Helium Down Jacket Revolution Race

Helium Down Jacket Autumn van Revolution Race | getest

Getest, Getest Outdoorkleding, Review

Soms heb je van die items die je in je outdoor-collectie moet hebben. Een donsjas is er daarvan eentje. Een goede donsjas gaat echt jaren en jaren mee. Toch merk ik dat ik altijd er tegen aan hik dat een donsjas niet al diervriendelijk is. Toen ik de samenwerking met Revolution Race aanging kwam ik er achter de hun donsjassen op een diervriendelijk en ethische manier geproduceerd worden. Dit haalde mij over om deze keer toch een donsjas aan mijn collectie toe te voegen

Maak kennis met Revolution Race

Revolution Race is een merk dat jaren geleden is opgericht met het oogpunt op betaalbare leuk uitziende outdoorkleding. Ze kwamen veel mensen tegen die niet blij waren met het hoge prijskaartje als ze een beetje leuke outdoorkleding wilde kopen. Ook kwamen ze vaak bij het feit dat de pasvorm niet helemaal fijn was en het er slobberig uitzag. Tijdens een reis naar het Everest Base Camp kwamen ze op het idee om een outdoormerk te starten waarbij ze betaalbare en vooral leuke kleding verkochten. Revolution Race is geboren.

Helium Down Jacket Revolution Race

Een donsjas is multifunctioneel

Een donsjas is een jas dat je bijna het hele jaar door kunt dragen. Natuurlijk hangt dit een beetje van de vulkracht af of je de donsjas ook in de zomer draagt. De Helium Down Jacket kun je door deze waarde ook gemakkelijk als toplaag dragen op de zonnige winterdagen maar ga je echt de koude fronts in dan draag je deze als tussenlaag, dus bijvoorbeeld onder je hardshell jacket.

Herkomst van de dons

Zelf vind ik het enorm belangrijk om te weten waar de dons vandaan komt. Ik ben erg tegen geplukte ganzen of eenden. Voor mij hoeft dierenleed niet mee te spelen aan de comfort van mijn outdoorreis. Soms ontkom je er niet aan maar met een donsjas kun je tegenwoordig dierenleed vermijden en dat is wat ik zo fijn vind aan Revolution Race.

Revolution Race zegt het volgende: Our suppliers of animals-based fibers, wool and down, are required to comply with our Animal Rights Policy. We only buy responsible certified wool and responsible certified down, ensuring that no painful animal practices have been used.

Uitgebreide functionaliteiten Helium Down Jacket

Omdat deze jas een vulkracht (CUIN) van 600 heeft is het een prima jas om als tussenlaag te laten functioneren. De jas bestaat uit 90% eendendons en 10% veren. De jas zelf is voor mij gevoel perfect voor een winterse bestemming waarbij je bv gaat winterwandelen. Ook tijdens het kamperen in de Ardennen in de winter is deze jas perfect voor een tussenlaag. Hierover draag ik dan snel een hardshell jacket met daaronder een thermoshirt.

Verder weegt de jas ongeveer 425 gram in maat M en zijn de ritssluitingen erg makkelijk. De ritsen soepel en de jas zelf voelt goed aan. Verder heeft de jas een PFC-vrije DWR-afwerking en heeft het een afneembare capuchon. Zelf vind ik de jas goed warm en draag ik de jas vaak tijdens het wandelen.

Een herenjas als vrouw

Misschien heb je het al gezien toen je op de bovenstaande link klikte van de donsjas maar deze donsjas is een heren model. Het maakt over het algemeen natuurlijk niet uit maar er zitten wel kleine verschillen in. Zo is deze jas iets minder getailleerd en loopt deze aan de onderkant iets minder wijd. Dit komt omdat mannen vaak minder heupen hebben. Voor mij is dit geen probleem maar let hier wel op bij de aanschaf.

De reden waarom ik voor een herenmodel ben gegaan is puur om de kleur. Ik ben echt weg van de kleuren oranje, rood en geel en deze heb ik dan ook puur aangeschaft op de kleur. Toen de jas uiteindelijk binnen kwam was erg blij over de kleur. Lekker fel en opvallend. Precies zoals ik het wil.

Verkrijgbaar in meerdere kleuren

Wil je nou niet zo’n felle oranje jas dan is deze Helium Down Jacket ook te verkrijgen in nog twee andere kleuren; het zwart en groen. Zelf vind ik de kleur groen ook erg mooi. Wil je toch liever voor een vrouwenmodel gaan dan zou ik eens kijken op deze website. Daar staan alle vrouwen jassen op.

Helium Down Jacket Revolution Race

Leuke korting

Omdat ik groot fan ben van Revolution Race heb ik een leuke kortingscode van 15% voor jullie. Met de code STRIPEAWAY15 krijg je van 30 mei tot 13 juni 2022 15% korting op toffe outdoorkleding van Revolution Race.

Conclusie en disclaimer

Ik ben erg blij met de Helium Down Jacket van Revolution Race. Ik heb deze jas in januari 2022 gekregen voor een review, waarbij ik altijd open en eerlijk ben. Dit is een seizoensproduct dus houdt er rekening mee dat er elk seizoen andere producten in de verkoop zullen zijn.

Gemsenweg Mannlichen Zwitserland

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.