Review Decathlon tent

De goedkope MH100 tent van Quechua, Decathlon | Getest

Getest, Kamperen, Review

Een lichtgewicht tent voor mijn hikes stond al een lange tijd op mijn planning om te kopen. Ik heb er altijd een paar op het oog gehad maar toen ik er eenmaal eentje nodig had bleken mijn favoriete uitverkocht te zijn. Na een tijdje speuren kwam ik er een paar tegen maar die waren allemaal flink aan de prijs en door de crisis was mijn inkomen dramatisch gedaald. Ik zocht door tot ik een goedkopere oplossing had gevonden. En daar kwam deze goedkope MH100 tent van Quechua, Decathlon om de hoek kijken. Na een tijdje testen ben ik erg tevreden en deel ik hier met jullie mijn ervaring.

Waar het begon

Ik zal jullie er niet teveel mee lastig vallen maar toen ik besloot dat ik met bepakking twee etappes van het Pieterpad ging lopen moest er ook een tent aangeschaft worden. Zoals je hierboven kunt lezen ben ik een lange tijd bezig geweest met het zoeken maar stuitte ik constant op dat de meeste tenten waren uitverkocht. En toen popte deze tent van Decathlon op mijn scherm en na een tijdje twijfelen ben ik overgegaan op de aankoop van de MH100 van Quechua.

Review Decathlon MH100 tent

Is goedkoop niet duurkoop?

Ja en nee, natuurlijk zijn de duurdere producten vaak beter en je betaalt natuurlijk ook niet voor niets een bepaalde prijs. Ik twijfelde in eerste instantie ook om deze tent te kopen want het is toch weer een bepaald bedrag wat je uiteindelijk toch nog kwijt bent. Natuurlijk krijg je niet alles wat je ook krijgt als je er 200 euro voor neerlegt maar ik kan je vertellen dat ik behoorlijk tevreden ben over de kwaliteit van de tent.

Licht en ruim

Wat ik zo verrassend vind aan deze tent is dat deze redelijk licht is. De complete tent weegt in totaal maar 2,4 kilo en is daarom perfect om mee te nemen als je gaat hiken. Ook de ruimte binnenin is ruimer dan ik had verwacht. De tent is officieel voor twee personen maar zelf vind ik het prettig om mijn spullen ook binnen kwijt te kunnen. In de lengte is het ruim genoeg om één matje kwijt te kunnen en ik kon er met mijn 1.68 gestrekt liggen. Voor twee personen zal deze tent behoorlijk benauwd aanvoelen als je ook nog je spullen kwijt wilt. Nog een ander voordeel is dat je gemakkelijk rechtop kunt zitten als je even wilt schuilen voor de regen.

Review Decathlon MH100 tent

Snel en gemakkelijk op te zetten

Een andere groot voordeel is toch wel dat de MH100 van Decathlon snel is op te zetten. Je pakt de tent uit en het wijst eigenlijk al voor zich. De laatste keer dat ik de tent had opgezet, duurde het 5 minuten. Vooral als je veel kilometers hebt gelopen wil je niet te lang bezig zijn met het opzetten van je tent.

De prijs van de MH100

En dan komen we aan bij de prijs. De MH100 van Quechua is goedkoop en je betaald er maar 25 euro voor. Dat is echt een koopje als het aankomt op een tent. Zelf vind ik het een fijne prijs en na meerdere keren te hebben gebruik ben ik nog steeds erg tevreden.

Kamperen in Nederland tip: Ga heerlijk kamperen op de Veluwe en ontdek deze prachtige natuur.

Review Decathlon MH100 tent

Specificaties MH100

Gewicht: 2,4 kilo
Inpakformaat: 54 x 16 x 16 cm
Binnenruimte: 130 bij 210 cm (geschikt voor 2 matjes van 65 cm)
Seizoen: Geschikt voor lente, zomer en herfst
Grondzeil: 5000
Waterdichtheid: Kan 3 uur lang in de gietende regen staat

Voordelen MH100

Het grootste voordeel vind ik de prijs a 25 euro, gewicht en het gemak tijdens het opzetten. Voor die prijs kun je maar weinig tenten vinden die ook kwalitatief goed zijn. Binnenin de tent heb je één opbergvak waar je wat spullen in kwijt kunt. Als je wilt dan kun je de buitentent gemakkelijk eraf halen en alleen overnachten in de binnentent.

Nadelen MH100

Natuurlijk zitten er aan zo’n goedkope tent ook wat nadelen. De ventilatie is redelijk behalve als de temperatuur flink oploopt. Tijdens een nacht met 24 graden was het zweten in deze tent. Bij een normale zomerse nachttemperatuur is het goed uit te houden in de tent. Er is een ventilatieraam wat frisse lucht doorlaat. Op warme nachten zou ik er dan voor kiezen op de buitentent weg te laten.
Verder is het een lichte tent wat inhoudt dat er veel daglicht door het doek heen schijnt maar dit kun je opvangen met een slaapmasker.

Review Decathlon MH100 tent

Eigen ervaring

Ik overnacht nu al geruime tijd in de MH100 van Decathlon en ga er zeker nog een aantal nachten in verblijven. Voor de 25 euro ben ik meer dan tevreden. Het is een stevige tent die zeker nog wel een aantal maanden mee gaat.
Het is een leuke tent voor erbij en of als je wilt uittesten of de combinatie van wandelen en kamperen iets voor je is. Een aankoop voor een dure tent is een risico want wie zegt uiteindelijk dat je het leuk vindt.

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - februari

Texel (Nederland) - mei

Schotland - juni

Ardennen (België) - september

Spanje - september

India - oktober

2020

Gelderland (Nederland) - mei

Ardennen (België) - juni & juli

Gelderland & Giethoorn - juli

Waddeneilanden - augustus

Denemarken - september

Griekenland - oktober

Luxemburg - oktober & november

2021

Terschellingen (Nederland) - maart

Den Bosch - maart

Roadtrip Friesland - april

 

 

..

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.