Met een helikopter vliegen

over Laag Holland

Laag Holland, Nederland

Belevenis, In De Lucht

Persoonlijk getest

Vanaf 87,50 

Vliegen in een helikopter is altijd al een grote droom van mij geweest en in april 2019 ging deze droom dan eindelijk in vervulling. We volgen over de uitgestrekte landschappen van Laag Holland, zagen Volendam en vele mini mensjes. Deze onwijs toffe ervaring wil ik met jullie delen. Misschien ook wel eentje voor op jouw bucket list. Vlieg je mee? 

Helikoptervlucht was een verassing

Ik was op uitnodiging van Toerisme Bureau Laag Holland een weekend in dit mooie gebied. We hadden de gehele planning al gekregen maar een ding bleef een mystery. Op dag twee stond het woord verassing met als hint “we gaan de hoogte in”. Je speculeert natuurlijk. Gaan we schommelen op de hoogste schommel van Europa? Of gaan we zweefvliegen of misschien wel ergens in klimmen. Een helikoptervlucht kwam ook aanbod tijdens het speculeren maar we hadden serieus nooit verwacht dat dit ook daadwerkelijk de verassing zou zijn.

Op de dag zelf waren we aan het wachten totdat we één helikopter voorbij zagen vliegen. Dit kan geen toeval zijn! En ja hoor…verassing! Zo blij als een ei kon ik niet wachten om de hoogte in de gaan. Ver boven Laag Holland uitkijkend over het prachtige landschap. Stuiteren was het enige wat ik nog kon doen. Ik wil gaan vliegen…

Hup die helikopter in

Recht voor ons op een grasveld stond de helikopter te wachten. Vol goede zenuwen stapte ik met 3 andere bloggers de helikopter in. Ik keek iedereen lief aan en mocht voorin plaats nemen. Gordel aan, koptelefoon op en klaar om te gaan. Onze piloot gaf nog enkele instructies. Belangrijk is om goed te praten en het microfoontje vlakbij je mond te houden. Door het lawaai hoor je elkaar niet zo goed natuurlijk. 

Nadat we toestemming kregen om te stijgen, ging de helikopter langzaam omhoog. Dat gevoel was echt geweldig! Mijn glimlach kreeg ik niet meer van mijn gezicht. Wauw wat is dit vet! Moet je nagaan dat ik toen nog niet eens hoog in de lucht was. Wat kick is dit.

Vliegen boven Marken en Volendam

Voordat we het in de gaten vlogen we boven Marken en Volendam. Je ziet allemaal herkenbare plekken. Gisteren hebben we daar nog gefietst riep ik tegen mijn collega’s. Wel raar hoor. Normaal doe je er toch nog 20 tot 30 minuten over om daar te komen vanuit waar we opgestegen waren. Nu, in deze helikopter leek het minuten werk. We bleken ook ruim 250 kilometer uur te gaan en je merkt er helemaal niks van. 

Actie met Heliflight

Natuurlijk is de helikoptervlucht niet compleet zonder wat actie. Toen de piloot vroeg of we wat actie in de pan wilde riepen we bijna allemaal kei hard “ja’. Daar gingen we dan, een duik naar beneden. Whoooooo dit is gaaf. Die kick! Wauw…

Nog een keer, nog een keer…maar helaas moesten we ook denken aan andere mensen die dit iets minder leuk vonden. Het is natuurlijk al super spannend en als je dan begint te stunten, dan begrijpelijk dat niet iedereen dat waardeert.

Gelukkig blijkt het ook dat zonder al dat gestunt dat een helikoptervlucht onwijs vet is. We vlogen nog 10 minuten door over Laag Holland. We zagen ze mooiste vergezichten en de kleinste mensen. Het lijken idd net echt poppentjes en speelautootjes.

Vliegen met een Helikopter over Nederland

Samen met Heliflight vlogen wij 15 minuten lang over Laag Holland. Een unieke ervaring om mee te maken. Heliflight vliegt door heel Nederland. Op hun website staan een aantal opstaplocaties voor rondvluchten. Je kunt zo als dit mogelijk is over je eigen huis vliegen.

De rondvluchten beginnen vanaf 87,50 euro. Hiervoor moet je wel met minimaal 4 personen zijn. Wil je alleen dan beginnen de prijzen vanaf 129 euro. Je bent dan ongeveer 10/15 minuten in de lucht. Dit lijkt kort maar besef even wel dat een helikopter onwijs snel is. Hier merk je niks van maar zo zie je wel veel meer in een korte tijd.

Wil je nou langer. Je kunt er ook voor kiezen om 30 minuten de lucht in te gaan maar hiervoor betaal je dan ook meer.

Een helikoptervlucht is er een voor op jouw bucket list. Een belevenis die je niet snel gaat vergeten. Ik vond het echt de ultieme verassing. Wel goed gegokt maar totaal niet verwacht. Nog steeds denk ik terug aan een geweldig avontuur.

Disclaimer: Op uitnodiging van Toerisme Bureau Laag Holland was ik 3 dagen in Laag Holland om deze regio te ontdekken. De Helikoptervlucht heb ik gekregen. Hier ben ik ontzettend dankbaar voor. Wat een geweldige ervaring. 

Heb jij al eens in een helikopter gevlogen?

Meer Laag Holland ontdekken

10 keer doen in Laag Holland

Doen en zien In de regio Laag Holland regio Laag Holland, Nederland Belevenis, Roadtrip Zelf ontdekt 10 leuke tips Dat Nederland een land is waar je veel leuke dingen kunt doen, wisten we al. Je hoeft helemaal niet ver naar het buitenland om een leuk weekend weg te...

De Zaanse Schans: terug in de geschiedenis

Een tijdje geleden schreef ik al hoe leuk het is om een dagje uit te gaan in eigen land. Kinderdijk was de eerste plek die ik bezocht en was gelijk goed raak. Ik besloot mezelf voor te nemen om meer van Nederland te gaan ontdekken. De volgende stap was de Zaanse...

Vliegen met een helikopter over Laag Holland

Met een helikopter vliegen over Laag Holland Laag Holland, Nederland Belevenis, In De Lucht Persoonlijk getest Vanaf 87,50  Vliegen in een helikopter is altijd al een grote droom van mij geweest en in april 2019 ging deze droom dan eindelijk in vervulling. We volgen...

Bezoek de gezellige groene huisjes van Marken + 10 tips

Bezoek de Groene huizen van Marken 21 SEPTEMBER, 2018 Als we verder kijken, dan zien we van zelf hoe mooi Nederland wel niet is. Neem nu als voorbeeld het beeldige plaatsje Marken in Noord Holland. Dit pittoreske dorpje leeft soms een beetje in de schaduw van Volendam...

Met de e-fatbike naar Marken

Op een retro E-fatbike  naar Marken Marken, Nederland Outdoor, Belevenis Persoonlijk getest Vanaf 16 euro  We trappen maar eigenlijk ook weer niet. Van zelf worden vooruit geschoten want elke keer als je een keer vooruit trapt dan schiet je met enkele kilometers de...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.