Alleen op stedentrip

in 8 tips

Billingham, England

Wandelen, Outdoor

5 kilometer, heen en terug zelfde route

Hond is welkom, hoeft niet vast

Alleen reizen word steeds populairder en meer mensen besluiten dat het goed voor hen is om minstens 1 keer alleen gereisd te hebben. Alleen reizen gebeurd vaak met een backpack en landen zoals Thailand zijn immens populair onder de solo reizigers. Maar alleen op stedentrip…dat is toch wat anders.

Mijn eerste solo stedentrip alleen

Zelf vind ik alleen reizen ontzettend fijn, kan er echt van genieten om zelf alles te kunnen beslissen. Ook omdat ik vaak reis, heb ik niet altijd iemand die mee kan of wilt, dus de enige optie is dan alleen gaan. Toen ik één keer een dikke aanbieding tegen kwam naar Milaan, wilde ik daar naar toe. Helaas kon niemand op die dag mee wanneer die aanbieding geldig was dus besloot ik alleen te gaan. Stiekem vond ik het wel een beetje raar, alleen op stedentrip maar het viel uiteindelijk allemaal reuze mee. Het smaakte zelfs naar meer.

Alleen op stedentrip

Alleen op reis is voor vele mensen toch een flinke stap om te nemen en dan al helemaal naar een stad. Door een land alleen reizen lijkt zoveel makkelijker. Op Social Media zie ik regelmatig vragen voorbij komen of je wel of niet alleen op stedentrip te gaan. Enige wat ik kan zeggen is: DOEN!

Tips voor alleen op stedentrip

Alleen op stedentrip is echt niet zo anders dan alleen op reis door Thailand. Met deze tips weet ik zeker dat jouw soloreis door een stad een succes gaat worden.

Hoe ontmoet ik andere mensen

1. Slaap in een hostel

Ook in een stad hebben ze natuurlijk volop hostels en er is bijna geen betere plek om nieuwe mensen te leren kennen. Kijk van te voren wel even waar het hostel zich bevind. Een goede site om een hostel te vinden is Hostelworld. Hier worden bijna alle hostels weergeven en zie je hier reviews en veel foto’s.

Wil je nou niet een slaapkamer delen, boek dan een privé kamer (die hebben veel hostels ook) maar dan pak je niet het voordeel van het makkelijke ontmoeten mee.

2. Ga mee met een fietstocht

Tegenwoordig in elke stad, vind er een gezamenlijke fietstocht plaats, je kan dan aansluiten en de gids brengt je fietsend door de stad. Tijdens de fietstocht heb je grote kans dat je andere mensen ontmoet. Dat is natuurlijk een mooie manier om andere mensen te ontmoeten en je beweegt op een goede manier.

3. Ga op excursies

Buiten de fietstochten hebben ze ook andere georganiseerde activiteiten in een stad. Zoek deze bij je hostel of hotel even op en boek. Ook hier ontmoet je vanzelf weer nieuwe mensen en zo ben je niet alleen.

Lees ook: Ik schreef al eens eerder hoe je in 9 tips andere solo reizigers ontmoeten.

Hoe kan je het leuk alleen houden

4. Ga lopen door de stad

Je denkt vast “alleen lopen is saai” nou dat heb je mis. Tijdens mijn wandeling door Edinburgh, kwam ik overal straatmuzikanten tegen. Super gezellig, en als je ze beu bent loop je gewoon weer verder. Zo hoef je met niemand rekening te houden. Tijdens het lopen heb je de keuze welke kant je op gaat en dit geeft dat extra stukje vrijheid.

5. Ga alleen uit eten

Oké, deze snap ik wel. De eerste keer alleen uit eten vond ik ook spannend en niet leuk. Gelukkig heb ik dat weten te keren. Vaak ga ik niet groot uit eten maar eet op verschillende plekken kleine gerechtjes. Je gaat dus naar verschillende eetgelegenheden en kies daar één gerecht van de menukaartje. In Milaan ging ik eerst een beroemd broodje eten bij een bakker, daarna ben ik het lekkerste ijs in de stad gaan proeven en later op de avond at ik nog een mini pizza.

Lees ook: Perfecte bestemmingen buiten een stad voor een soloreis.

