Suppen op de Eibsee

Tips om het outdoorleven naar binnen te halen

Outdoortips

Je kent het wel als je niet op reis bent dat je het reizen erg mist. Thuis is het maar kaal en je zit hele tijd weg te dromen. Het enige wat je tegenhoudt om daadwerkelijk weg te gaan is verplichtingen. Gelukkig ligt het micro-avontuur dichtbij en is het gemakkelijk met kleine aanpassingen in huis, in je leven om het outdoorgevoel naar binnen te halen. Ik geef je 10 handige tips met hoe jij dat ook kunt doen.

Ga een nachtje kamperen in je woonkamer

Begin 2021 konden we maar weinig weg ivm de lockdown. Ik koos er toen voor om mijn tent op te zetten in de woonkamer en daar daadwerkelijk ook een nachtje in te verblijven. Ik had op de tv een kampvuurtje opgezet en bestelde een pizza. Natuurlijk met slaapmatje en al en deze keer hielden mijn twee katten mij extra gezelschap (wat normaal de dieren in het wild zijn, wel buiten de tent natuurlijk haha).

Zet je wifi uit en lees een boek

Vaak, heel vaak heb je in de bergen geen bereik en dan ben je al snel aangewezen op de omgeving en wat je bij je hebt op dat moment. Zelf heb ik altijd een boek bij om te lezen. De ene keer is dit een fysiek boek en als ik zo lichtgewicht mogelijk wil lopen dan download ik een boek op mijn telefoon.

Doordat je natuurlijk thuis altijd wifi hebt is het gemakkelijk om snel even op Instagram te gaan kijken of uren video’s te kijken op Tiktok. Het gemakkelijkste om niet in die verleiding te komen is om je data of wifi even uit te zetten en je telefoon aan de andere kant van de kamer te leggen. Eenmaal dat gedaan is het tijd voor een goed boek met een warme kop thee.

Doe een Schotse whisky proeverij

Je vraagt je misschien wel af wat whisky met het outdoorleven te maken heeft. Nou ik kan je vertellen bijna alles. Tijdens mijn wandeling over de West Highland Way had bijna elke wandelaar wel een klein flesje whisky bij. Ook was het normaal onderweg om een pitstop te maken bij een whisky distillery. En niet te vergeten dat Schotland en Whisky hand in hand samen gaan.

Bekijk een film met een outdoorthema

Oke, hier heb je tegenwoordig wel wifi voor nodig maar niet iedereen van ons houdt van het lezen van boeken. Er zijn momenteel zat films op de markt die je echt even meenemen naar het outdoorleven wat je momenteel even mist. Zo hier een mini lijstje voor jou waar jij lekker weg kunt zwijmelen bij de leukste outdoorfilms:

  • Wild: een klassieker onder de outdoorfilms. Wie kent deze niet! Cheryl loopt ruim 1700 km over de PCT (thru-hike van Mexico naar Canada).
  • 127 hours: het zou je maar overkomen, vast komen te zitten in een smalle spleet in de Blue John Canyon en niemand weet dat hij daar vastzit. Zal hij het overleven?
  • K2: de K2 is de één na hoogste berg ter wereld en in deze film zie je hoe de berg met de nodige moeite en persoonlijke offers bedwongen wordt.
  • E.O.F.T. Basecamp: een hele reeks aan prachtige gefilmde docu’s en je volgt in deze aflevering Bob Shepton en zijn mannen die de nooit eerder beklommen muren op Baffin Island gaan bedwingen.
  • A Life on Our Planet: met een snak adem heb ik deze documentaire weg gekeken. Wat worden we hier met de feiten op onze neus gedrukt. Een docu die je moet kijken!

Verwerk de natuur in je interieur

Als je mijn huis binnen wandelt zie je al snel dat ik veel natuurelementen verwerkt heb in mijn interieur. Zo heb ik velours gordijnen in mijn woonkamer en dat heb ik afgewerkt met bamboe rolgordijnen. In mijn slaapkamer heb ik dus normale gordijnen met als tweede linnen gordijnen. Zo heb ik toch het stukje verduistering maar met lekker weer kan de zon door het tweede gordijn schijnen.

Je kunt de overgordijnen dan in een kleur kiezen die de natuur weerspiegelt dus bv aarde en witte tinten combineren of juist een beetje zwart met donkergroen en geel. Je kan er dus alle kanten mee op.

Zet een geurkaars aan met dennengeur

Jaah, beste geurkaars ook en het brengt mij direct bij het ruiken terug naar de bossen waarin ik heerlijke wandelingen maakte. Ik kocht deze geurkaars via bol.com en heb er later gelijk meerdere bijbesteld. Je kunt dit ook doen met speciale geurstokjes.

Ook heb ik geurstokjes van Zuid Tirol en elke keer als ik binnen stap in mijn woonkamer waan ik me weer even terug in de Dolomieten. Perfect!

Neem planten in huis

Mijn favoriete plant en de plant die mij elke keer weer mee terug neemt in een herinnering is de varen. Bijna overal waar ik het afgelopen jaar ben geweest is deze plant wel terug te vinden. Dit kun je natuurlijk ook doen met je eigen plant naar keuze. Meer groen in je leven, in je huis is niet alleen gezond maar het geeft je ook meer het outdoor gevoel binnen in huis.

Luister storm of natuur 8D muziek

Oke, dit klinkt misschien raar maar het is echt fantastisch. Hiervoor heb je wel je koptelefoon nodig want anders is het effect weg. Je zet dus een afspeellijst aan via Spotify of Youtube en neemt ergens plaats waar je je comfortabel voelt. Ik kies meestal bij droog weer mijn balkon hiervoor. Als je zo’n 8D nummer opzet dan lijkt het net alsof het echt om je heen gebeurd. Ik vind het bv heerlijk als het regen tikt op mijn tent of als het wat harder waait als ik ga slapen. Dit is de perfecte manier om dat te ervaren in je eigen woonkamer of balkon.

De fake beamer window

De beste uitvinding ooit – vind ik dan! Koop een beamer en creëer daarmee een raam op de muur en het lijkt dan net alsof je vanuit je hut of hotelkamer naar buiten kijkt. Dit is helemaal hot geweest op Tiktok en ik vind het erg leuk. Vooral bij het lezen van een boek in mijn bed zet ik deze beamer wel eens aan.

Schilthorn Zwitserland bezoeken

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.