2018 is weer begonnen en januari is al weer voor de helft voorbij. Het is tijd om nieuwe plannen te maken. In 2018 wil ik ook meer gaan ontdekken van België. De landgrens ligt maar op een paar kilometer afstand van mijn woonplaats. Voor mij is het dus ook niet ontzettend ver reizen om bij de zuiderburen iets te gaan ontdekken.

In het verleden ben ik al in Brussel, Brugge, Gent en Antwerpen geweest. Erg mooie steden. Helaas had ik toen te weinig of geen goede foto’s gemaakt. Ik ging daar vaak snel door heen en kreeg niet de tijd om echt te ontdekken. Daarom wil ik buiten Nederland nu ook België gaan ontdekken. Nu hebben jullie vast mijn mega lange wishlist voor Nederland gezien en zul je vast wel denken of ik überhaupt nog tijd heb om andere plekken te ontdekken. Gelukkig is het een wishlist met plekken die ik nog wil ontdekken. Als dat niet allemaal gebeurd in 2018 of er komt iets anders voor in de plek dan is dat ook prima. Daar ben ik heel soepel in. Maar ik hoop veel van mijn Nederland en België wishlist te kunnen afstrepen.

wislist antwerpen, antwerpen, antwerp, antwerpen belgie, wat te doen in antwerpen, ontdekken in antwerpen, dagje weg antwerpen,

Bos vol paarse bloemen

Een van de mooiste bossen in België als je het mij vraagt, ook al ben ik er nog nooit geweest. Rond de lente kleurt het bos paars van de vele blauwe hyacinten. Een sprookjesachtig gevoel. Hier wil als het in bloei staat naar toe. Vorig jaar wilde ik het al maar toen kon ik er helaas geen tijd voor vrij maken.

Steden in België

Ook België barst van de leuke gezellig steden. Zo bezocht ik afgelopen december Antwerpen al één dagje. Dit was tijdens kerst en de stad was daardoor prachtig versiert. Helaas was het deze dag wel regenachtig en bewolkt. Daarom wil gaan proberen de volgende steden sowieso te ontdekken of verder te ontdekken:

 • Antwerpen (dit kan vanuit Breda gemakkelijk voor één dagje)
 • Brugge, ooit een keer geweest maar niet goed genoeg gezien.
 • Leuven
 • Mechelen
 • Gent

We zullen het hier maar bij houden en kijken hoe het lukt om deze steden te bezoeken.

wislist antwerpen, antwerpen, antwerp, antwerpen belgie, wat te doen in antwerpen, ontdekken in antwerpen, dagje weg antwerpen, brussel, brussel bezoeken,

Street Art in België

België barst ook van de street art. Zoals ik in Nederland ook in België het street art wil gaan ontdekken.

 • Brussel heeft een super leuke route met allerlei stripboek figuren. Dit is leuk voor een dagje. Voor mij 1 uur en 15 minuten rijden dus valt reuze mee.
 • Antwerpen, heb ik al wat street art ontdekt maar er is meer.
 • Mechelen, er schijnen toffe plekken met street art te zijn.

Heb jij nog street art tips in België?

wislist antwerpen, antwerpen, antwerp, antwerpen belgie, wat te doen in antwerpen, ontdekken in antwerpen, dagje weg antwerpen, brussel, brussel bezoeken, manneke pis, manneke pis brussel,

Natuur in België

Zullen we de natuur maar niet vergeten want daar kan België ook wat van. De lijst is niet zo groot als die van Nederland maar er zijn een aantal plekken die ik eigenlijk wel wil zien.

 • Hallerbos
 • Grotten van Han
 • Dinant en Namen

Dit zijn de dan want als ik nog meer erbij ga doen dan loopt mijn 2018 echt over.

wislist antwerpen, antwerpen, antwerp, antwerpen belgie, wat te doen in antwerpen, ontdekken in antwerpen, dagje weg antwerpen, brussel, brussel bezoeken,

Tips voor jou ontdekkingstour door België

 • In 2016 bezocht ik het bijna verlaten dorp Doel vlakbij Antwerpen. Ook wel een spookdorp.
 • Eind 2017 bezocht ik voor een dag Antwerpen.

Heb jij nog plekken in België die ik zeker moet ontdekken?

Foutje gezien? Meld het.