Mijn verslaving begint een goede vorm aan te nemen. Afgelopen maand ging ik meerdere keren op pad om te gaan geocachen. Het bracht mij op plekken waar ik nog nooit ben geweest. We ontdekte dat de smurfen nog leven en dat insecten ook een onderdeel van het geocachen zijn.Ben benieuwd wat ik allemaal ontdekte?

Let op deze blog bevat spoilers…

Geocache 31 tradionals, 1 multiecache (totaal 46)
Waar Nederland – Breda, Hoogvliet
Schotland – Fort William

De favoriete geocache(s)

De smurfen

Dit blijft voor de nieuweling als ik en mijn geocache maatje, toch een akward puntje: in iemands voortuin een geocache loggen. Normaal loop je daar ook niet zomaar in. Waarom ik deze zo leuk vond was puur omdat het zo leuk gemaakt is en ik keek vroeger de smurfen altijd. Beetje jeugdsegment.

Geocache Smurfen in Teteringen

Multicache Kinderboederij de Oedenstee

Best bizar dat hier gewoon een multicache ligt, hier werk ik namelijk al maanden. Elke week loop ik over dit terrein. Toen ik er achter kwam dat er hier een multicache lag, was de keuze snel gemaakt om deze tijdens werktijd even te doen. Je zult wel denken: tijdens het werk moet je niet geocachen maar werken. Gelukkig kon ik deze multicache perfect combineren. Samen met de cliënten zocht ik naar de uitkomsten en loste ik de puzzels op.

Multicache Buitengebied Breda 2.0 trail

Wat ik al eerder benoemde, ontdekte ik dit gebied net buiten Breda voor het eerst. Ik woon er met de auto maar 10 minuten vandaan en was er nog nooit geweest. Heel deze trail is een leuke multi om te lopen of fietsen. Dikke aanrader.

Geoaching in Buitengebied Breda 2.0 trail

Geoaching in Buitengebied Breda 2.0 trail

Een traditional gevonden bij Buitengebied Breda trail 2.0

Koekoek Jonghu

Fietsen en los zand gaan niet goed samen behalve als je een mountainbike hebt. Mijn mede geocache maatje had een gewone fiets, dus je kan raden hoe dat ging. Gelukkig na een goede work-out kwamen we aan bij deze leuke geocache. Dit vogelhuisje was goed verstopt en mooi gemaakt. Was echt blij verrast.

De minst leuke geocache(s)

Soms is het een part of the deal en hoort het gewoon bij het spel. Maar dorens die prikken en veel beestje in een geocache. Die laatste was echt niet leuk. We hebben onze naam niet geschreven en hebben het bakje snel weer dicht gedaan. Insecten kan ik hebben maar een geocache helemaal vol niet. Dit was schrikken.

Wie een geocache wilt moet afentoe het avontuur aan gaan

Bij Geocachen horen ook prik bosjes

De moeilijkste geocache(s)

Tijdens de multi ‘Buitengebied Breda 2.0 trail’ was er één cache die echt moeilijk verstopt was. Aan de reacties te zien, hadden veel mensen pech. Deze was volgens hun onvindbaar. Wij zijn volhouders en na 35 minuten zoeken hadden we dan eindelijk de geocache gevonden.

Voor mij als fotograaf was deze geocache extra bijzonder. Zie jij waarom?

Een Geocache gevonden waar elke fotograaf blij van word

De makkelijkste geocache(s)

Ook weer tijdens de multi ‘Buitengebied Breda 2.0 trail’ hadden we een aantal geocaches die we echt gelijk hadden gevonden. Soms is deze afwisseling ook wel fijn, anders ben je zo lang bezig.

Nieuwe ontdekte plekken

Een groot leuk voordeel aan geocachen is toch echt wel het ontdekken van nieuwe plekken. Afgelopen maand ben ik op een hele hoop nieuwe plekken gekomen. Bizar, want sommige plekken lagen maar op 10 minuten van mijn huis af.

De westenspin

Groot en het leek op een mega west: de westenspin. De grote geel zwarte spin zat op een paar centimeter van de geocache. Ik was gefascineerd door dit grote kleine insect. Gelukkig is mijn angst voor spinnen flink gedaald en kon ik redelijk genieten van dit prachtige beestje.

Een wespenspin

Geocaching Buitengebied Breda

Ik ontdekte een compleet nieuw gebied net buiten Breda. We zagen ontzettend veel vogels en zagen een prachtige zonsondergang. Deze trail is echt een dikke aanrader.

Geoaching Buitengebied Breda 2.0 trail met een prachtige zonsondergang

Het Houtse Meer

Ik ontdekte een nieuwe plek, waar je oo een warme zomerse avond heerlijk kunt vertoeven. We besloten niet verder te gaan met geocachen en hier te chillen met een lekker ijsje. Hier ga ik zeker vaker terug naar toe.

Genieten van de zonsondergang bij het Houtse Meer

IJsje eten bij het Houtse Meer

Geoaching in Fort William – Schotland

Ik ontdekte Fort William op een andere manier. Door de gaan geocachen zag ik andere plekken van de stad, die ik in eerste instantie niet wilde bezoeken. De stad zelf is een beetje saai maar het geocachen maakt het gelijk een stuk leuker.

Geocaching in juli

Juli was weer een leuke maand. Ik merk dat ik elke keer wéér op pad wil. Gelukkig is het best gezond en doe je gelijk iets aan beweging. Ook begint mijn tas steeds meer een geocache tas te worden. Er zit standaard een pen in en nu ook een magneet stok en een spiegeltje met een stok. Ook toiletpapier, standaard wat eten en een flesje drinken. Begin al een echte geocacher te worden haha. Tot volgende maand.

Meer lezen over de geocache avonturen:

  • Juni was mijn eerste geocache maand, benieuwd wat ik daar allemaal ontdekte.
  • Deze geocache was een boekenruil. Benieuwd hoe dit precies in zijn werk gaat.

Welke toffe geocache heb jij afgelopen maand gevonden? Wil je nou het geocache nummer weten, vraag dit dan in een reactie en je krijgt het antwoord.

 

Foutje gezien? Meld het.

 

Geocaching Buitengebied Breda