Frist Cliff Walk Grindelwald

Bezoek aan de First Cliff Walk in Grindelwald

Zwitserland

De First Cliff Walk in Grindelwald is echt een must-see in de Jungfrau Region in het Berner Oberland. Een te gekke loopbrug die aan de zijkant van een bergwand is gemonteerd op 2000 meter hoogte. Het geeft een fantastisch uitzicht en haalt het avontuur naar boven. Het is een spannende ervaring en ik laat je zien dat de First Cliff Walk niet alleen voor sensatiezoekers is maar voor iedereen. Dus overwin je hoogtevrees want het is het zeker meer dan waard!

Wat is de First Cliff Walk

Een populaire berg activiteit in Grindelwald, Zwitserland. De First Cliff Walk is een loopbrug van metaal en een hangbrug van metaal en touw gebouwd aan de klif van de First (een berg van 2168 m hoog). Naast het loopgedeelte aan de berg is er ook een verhoogd uitkijkplatform dat zich 45 meter boven de grond uitstrekt. Het biedt echt een fantastisch uitzicht van het Berner Oberland. Ook zit er aan het einde van het uitkijkplatform een glazen plaat waar je op kunt staan en een prachtig uitzicht naar beneden hebt.

De eerste Grindelwald First topattractie

In september 2015 is deze te gekke activiteiten geopend voor publiek. In de jaren daarna zijn er nog meer toffe activiteiten ontwikkeld zoals de First Glider en First Flyer waardoor het een enorm populaire regio is geworden onder de mensen die op zoek zijn naar avontuur. Het is echt een niet te missen activiteit en wordt ook gezien als een must visit.

Met de gondel naar de First Cliff Walk

De First Cliff Walk ligt bij het bergstation van de gondel van Grindelwald naar de First. Je doet er zo’n 25 minuten over om aan de top te komen. Het zijn trouwens kleine gondels waar je met ongeveer 4 personen in kunt. Onderweg passeer je twee andere bergstations waar je eventueel zou kunnen uitstappen. Wil je echt direct naar de First voor de First Cliff Walk, Bachalpsee en de First Flyer, blijf dan zitten tot aan boven.

Als je eenmaal boven bent kun je twee kanten op. Wil je echt alleen het uitkijkplatform, ga dan richting het restaurant. Wil je de gehele wandeling meepakken, volg dan de borden waardoor je uiteindelijk bij de ingang komt. Het is wel eenrichtingsverkeer op het looppad.

Wandeling naar de Grindelwald First

Je kan er ook voor kiezen om naar boven te lopen. Er zijn verschillende wegen naar dit uitkijkpunt en ze variëren van 9 tot 20 kilometer. Het toeristen punt heeft een handige map met daarop de verschillende wandelpaden. Je kan dus gemakkelijk je eigen route uitstippelen. De weg naar de Grindelwald First is een steile klim waar je zeker een halve dag over doet.

De beste uitzichtpunten

Het is een populaire bezienswaardigheid en daarom zal je ook niet de enige zijn die deze plek bezoekt. Het beste begin je echt bij de ingang van de First Cliff Walk, dit staat netjes aangegeven als je de gondel uitstapt. Dit is dezelfde weg als richting de Bachalpsee.

Zoals ik al benoemde ga je niet alleen zijn en vooral niet bij het uitzichtplatform. Je hebt daar ongelofelijk uitzicht over het dal en vele mensen willen hier dan ook een foto. Je staat hier soms echt in de rij voor een foto en een paar minuten uitzicht. Het is dan ook aan te raden om vroeg in de ochtend of laat in de middag richting dit uitzichtpunt te komen.

Bij ons daarentegen was het behoorlijk rustig omdat, we nou ja met onze hoofden in de wolken hingen. Het trok helemaal dicht na een paar minuten. Dit gaf aan de ene kant ook wel weer een heel spannend gevoel want je zag echt niks. Je hebt dan ook bijna het uitkijkpunt voor jezelf. Toen wij op de terugweg nog een keer willen kijken, was het iets meer opgeklaard en stond er een mini rij.

