Glacier Canyon Grindelwald

Bezoek de Glacier Canyon met een spiderweb

Zwitserland

Een indrukwekkende kloof aan de rand van het stadje Grindelwald, de Glacier Canyon. De kloof zelf is een erg populaire bestemming en is een uitje voor jong en oud. Tijdens de wandeling wordt je blootgesteld aan indrukwekkende rotsformaties met steile wanden van 300 meter hoog, tunnels, watervallen en de wilde rivier. De canyon heeft verder een spiderweb, een lichtshow en je kunt er als je echt naar avontuur op zoek bent een canyon swing doen.

Wat is de Glacier Canyon

De Glacier Canyon is een kloof die werd gevormd door de lagere Grindelwald-gletsjer. Het duurde ongeveer 250 miljoen jaar voordat Moeder Natuur deze ongelooflijke kloof heeft uitgehouwen! De lagere gletsjer bestaat helaas niet meer maar dat wilt niet zeggen dat het minder indrukwekkend is.

Het spiderweb

De nieuwe attractie ‘de spiderweb’ en is een van de hoogtepunten van maar liefst 170m2. Het spiderweb hangt zeven meter boven de brullende rivier de Lütschine, wat tevens ook een te gek uitzicht geeft, uit een ander perspectief over de kloof. Je kan erop klauteren, lopen, kruipen en springen – alhoewel springen met een nat net net heel handig is.

Glacier Canyon Grindelwald

Canyon Swing

Wil je even helemaal het randje van je avontuurlijke reis opzoeken, doe dan de Canyon Swing. Men zegt dat dit één van de engste Canyon Swings in Europa is. Je staat op een platform, 90 meter boven de canyon. Hoog genoeg om knikkende knieën te krijgen. Wanneer jij de jump maakt heb je een vrije val door de kloof met 120 kilometer per uur met hoge steile wanden aan weerszijden.

De lichtshow

Elke vrijdagavond is hier een spectaculaire lichtshow te vinden. De Glacier Canyon wordt op een prachtige manier verlicht waardoor je een hele andere kijk op de kloof krijgt.

Hoe kom je bij de Glacier Canyon?

De Glacier Canyon ligt aan de rand van Grindelwald en is gemakkelijk te bereiken. Je kan natuurlijk de auto pakken maar ook de bus. Deze gaat ongeveer één keer per uur maar dit hangt van het seizoen af. Je kunt er ook lopend naar toe gaan, je bent dan ongeveer 30 a 45 minuten onderweg. Het is een gemakkelijk pad en heeft bijna geen hoogtemeters.

Ontdek wat je nog meer kunt doen in de Jungfrau Region

Glacier Canyon Grindelwald

Wat kost de Glacier Canyon

Voor de Glacier Canyon is een entree en dit is momenteel (juli 2021) 19 CHF voor volwassenen. Voor kinderen onder de 16 betaald je 10 CHF en de locals krijgen ook een korting tot 14 CHF. Ben je met een grote groep dan betaal je ook minder. Check deze prijzen even op de website. Je kan de kaartjes kopen ter plekke en online.

Openingstijden Glacier Canyon

Van 23 november tot 1 mei is de kloof gesloten voor publiek. Dit ivm de hoge waterstand en natuurlijk de winterperiode. Van 1 mei tot 14 november is de Glacier Canyon van 9.30 tot 18.00 en op vrijdag door de lichtshow tot 22.00 uur open.

Handige informatie

De wandeling door de kloof is ongeveer 1 kilometer en er zitten bijna geen hoogteverschillen in. Op sommige stukken loop je over ijzeren platen, deze kunnen behoorlijk glad raken als ze nat zijn. En dat het nat is, is regelmatig. Toen wij er waren moesten we echt een regenjas aan om niet doorweekt te raken. Bij de ingang hebben ze trouwens ook regenjassen te leen als je er eentje bent vergeten.

In de kloof zelf is geen wc maar net voordat je naar binnen gaat zit er een restaurant waar je even je behoefte kunt doen.

Het is geen moeilijk pad om te wandelen maar toch raad ik je goede schoenen aan. Doe geen slippers of hakken aan. Daarvoor is het toch teveel outdoor. Ook zijn de paden smal waardoor kinderwagens etc niet handig zijn.

Glacier Canyon Grindelwald

Leuk activiteit in Grindelwald

Wij waren er net zoals bij de Trummelbach Falls op een dag vol regen. Gelukkig beschermde onze regenjassen ons tegen het vallende water. Ondanks dat het weer niet optimaal was en de rivier daardoor heftiger was de ervaring onwijs vet. De indrukwekkende 300 meter hoge wanden maken het dat je je zelf heel klein voelt. Het doet mij ergens denken aan het raften door de Victoria Falls of de Samariakloof op Kreta die beide ook zulke hoge kliffen hebben.

Is het een aanrader? Ja, dat zeker. Tip is wel om eerst helemaal naar achteren te wandelen en op de terugweg op het spiderweb te gaan spelen. Zo sluit je dit uitje in de Glacier Canyon leuk af.

Frist Cliff Walk Grindelwald

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.