Fietsen en mountainbiken is sinds 2 jaar echt een sport wat past bij mij als persoon. Nooit, echt nooit vond ik dit leuk. Ik had er zelfs een hekel aan. Als ik 1 kilometer moest fietsen, ging ik het liefs gewoon met de auto. Erg he? Maar sinds maar reis door Zambia kan ik fietsen niet meer weg denken uit mijn leven.

Al eerder maakte ik een bucket list over hikes en wandelingen over de wereld.

Mountainbike challenge Nederland

Locatie: Nederland

Lengte: 198 mountainbike parcoursen

Duur: niet tijdsgebonden

Vele mensen verklaren mij voor gek want Nederland heeft 198 mountainbike parcours. Mij leek het een te gek idee om al deze parcoursen te rijden, filmen en fotograferen en dan hier over te schrijven. Ik liep al langer met dit idee rond, totdat ik een jaar geleden een jongeman deze challenge zag aangaan. Helaas zie ik hem vaak rijden met alleen mannen en ik wil dit aangaan met alleen vrouwen. Want wij vrouwen zijn ook bad-ass. Vanaf juni ga ik hier mee beginnen.

Death Road

Locatie: Bolivia

Lengte: 70 kilometer

Duur: één  dag

Deze fietstocht staat eigenlijk wel op nummer één en wil deze al heel lang, heel graag rijden. Als je naar de naam kijkt, snap je niet waarom. Death Road! Maar ik hou van die adrenaline kick en ik weet zeker dat je dat hier gaat krijgen. Het word ook wel de gevaarlijkste mountainbike trail ter wereld genoemd. Ben benieuwd!

Fietselfstedentocht

Locatie: Nederland

Lengte: 235 kilometer

Duur: één dag

Zelf ben ik niet een persoon die graag deelneemt aan toertochten maar waarom wil ik deze dan wel rijden? Nou meer om het idee. Je gaat een soort van Elfstedentocht rijden maar dan niet op schaatsen maar op de fiets. Dit lijkt mij toch een fantastische toertocht om is gereden te hebben en ik denk ook wel dat ik dit steeds leuker ga vinden naarmate ik ouder aan het worden ben.

Kilimanjaro Bike Trail

Locatie: Tanzania

Duur: 14 dagen waarvan 11 fietsdagen

Lengte: +1175 kilometer

Een monsterrit met een flinke uitdaging. Iets waarvoor ik nog wel even moet trainen maar wat lijkt mij deze trail gaaf. Kriskras door de landschappen van Tanzania op de Mountainbike.

Finnmark plateau

Locatie: Noorwegen

Lengte: Onbekend maar je zit tussen de 6 en 8 uur per dag op de fiets

Duur: 4 dagen

Een tour door de bergen van Noorwegen op de bijna onzichtbare paden. Op een stevige mountainbike ontdek je de ongerepte wildernis op het Finnmark plateau, thuis van de Sami. Een heerlijke uitdaging door een prachtige omgeving.

Noordzeeroute Nederland

Locatie: Nederland

Lengte: 330 kilometer

Duur: 2 a 3 dagen

Deze route is officieel langer en loopt verder door Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Schotland en Engeland. Het is een route die eigenlijk langs de Noordzee loopt. De totale route is ruim 6000 kilometer. Dit is voor mij nu iets teveel van het goede maar een deel ervan rijden in mijn eigen kikkerlandje lijkt mij een perfect uitdaging.

Welke al afgestreept √

Fietsen en mountainbiken

Zo hier is dan mijn lijstje met fiets en mountainbike uitdagingen die ik nog wil doen. Net als alle bucket list lijsten, is dit een levende lijst. Dit betekend dat als ik er één heb weg gestreept er een andere uitdaging op kan komen. Natuurlijk zal er altijd wel iets kunnen veranderen maar dit is toch wel mijn grootste wensenlijstje.

Nog meer bucket list lijsten:

Welke fiets of mountainbike uitdaging moet er bij op dit lijstje? Ook ben ik wel benieuwd wat er bij jouw nog op je lijstje staat?

 

Foutje gezien? Meld het