Bangkok, Thaise bevolking, thailand, backpacken door thailand, we are all human, human,
Thailand We are all human

We are all human | Thailand

Op deze grote soms onbegrijpelijk wereld leven we allemaal als mensen. We leven naast elkaar maar ook weer ver van elkaar. Ieder mens heeft zijn prachtheden, een traan en een glimlach. Als je in de spiegel kijkt, wat zie je dan?

In deze nieuwe serie wil ik laten zien dat we allemaal mens zijn, dat we allemaal iets moois hebben en dat we fouten kunnen maken maar dat we achteraf altijd nog gewoon mens zijn. Geïnspireerd door het nummer Human van Rag’n Bone Man besloot ik deze serie te maken. Elke land heeft prachtige mensen, heeft prachtige culturen, heeft prachtige verhalen.

Voor de eerste serie is Thailand aan de beurt. Het land van de glimlach. Maar dat wil niet zeggen dat de Thaise bevolking alleen maar lacht. De glimlach is voor de Thaise bevolking niet alleen maar een uiting van vriendelijkheid of vrolijkheid maar ook voor ongemak, schaamte of soms boosheid. Emoties, vooral persoonlijke emoties zijn in de Thaise cultuur moeilijk te uiten en negatieve emoties is uit ten boze.

Gelukkig is niet elk mens het zelfde en zijn we allemaal uniek prachtige personen op deze aarde met ieder iets moois. Daarom is het bovenstaande ook niet per direct van toepassing op iedereen van de Thaise bevolking. Wel iets wat ik merkte tijdens mijn reis door Thailand was dat de “glimlach” op veel verschillende manieren wordt toegepast. Zelf bij een boze Thaise man zag ik een glimlach op zijn gezicht.

Bangkok, Thaise bevolking, thailand, backpacken door thailand, we are all human, human,

Bangkok, Thaise bevolking, thailand, backpacken door thailand, we are all human, human,

Bangkok, Thaise bevolking, thailand, backpacken door thailand, we are all human, human,

  34 Comments

 1. Inderdaad, in het land van de glimlach spelen veel emoties die je niet aan glimlachen zou koppelen… leuk dat je op deze manier de verschillen en mooie dingen van de mensen onder de aandacht brengt. Er zitten prachtige glimlachen bij ook.

  Beantwoorden

  • Ieder mens heeft iets moois – soms is het even verder kijken dan de vooroordelen ;). Dankjewel wil nog meer landen of steden zo in de picture gaan zetten.

   Beantwoorden

 2. Dit blijft een super heerlijk land! En net wat je zegt…de glimlach is niet altijd helemaal positief 🙂 Dat kan ook niet en zou ook niet realistisch zijn…wel goed dat dit gezien wordt en dat je het dus op de juiste manier kan interpreteren.
  Geweldige foto van die man met zijn dikke buik!!

  Beantwoorden

  • Thailand – daar wil ik snel weer terug naar toe – mis het! Haha ja die man geweldig. En later toen hij wakker was kreeg ik een grote glimlach.

   Beantwoorden

 3. Prachtige fotoreportage! Zou zo als fotoboek verkocht kunnen worden. Ik zou zelf echt meer van dit soort foto’s willen maken. Oefenen oefenen en oefenen. Die man met die bolle buik, die heb je ook goed geknipt. Benieuwd of hij zelf wist, dat hij er zo bij lag.

  Beantwoorden

  • Wauw wat een mooi compliment – dankjewel. Is idd veel oefenen maar hoe meer je oefent hoe beter je het onder de knie gaat krijgen. Tip laat mensen niet altijd in de camera kijken. En die meneer – nee hij wist het niet maar heb hem wel de foto laten zien en toen kreeg ik de glimlach.

   Beantwoorden

 4. Ik vind het nummer ‘Human’ echt heerlijk, kan er keer op keer naar luisteren en dan meebrullen. In Chili heb ik ook meegemaakt dat iedereen lacht, maar dat ik soms geen idee had of de mensen met wie ik sprak wel oprecht blij waren. Zo mooi en tegelijkertijd zo moeilijk …

  Beantwoorden

  • Human blijft idd een prachtig nummer. Dat had ik in Thailand ook. Heel mooi die lach maar ook moeilijk omdat je niet weet of je juist doet met de reactie die je erop geeft.

   Beantwoorden

  • Dankjewel 🙂 mijn volgende bestemmingen zijn Zambia en Zuid-Afrika in juli. Ook daar zet ik deze serie door. Maar Thailand is een prachtig land kwa mensen. Heel gastvrij en lieve mensen.

   Beantwoorden

 5. Gave serie portretten. Ik maak zelf ook graag portretten en heb er ook één uit Thailand op mijn blog staan inb mijn Portraits of The World serie. Ik merk elke keer weer dat Aziaten altijd blijven lachen, no matter what. Boos worden is gezichtsverlies. Ze willen je ook altijd plezieren. Zo waren wij eens verdwaald in Kathmandu met onze waardeloze Lonely Planet kaart en vroegen er talloze keren de weg. Niemand die je zegt sorry ik weet het niet. Ze sturen je nog liever de verkeerde kant uit dan nee te moeten verkopen. Achteraf wel vreselijk grappig, maar op die dag liepen we echt van hot naar her in de stad.

  Beantwoorden

  • Dat van hot naar her sturen – zo herkenbaar. Had gelukkig wel iemand die een stukje mee liep, dat was wel weer erg fijn. Ik ga zeker even je serie van Portraits of the World bekijken.

   Beantwoorden

  • Dankjewel :)! Als ik je verklap dat Thailand helemaal niet zo duur is en als je goed zoekt kan je zo voor 416 euro (net als ik) heen en weer vliegen.

   Beantwoorden

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.