Frist Cliff Walk Grindelwald
Frist Cliff Walk Grindelwald

Hoe lang is de Cliff Walk en hoeveel tijd heb je nodig

Dit ligt er een beetje aan hoeveel foto’s je wilt maken en hoe druk het is, maar trek er zo ongeveer 30 tot 45 minuten vooruit. Dan kan het altijd meevallen als het korter duurt. De First Cliff Walk himself is ongeveer 300 meter lang.

Wat kost de First Cliff Walk

De First Cliff Walk is helemaal gratis en er is dus geen toegangsprijs. Het wordt gesponsord door Tissot en is gratis voor iedereen. Wel moet je betalen voor de gondel naar boven als je niet wilt lopen. Ook een aanrader maar meer voor als je echt van wandelen houdt ;).

Wil je dus met de gondel, dan ben je zonder kortingen op het moment van schrijven zo’n 62 CHF kwijt. Er zijn bijvoorbeeld als je Swiss Travel Pass hebt kortingen beschikbaar maar je kan het ook combineren met het Adventure Pack van de Jungfrau Region, hier zit de gondelticket bij inbegrepen.

Handige informatie

De First Cliff Walk is het gehele jaar door te bezoeken. Natuurlijk wel gelet op de weersomstandigheden. Bij extreem veel sneeuwval kan het zijn dat de plek gesloten is. De gondels hebben wel sluitingstijden en bij ons (juli 2021) ging om 18.00 uur de laatste naar beneden. Check altijd voor de zekerheid even de website van de Jungfrau Region.

Iedereen die durft kan deze Cliff Walk bezoeken. Natuurlijk zul je last van de hoogte hebben, want het is ook echt diep op sommige stukken en het is het echt waard.

Je hoeft geen speciale schoenen aan te hebben voor de First Cliff Walk maar wil je verder wandelen naar bijvoorbeeld de Bachalpsee, dan zijn wandelschoenen zeker aan te raden.

Je kan hierboven ook mountainbikes huren als je zin hebt in een extra avontuur.

Ontdek wat je allemaal nog meer kunt doen in de Jungfrau Region

Frist Cliff Walk Grindelwald

Wat kan je er in de omgeving doen

Grindelwald, de Grindelwald-First maar vooral heel de regio is een waar paradijs voor avonturiers. Je kan je hier dagen vermaken en het avontuur aangaan. De First Cliff Walk is slechts één van de vele dingen die je hier kunt doen.

Adventure Pack

Zo kun je de First Cliff Walk goed combineren met het Adventure Pack. Dit is een pakket met allemaal avontuurlijke activiteiten. Zo kun je kiezen uit de First Flyer, First Glider, Mountain Cart of Trottbike Scooter. Je kunt er één kiezen maar ook om ze allemaal te doen. Wij hebben ze allemaal gedaan en kan je vertellen dat dit een te gek avontuur was.

Wandeling naar Bachalpsee

Een echte must-see als je toch al boven bent, een wandeling naar de Bachalpsee. Het is een korte wandeling van ongeveer 3 a 4 kilometer, met prachtige uitzichten en met als kersje op de taart een waanzinnig bergmeer. Wil je meer wandelen dan kan je deze wandeling verlengen naar de Faulhorn Bergtop of maak er een dagwandeling van naar de Schynige Platte.

Frist Cliff Walk Grindelwald
Frist Cliff Walk Grindelwald

Een aanrader

Ja, wij zijn het er wel unaniem over eens dat de First Cliff Walk een aanrader is. Mijn reisgenoot was er voor de tweede keer en kon eindelijk de Cliff Walk zien want de eerste was deze bedekt in wolken. Volgens haar ook dan nog zeker de moeite waard.

Ik heb geen last van de hoogte en liep met een grote glimlach bijna dansend langs de klif naar het uitzichtpunt. De uitzichten waren echt waanzinnig. Op sommige punten was het wel nauw maar ook daar kon je toch nog gemakkelijk langs. Dus ja, ga en bezoek deze te gekke must visit op de Grindelwald First.

Zou jij over de First Cliff Walk durven lopen?

Frist Cliff Walk Grindelwald

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.