6. Verwen jezelf

Dat klinkt gelijk zo raar maar hiermee bedoel ik het volgende. Je bent alleen dus je kan doen wat je wilt. Heb je nou de hele dag door de stad gelopen, boek dan in de avond ergens een lekkere massage of ga uit eten in een 5-sterrenrestaurant. Alles kan als je alleen reist.

7. Eet was je wilt

Jaaah, groot voordeel. Een stad barst van de restaurants en je kan er vaak op elke straathoek wel wat lekkers krijgen. Maak daar gebruik van. Ik geniet altijd volop van de culinaire hoogstandjes tijdens een bezoek alleen aan een stad. Ik eet waar ik op dat moment zin in heb 😉

8.  Ga naar een live optreden

Toen ik in Schotland was, ben ik in de avond met iemand vanuit het hostel naar een live optreden gegaan van een Schotse band. Later zat ik hier alleen het werd echt een ontzettend leuke avond. Je krijgt zo veel van de cultuur of de gebruiken van de stad mee op deze manier.

Alleen op stedentrip…zo erg is dat niet

Het lijkt allemaal veel enger dan dat het is. Alleen reizen kan juist een hele opluchting zijn. Even aan niemand hoeven denken en zelf je eigen plan bedenken. Eerlijk gezegd ben ik nog nooit echt alleen geweest, als ik niet alleen wilde zijn. Vooral met het slapen in een hostel ontmoet je veel mensen. Dus ga je alleen op stedentrip maar twijfel je nog? Ik hoop dat deze tips je gaan overhalen en toch met een fijner gevoel gaat. Want een stedentrip alleen is echt leuk en je kan doen wat jij wilt. Enjoy!

Lees ook: Nog niet overtuigd, lees dan deze 7  tips waarom alleen reizen zo goed voor je is.

Wat is jouw beste tips als het gaat om alleen reizen door een stad?

5 handige apps om andere solo reizigers te ontmoeten

5 handige apps Voor de solo reiziger 17 DECEMBER, 2017 Tegenwoordig heeft iedereen een mobiele telefoon waarop je apps kunt downloaden. Als je alleen op reis gaat kan het soms nogal eng zijn om op de bonnefooi nieuwe contacten op te doen. Dankzij deze apps heb je iets...

24 tips voor de eerste keer backpacken

24 tips Voor de eerste keer backpacken 25 NOVEMBER, 2017 Daar sta je dan, met een tas op je rug, tijd om te vertrekken richting een ander land. Australië, Azië of toch Amerika.  Spanning in je buik want je gaat voor het eerst alleen backpacken. Je kijkt uit naar die...

Andere solo reizigers ontmoeten tijdens je reis in 9 tips

De meeste backpackers trekken er alleen op uit. Alleen de wereld ontdekken, op avontuur gaan en vooral goed jezelf leren kennen. Tijdens het reizen zie je genoeg andere solo reizigers en daarmee is het natuurlijk leuk om mee in contact te komen. Maar hoe doe je dit?...

Internetten op reis, 4 voordelen van een VPN-verbinding

VPN-verbinding op reis de 4 voordelen 11 FEBRUARI, 2019 Bijna iedereen maakt tegenwoordig gebruik van het internet als ze op reis zijn. Veelal is dit via een wifi verbinding, van de plek op het moment, waar je dan bent. Je hebt het nodig om van A naar B te komen. Een...

16 tips om als single vrouw alleen te reizen

Daar zit je dan: alleen als single lady. Er even tussenuit, dat wil je. De dagelijkse sleur achter je laten. Helaas is niet iedereen even blij met jouw plannen. Je bent een vrouw, alleen in één vreemd land. Is dat wel veilig? Is dat niet eng? Maar goed je wilt toch...

Reizen met handbagage: 8 handige tips

Je kent het allemaal wel, je koffer of backpack begint aardig vol te lopen, je propt de laatste spulletjes nog even snel in je handbagage en voordat je er erg in hebt mag je de die ene dure fles shampoo weer inleveren. Wat mag er nou precies mee in je handbagage, dat...

