Rubjerg Knude Fyr Denemarken

Vuurtorens in Denemarken | de mooiste op een rijtje

Denemarken

Vuurtorens blijven een magische aantrekkingskracht hebben en gaan hand in hand samen met Denemarken. Vuurtoren in Denemarken vind je op heel veel plekken en zijn altijd een bezoekje meer dan waard. Zelf neem ik elke gelegenheid aan om een vuurtoren te bezoeken. Niet alleen om de geschiedenis maar ook vaak om de prachtige 360 graden uitzicht. Kom ik neem je mee naar de mooiste vuurtorens in Denemarken.

Fyr is vuurtoren in het Deens

Laten we eerste even met de vertaling beginnen. Overal in de naam zie je Fyr staan en dit betekent eigenlijk gewoon vuurtoren. Ook spreek je het ook uit als vuur maar dan meer met een F dus 😉

Rubjerg Knude Fyr – Lokken

GRATIS

Eén van mijn favoriete vuurtorens in Denemarken is de Rubjerg Knude Fyr. Je kunt deze vuurtoren wel als een hele bijzondere markeren. De Rubjerg Knude Fyr zou in 2023 in zee verdwijnen als men niet besloot de 720 ton wegende vuurtoren landinwaarts te plaatsen. De vuurtoren staat op een prachtig stukje natuur, middenin een grote zandduin en vooral een stukje natuur dat te maken heeft met veel natuurgeweld. Het waait hier altijd maar voor mij is het één van de mooiste vuurtorens in Denemarken.

Rubjerg Knude Fyr Denemarken

Lyngvig Fyr – Hvide Sande

BETAALD

Bij de meeste vuurtorens is het uitzicht het mooiste maar bij deze vuurtoren in Denemarken, de Lyngvig Fyr is dat niet alleen het uitzicht maar ook de binnenkant. De Lyngvig Fyr bevat een ontzettend mooie blauwe wenteltrap. Deze is zo mooi en bekend dan men hier speciaal voor naar toe komt. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen voor de mooie trap want het uitzicht is ook niet verkeerd.

Blaakvandshuk Fyr – Blaavand

BETAALD

In het meest westelijke stukje van Denemarken ligt deze vuurtoren. Na 170 treden en een kleine smalle doorgang heb je dan eindelijk de top bereikt en kan je genieten van het prachtige uitzicht over de duinen. Als je goed kijkt kan je vanaf boven ook een aantal bunkers zien liggen.

Vuurtoren in Denemarken Blaakvandshuk Fyr Blaavand-3

Helnaes Lighthouse – Helnaes

BETAALD

Niet alle mooie vuurtoren staan in Jutland en dat bewijst de Helnaes Lighthouse wel. Deze vuurtoren staat op het schiereiland Helnaes en is te bereiken via een lange smalle weg omringt met water.

Graa Fyr – Skagen

BETAALD

De Graa Fyr is de een na grootste vuurtoren in Denemarken en is ook gelijk een bezoekerscentrum en museum in één. Je kunt hier alles te weten komen over vogels die vooral in dit deel van Jutland voorkomen en dat zijn er veel. De klim naar het uitzicht op de vuurtoren is het meer dan waard. Je kan helemaal tot het noordelijkste puntje kijken en ziet goed hoe de twee zeeën tegen elkaar botsen.

Vuurtoren in Denemarken Graa Fyr Skagen-3
Vuurtoren in Denemarken Graa Fyr Skagen-3

Vuurtorens in Denemarken

Zelf vind ik het bezoeken en beklimmen van vuurtorens altijd een erg leuke activiteit om te doen. Omdat Denemarken omringt is met water zie je er langs de kust heel veel. De meeste vuurtorens zijn ook, vaak tegen betaling te bezoeken. Hou je net zoals ik van gave uitzichten dan is een beklimming van een vuurtoren in Denemarken een must do.

Welke vuurtorens in Denemarken zou jij wel eens willen bezoeken?

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - februari

Texel (Nederland) - mei

Schotland - juni

Ardennen (België) - september

Spanje - september

India - oktober

2020

Gelderland (Nederland) - mei

Ardennen (België) - juni & juli

Gelderland & Giethoorn - juli

Waddeneilanden - augustus

Denemarken - september

Griekenland - oktober

Luxemburg - oktober & november

2021

Terschellingen (Nederland) - maart

Den Bosch - maart

Roadtrip Friesland - april

 

 

..

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.