Helikopter vliegen Nederland

Vliegen met een helikopter over Laag Holland

Belevenissen, De Lucht In, Laag Holland

Vliegen in een helikopter is altijd al een grote droom van mij geweest en in april 2019 ging deze droom dan eindelijk in vervulling. We volgen over de uitgestrekte landschappen van Laag Holland, zagen Volendam en vele mini mensjes. Deze onwijs toffe ervaring wil ik met jullie delen. Misschien ook wel eentje voor op jouw bucket list. Vlieg je mee? 

Helikoptervlucht was een verassing

Ik was op uitnodiging van Toerisme Bureau Laag Holland een weekend in dit mooie gebied. We hadden de gehele planning al gekregen maar een ding bleef een mystery. Op dag twee stond het woord verassing met als hint “we gaan de hoogte in”. Je speculeert natuurlijk. Gaan we schommelen op de hoogste schommel van Europa? Of gaan we zweefvliegen of misschien wel ergens in klimmen. Een helikoptervlucht kwam ook aanbod tijdens het speculeren maar we hadden serieus nooit verwacht dat dit ook daadwerkelijk de verassing zou zijn.

Op de dag zelf waren we aan het wachten totdat we één helikopter voorbij zagen vliegen. Dit kan geen toeval zijn! En ja hoor…verassing! Zo blij als een ei kon ik niet wachten om de hoogte in de gaan. Ver boven Laag Holland uitkijkend over het prachtige landschap. Stuiteren was het enige wat ik nog kon doen. Ik wil gaan vliegen…

Hup die helikopter in

Recht voor ons op een grasveld stond de helikopter te wachten. Vol goede zenuwen stapte ik met 3 andere bloggers de helikopter in. Ik keek iedereen lief aan en mocht voorin plaats nemen. Gordel aan, koptelefoon op en klaar om te gaan. Onze piloot gaf nog enkele instructies. Belangrijk is om goed te praten en het microfoontje vlakbij je mond te houden. Door het lawaai hoor je elkaar niet zo goed natuurlijk.

Nadat we toestemming kregen om te stijgen, ging de helikopter langzaam omhoog. Dat gevoel was echt geweldig! Mijn glimlach kreeg ik niet meer van mijn gezicht. Wauw wat is dit vet! Moet je nagaan dat ik toen nog niet eens hoog in de lucht was. Wat kick is dit.

Vliegen boven Marken en Volendam

Voordat we het in de gaten vlogen we boven Marken en Volendam. Je ziet allemaal herkenbare plekken. Gisteren hebben we daar nog gefietst riep ik tegen mijn collega’s. Wel raar hoor. Normaal doe je er toch nog 20 tot 30 minuten over om daar te komen vanuit waar we opgestegen waren. Nu, in deze helikopter leek het minuten werk. We bleken ook ruim 250 kilometer uur te gaan en je merkt er helemaal niks van.

Actie met Heliflight

Natuurlijk is de helikoptervlucht niet compleet zonder wat actie. Toen de piloot vroeg of we wat actie in de pan wilde riepen we bijna allemaal kei hard “ja’. Daar gingen we dan, een duik naar beneden. Whoooooo dit is gaaf. Die kick! Wauw…

Nog een keer, nog een keer…maar helaas moesten we ook denken aan andere mensen die dit iets minder leuk vonden. Het is natuurlijk al super spannend en als je dan begint te stunten, dan begrijpelijk dat niet iedereen dat waardeert.

Gelukkig blijkt het ook dat zonder al dat gestunt dat een helikoptervlucht onwijs vet is. We vlogen nog 10 minuten door over Laag Holland. We zagen ze mooiste vergezichten en de kleinste mensen. Het lijken idd net echt poppentjes en speelautootjes.

Vliegen met een Helikopter over Nederland

Samen met Heliflight vlogen wij 15 minuten lang over Laag Holland. Een unieke ervaring om mee te maken. Heliflight vliegt door heel Nederland. Op hun website staan een aantal opstaplocaties voor rondvluchten. Je kunt zo als dit mogelijk is over je eigen huis vliegen.

De rondvluchten beginnen vanaf 87,50 euro. Hiervoor moet je wel met minimaal 4 personen zijn. Wil je alleen dan beginnen de prijzen vanaf 129 euro. Je bent dan ongeveer 10/15 minuten in de lucht. Dit lijkt kort maar besef even wel dat een helikopter onwijs snel is. Hier merk je niks van maar zo zie je wel veel meer in een korte tijd.

Wil je nou langer. Je kunt er ook voor kiezen om 30 minuten de lucht in te gaan maar hiervoor betaal je dan ook meer.

Een helikoptervlucht is er een voor op jouw bucket list. Een belevenis die je niet snel gaat vergeten. Ik vond het echt de ultieme verassing. Wel goed gegokt maar totaal niet verwacht. Nog steeds denk ik terug aan een geweldig avontuur.

Heb jij al eens in een helikopter gevolgen boven Nederland?

Disclaimer: Op uitnodiging van Toerisme Bureau Laag Holland was ik 3 dagen in Laag Holland om deze regio te ontdekken. De Helikoptervlucht heb ik gekregen. Hier ben ik ontzettend dankbaar voor. Wat een geweldige ervaring.

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - februari

Texel (Nederland) - mei

Schotland - juni

Ardennen (België) - september

Spanje - september

India - oktober

2020

Gelderland (Nederland) - mei

Ardennen (België) - juni & juli

Gelderland & Giethoorn - juli

Waddeneilanden - augustus

Denemarken - september

Griekenland - oktober

Luxemburg - oktober & november

2021

Terschellingen (Nederland) - maart

Den Bosch - maart

Roadtrip Friesland - april

 

 

..

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.