Alleen op stedentrip in 8 tips

Reistips

Alleen reizen wordt steeds populairder en meer mensen besluiten dat het goed voor hen is om minstens 1 keer alleen gereisd te hebben. Alleen reizen gebeurd vaak met een backpack en landen zoals Thailand zijn immens populair onder de solo reizigers. Maar alleen op stedentrip…dat is toch wat anders.

Mijn eerste solo stedentrip alleen

Zelf vind ik alleen reizen ontzettend fijn, kan er echt van genieten om zelf alles te kunnen beslissen. Ook omdat ik vaak reis, heb ik niet altijd iemand die mee kan of wilt, dus de enige optie is dan alleen gaan. Toen ik één keer een dikke aanbieding tegen kwam naar Milaan, wilde ik daar naar toe. Helaas kon niemand op die dag mee wanneer die aanbieding geldig was dus besloot ik alleen te gaan. Stiekem vond ik het wel een beetje raar, alleen op stedentrip maar het viel uiteindelijk allemaal reuze mee. Het smaakte zelfs naar meer.

Alleen op stedentrip

Alleen op reis is voor vele mensen toch een flinke stap om te nemen en dan al helemaal naar een stad. Door een land alleen reizen lijkt zoveel makkelijker. Op Social Media zie ik regelmatig vragen voorbij komen of je wel of niet alleen op stedentrip te gaan. Enige wat ik kan zeggen is: DOEN!

Tips voor alleen op stedentrip

Alleen op stedentrip is echt niet zo anders dan alleen op reis door Thailand. Met deze tips weet ik zeker dat jouw soloreis door een stad een succes gaat worden.

Hoe ontmoet ik andere mensen

1. Slaap in een hostel

Ook in een stad hebben ze natuurlijk volop hostels en er is bijna geen betere plek om nieuwe mensen te leren kennen. Kijk van te voren wel even waar het hostel zich bevind. Een goede site om een hostel te vinden is Hostelworld. Hier worden bijna alle hostels weergeven en zie je hier reviews en veel foto’s.

Wil je nou niet een slaapkamer delen, boek dan een privé kamer (die hebben veel hostels ook) maar dan pak je niet het voordeel van het makkelijke ontmoeten mee.

stedentrip alleen

2. Ga mee met een fietstocht

Tegenwoordig in elke stad, vind er een gezamenlijke fietstocht plaats, je kan dan aansluiten en de gids brengt je fietsend door de stad. Tijdens de fietstocht heb je grote kans dat je andere mensen ontmoet. Dat is natuurlijk een mooie manier om andere mensen te ontmoeten en je beweegt op een goede manier.

3. Ga op excursies

Buiten de fietstochten hebben ze ook andere georganiseerde activiteiten in een stad. Zoek deze bij je hostel of hotel even op en boek. Ook hier ontmoet je vanzelf weer nieuwe mensen en zo ben je niet alleen.

Lees ook: Ik schreef al eens eerder hoe je in 9 tips andere solo reizigers ontmoeten.

Alleen op een stedentrip

Hoe kan je het leuk alleen houden

4. Ga lopen door de stad

Je denkt vast “alleen lopen is saai” nou dat heb je mis. Tijdens mijn wandeling door Edinburgh, kwam ik overal straatmuzikanten tegen. Super gezellig, en als je ze beu bent loop je gewoon weer verder. Zo hoef je met niemand rekening te houden. Tijdens het lopen heb je de keuze welke kant je op gaat en dit geeft dat extra stukje vrijheid.

5. Ga alleen uit eten

Oké, deze snap ik wel. De eerste keer alleen uit eten vond ik ook spannend en niet leuk. Gelukkig heb ik dat weten te keren. Vaak ga ik niet groot uit eten maar eet op verschillende plekken kleine gerechtjes. Je gaat dus naar verschillende eetgelegenheden en kies daar één gerecht van de menukaartje. In Milaan ging ik eerst een beroemd broodje eten bij een bakker, daarna ben ik het lekkerste ijs in de stad gaan proeven en later op de avond at ik nog een mini pizza.

Lees ook: Perfecte bestemmingen buiten een stad voor een soloreis.