Tips voor gepaste kleding op reis

6 tips  gepaste kleding op reis OveralReistips6 tipsReizen is leuk en is voor vele een manier om meer van de wereld en andere culturen te ontdekken. Al dat reizen brengt enorm veel geluk en kennis met zich mee. Het brengt je wat moois. Soms is het reizen ook lastig....

10 handige tips om je backpack in te pakken

backpack inpakken 10 handige tips Overal Reistips 10 handige tips Ik weet nog wel goed de dag dat ik op de trein richting Schiphol stapte met mijn veel te zware backpack. Ik voel mij rug al gelijk en was nog even aan het twijfelen of ik niet teveel had meegenomen. Nu...

15 tips om beter te kunnen slapen in het vliegtuig

Als je niet zo als mij heerlijk kunt slapen in het vliegtuig dan is een lange vlucht best lastig. Natuurlijk is het geen pretje om te slapen, meestal rechtop en met gratis geluid om je heen. Met deze 10 tips gaat het jou beter lukken om wel te slapen in het vliegtuig....

Vuurwerk fotograferen: 12 handige tips

We knallen het nieuwe jaar in, vieren een groot feest, doen mee aan een wedstrijd of het is puur voor de show. Al deze argumenten kunnen een reden zijn om naar vuurwerk te kijken. En dan sta je daar met je camera, foto's aan het maken van het vuurwerk. Teleurgesteld...

Alleen op stedentrip in 8 tips

Alleen op stedentrip in 8 tips Billingham, EnglandWandelen, Outdoor5 kilometer, heen en terug zelfde routeHond is welkom, hoeft niet vastAlleen reizen word steeds populairder en meer mensen besluiten dat het goed voor hen is om minstens 1 keer alleen gereisd te...

Goedkope vliegtickets boeken in 15 tips

15 tips om goedkope vliegtickets te boeken Overal Reistips 15 tips Altijd krijg ik veel vragen hoe ik het voor elkaar krijg dat ik 9/10 zo goedkope vliegtickets kan scoren.  Zelf zet ik bepaalde tricks bewust in maar soms is het ook geluk om net op het goede moment...

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

Essentials voor backpackers

Goedkope Vliegtickets Oktober

REISPLANNEN 2019

Lissabon (Portugal) - Februari

Texel (Nederland) - Mei

Schotland - Juni

Ardennen (België) - September

Spanje - September

India - Oktober

Volg jij mij al op Instagram

6 Reacties

 1. Kelly

  Alleen op stedentrip is juist leuk en een prima beproeving voor mensen die twijfelen of ze alleen op vakantie willen. Kun je mooi een paar dagen testen of het iets voor je is 😉 Ik zou eigenlijk ook alleen naar Edinburgh gaan, maar mijn schoonzus besloot last minute om mee te gaan. Super gezellig! Alleen eten blijf ik wel een dingetje vinden. Ik ben toch wel een gezelligheidseter en alleen is toch minder leuk.

  Antwoord
  • stripeaway

   Juist…dat is zeker de waarheid. Daarom raad ik ook iedereen aan die twijfelt om alleen op stedentrip te gaan. Dikke aanrader!
   Dat eten blijft een dingetje hé? Ik neem trouwens ook vaak een boek mee of iets te lezen op mijn telefoon.

   Antwoord
 2. Jenny

  Leuke tips om mensen te ontmoeten!

  Ik vind het zelf nooit zo erg een paar dagen alleen te zijn. Gewoon lekker doen waar je zin in hebt. Ik heb dan ook (bijna) nooit in een dorm geslapen tijdens een stedentrip.

  Antwoord
 3. Sanne

  Ben toevallig nu ook alleen in Wenen. Vind het een keer per jaar altijd wel lekker, even op eigen pad gaan. Maar samen is ook wel gezelliger, vooral het uit eten is dramatisch alleen 🙂

  Antwoord
 4. wANNderful - reisblog

  Goeie tip om zo’n fietstocht mee te doen. En je hebt ook van die gratis rondleidingen door locals, ook altijd leuk. Eten is idd wel leuker in gezelschap. Maar een hapje en een boek op een fijn terrasje, dat kan ook genieten zijn !

  Antwoord
  • stripeaway

   Dat van het fietsen doe ik zelf ook erg graag. Zo ben je gelijk sportief bezig ;).

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.