemd broodje eten bij een bakker, daarna ben ik het lekkerste ijs in de stad gaan proeven en later op de avond at ik nog een mini pizza.

6. Verwen jezelf

Dat klinkt gelijk zo raar maar hiermee bedoel ik het volgende. Je bent alleen dus je kan doen wat je wilt. Heb je nou de hele dag door de stad gelopen, boek dan in de avond ergens een lekkere massage of ga uit eten in een 5-sterrenrestaurant. Alles kan als je alleen reist.

7. Eet was je wilt

Jaaah, groot voordeel. Een stad barst van de restaurants en je kan er vaak op elke straathoek wel wat lekkers krijgen. Maak daar gebruik van. Ik geniet altijd volop van de culinaire hoogstandjes tijdens een bezoek alleen aan een stad. Ik eet waar ik op dat moment zin in heb 😉

Alleen op stedentrip, alleen op reis, soloreizen, alleen op reis naar een stad, 9 tips om alleen door een stad te reizen, stedentrip,

8.  Ga naar een live optreden

Toen ik in Schotland was, ben ik in de avond met iemand van het hostel naar een live optreden gaan van een Schotse band. Later zat ik hier alleen maar had ik wel een ontzettend leuke avond. En je krijgt zo veel van de cultuur of de gebruiken van de stad mee op deze manier.

Alleen op stedentrip…zo erg is dat niet

Het lijkt allemaal veel enger dan dat het is. Alleen reizen kan juist een hele opluchting zijn. Even aan niemand hoeven denken en zelf je eigen plan bedenken. Eerlijk gezegd ben ik nog nooit echt alleen geweest, als ik niet alleen wilde zijn. Vooral met het slapen in een hostel ontmoet je veel mensen. Dus ga je alleen op stedentrip maar twijfel je nog? Ik hoop dat deze tips je gaan overhalen en toch met een fijner gevoel gaat. Want een stedentrip alleen is echt leuk en je kan doen wat jij wilt. Enjoy!

Meer lezen over alleen reizen

  • Nog niet overtuigd, lees dan deze 7 tips waarom alleen reizen zo goed voor je is.

 

Wat is jouw beste tip voor het alleen reizen door een stad?

 

Foutje gezien? Meld het.

 

Alleen op stedentrip, alleen op reis, soloreizen, alleen op reis naar een stad, 9 tips om alleen door een stad te reizen, stedentrip,