Alleen op stedentrip

6. Verwen jezelf

Dat klinkt gelijk zo raar maar hiermee bedoel ik het volgende. Je bent alleen dus je kan doen wat je wilt. Heb je nou de hele dag door de stad gelopen, boek dan in de avond ergens een lekkere massage of ga uit eten in een 5-sterrenrestaurant. Alles kan als je alleen reist.

7. Eet was je wilt

Jaaah, groot voordeel. Een stad barst van de restaurants en je kan er vaak op elke straathoek wel wat lekkers krijgen. Maak daar gebruik van. Ik geniet altijd volop van de culinaire hoogstandjes tijdens een bezoek alleen aan een stad. Ik eet waar ik op dat moment zin in heb 😉

Alleen op een stedentrip

8.  Ga naar een live optreden

Toen ik in Schotland was, ben ik in de avond met iemand vanuit het hostel naar een live optreden gegaan van een Schotse band. Later zat ik hier alleen het werd echt een ontzettend leuke avond. Je krijgt zo veel van de cultuur of de gebruiken van de stad mee op deze manier.

Alleen op stedentrip…zo erg is dat niet

Het lijkt allemaal veel enger dan dat het is. Alleen reizen kan juist een hele opluchting zijn. Even aan niemand hoeven denken en zelf je eigen plan bedenken. Eerlijk gezegd ben ik nog nooit echt alleen geweest, als ik niet alleen wilde zijn. Vooral met het slapen in een hostel ontmoet je veel mensen. Dus ga je alleen op stedentrip maar twijfel je nog? Ik hoop dat deze tips je gaan overhalen en toch met een fijner gevoel gaat. Want een stedentrip alleen is echt leuk en je kan doen wat jij wilt. Enjoy!

Lees ook: Nog niet overtuigd, lees dan deze 7 tips waarom alleen reizen zo goed voor je is.

Wat is jouw beste tips als het gaat om alleen reizen door een stad?

Voor jou nog meer handige reistips

Fietsvakantie in Afrika

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

..

..

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - Februari

Texel (Nederland) - Mei

Schotland - Juni

Ardennen (België) - September

Spanje - September

India - Oktober

2020

Gelderland (Nederland) - Mei

Ardennen (België) - Juni & juli

Gelderland & Giethoorn - Juli

Waddeneilanden - Augustus

Denemarken - September

Griekenland - Oktober

Luxemburg - Oktober & november

Terschellingen (Nederland) - wordt verschoven naar 2021

Dolomieten & Slovenie - wordt verschoven naar 2021

Volg jij mij al op Instagram

6 Reacties

 1. Kelly

  Alleen op stedentrip is juist leuk en een prima beproeving voor mensen die twijfelen of ze alleen op vakantie willen. Kun je mooi een paar dagen testen of het iets voor je is 😉 Ik zou eigenlijk ook alleen naar Edinburgh gaan, maar mijn schoonzus besloot last minute om mee te gaan. Super gezellig! Alleen eten blijf ik wel een dingetje vinden. Ik ben toch wel een gezelligheidseter en alleen is toch minder leuk.

  Antwoord
  • stripeaway

   Juist…dat is zeker de waarheid. Daarom raad ik ook iedereen aan die twijfelt om alleen op stedentrip te gaan. Dikke aanrader!
   Dat eten blijft een dingetje hé? Ik neem trouwens ook vaak een boek mee of iets te lezen op mijn telefoon.

   Antwoord
 2. Jenny

  Leuke tips om mensen te ontmoeten!

  Ik vind het zelf nooit zo erg een paar dagen alleen te zijn. Gewoon lekker doen waar je zin in hebt. Ik heb dan ook (bijna) nooit in een dorm geslapen tijdens een stedentrip.

  Antwoord
 3. Sanne

  Ben toevallig nu ook alleen in Wenen. Vind het een keer per jaar altijd wel lekker, even op eigen pad gaan. Maar samen is ook wel gezelliger, vooral het uit eten is dramatisch alleen 🙂

  Antwoord
 4. wANNderful - reisblog

  Goeie tip om zo’n fietstocht mee te doen. En je hebt ook van die gratis rondleidingen door locals, ook altijd leuk. Eten is idd wel leuker in gezelschap. Maar een hapje en een boek op een fijn terrasje, dat kan ook genieten zijn !

  Antwoord
  • stripeaway

   Dat van het fietsen doe ik zelf ook erg graag. Zo ben je gelijk sportief bezig ;).

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.