wislist antwerpen, antwerpen, antwerp, antwerpen belgie, wat te doen in antwerpen, ontdekken in antwerpen, dagje weg antwerpen,
Belgie Europa Wishlist

Wishlist België: wat wil ik ontdekken in 2018

2018 is weer begonnen en januari is al weer voor de helft voorbij. Het is tijd om nieuwe plannen te maken. In 2018 wil ik ook meer gaan ontdekken van België. De landgrens ligt maar op een paar kilometer afstand van mijn woonplaats. Voor mij is het dus ook niet ontzettend ver reizen om bij de zuiderburen iets te gaan ontdekken.

In het verleden ben ik al in Brussel, Brugge, Gent en Antwerpen geweest. Erg mooie steden. Helaas had ik toen te weinig of geen goede foto’s gemaakt. Ik ging daar vaak snel door heen en kreeg niet de tijd om echt te ontdekken. Daarom wil ik buiten Nederland nu ook België gaan ontdekken. Nu hebben jullie vast mijn mega lange wishlist voor Nederland gezien en zul je vast wel denken of ik überhaupt nog tijd heb om andere plekken te ontdekken. Gelukkig is het een wishlist met plekken die ik nog wil ontdekken. Als dat niet allemaal gebeurd in 2018 of er komt iets anders voor in de plek dan is dat ook prima. Daar ben ik heel soepel in. Maar ik hoop veel van mijn Nederland en België wishlist te kunnen afstrepen.

wislist antwerpen, antwerpen, antwerp, antwerpen belgie, wat te doen in antwerpen, ontdekken in antwerpen, dagje weg antwerpen,

Bos vol paarse bloemen

Een van de mooiste bossen in België als je het mij vraagt, ook al ben ik er nog nooit geweest. Rond de lente kleurt het bos paars van de vele blauwe hyacinten. Een sprookjesachtig gevoel. Hier wil als het in bloei staat naar toe. Vorig jaar wilde ik het al maar toen kon ik er helaas geen tijd voor vrij maken.

Steden in België

Ook België barst van de leuke gezellig steden. Zo bezocht ik afgelopen december Antwerpen al één dagje. Dit was tijdens kerst en de stad was daardoor prachtig versiert. Helaas was het deze dag wel regenachtig en bewolkt. Daarom wil gaan proberen de volgende steden sowieso te ontdekken of verder te ontdekken:

 • Antwerpen (dit kan vanuit Breda gemakkelijk voor één dagje)
 • Brugge, ooit een keer geweest maar niet goed genoeg gezien.
 • Leuven
 • Mechelen
 • Gent

We zullen het hier maar bij houden en kijken hoe het lukt om deze steden te bezoeken.

wislist antwerpen, antwerpen, antwerp, antwerpen belgie, wat te doen in antwerpen, ontdekken in antwerpen, dagje weg antwerpen, brussel, brussel bezoeken,

Street Art in België

België barst ook van de street art. Zoals ik in Nederland ook in België het street art wil gaan ontdekken.

 • Brussel heeft een super leuke route met allerlei stripboek figuren. Dit is leuk voor een dagje. Voor mij 1 uur en 15 minuten rijden dus valt reuze mee.
 • Antwerpen, heb ik al wat street art ontdekt maar er is meer.
 • Mechelen, er schijnen toffe plekken met street art te zijn.

Heb jij nog street art tips in België?

wislist antwerpen, antwerpen, antwerp, antwerpen belgie, wat te doen in antwerpen, ontdekken in antwerpen, dagje weg antwerpen, brussel, brussel bezoeken, manneke pis, manneke pis brussel,

Natuur in België

Zullen we de natuur maar niet vergeten want daar kan België ook wat van. De lijst is niet zo groot als die van Nederland maar er zijn een aantal plekken die ik eigenlijk wel wil zien.

 • Hallerbos
 • Grotten van Han
 • Dinant en Namen

Dit zijn de dan want als ik nog meer erbij ga doen dan loopt mijn 2018 echt over.

wislist antwerpen, antwerpen, antwerp, antwerpen belgie, wat te doen in antwerpen, ontdekken in antwerpen, dagje weg antwerpen, brussel, brussel bezoeken,

Tips voor jou ontdekkingstour door België

 • In 2016 bezocht ik het bijna verlaten dorp Doel vlakbij Antwerpen. Ook wel een spookdorp.
 • Eind 2017 bezocht ik voor een dag Antwerpen.

Heb jij nog plekken in België die ik zeker moet ontdekken?

Foutje gezien? Meld het.

  29 Comments

 1. Wat een leuke -lange!- lijst van mijn thuisland! Het Hallerbos is echt een must-do als de hyacinten in volle bloei staan. Het enige minpunt is dat je meer hoofden ziet dan de bloemen, omdat het er gewoonweg zo druk is! Daarom verkies ik het Zoniënwoud (dichtbij Brussel). Vreselijk mooi en echt heel erg groot. Dinant is ook erg mooi en Durbuy!

  Beantwoorden

  • Wat leuk dat je uit Belgie komt. Ik had idd gehoord dat het heel druk kan zijn. Zelf wil ik dan ook de wat drukker dagen proberen te vermijden. Ik neem trouwens je tip over de Zoniënwoud mee en misschien een idee om het te combineren.

   Beantwoorden

  • Gelukkig heb ik nog een heel jaar voor de boeg :). België is voor mij gelukkig niet ver weg. Antwerpen is een leuke stad. Vergeet niet de MAS op te gaan, het geeft je geweldig uitzicht.

   Beantwoorden

 2. Heel leuk een wishlist voor Belgie, het ligt inderdaad om de hoek en voelt toch als of je op vakantie bent omdat je in een ander land bent. Slim :)>

  Beantwoorden

 3. Het Hallerbos wil ik ook zeker een keer bezoeken, lijkt me prachtig! Een bezoek aan Mechelen kan ik je aanraden. De stad van de Maneblussers is erg sfeervol en je vindt er veel street art. Wij hebben elk jaar als doel om minimaal één Belgische stad te bezoeken. Welke het dit jaar gaat worden weet ik nog niet. Daarnaast wil ik in m’n eentje een dagje naar Doel.

  Beantwoorden

  • Doel is echt een dikke aanrader. Dit is zo ontzettend tof. Let wel op je navigatie want door de vele veranderingen rondom de haven weet je navigatie het niet altijd even goed. Mechelen staat op het lijstje dus ben benieuwd.

   Beantwoorden

  • Dankjewel voor je tip over Gent. Genoteerd. Brugge is zo leuk. Daar ga ik volgende week al weer naar toe. Laatste keer was eventjes geleden.

   Beantwoorden

 4. België is altijd een goed plan! Ik heb ook veel gefietst in Wallonië o van Namen naar Dinant. Dat is ook leuk. Ik wil dit jaar een paar dagen naar België om te wandelen. En Mechelen lijkt me ook leuk. Ik woon ook niet zo ver van België dus een dag tripje kan voor ons ook makkelijk vooral naar Antwerpen.

  Beantwoorden

 5. Fijn dat België zo dichtbij is en toch écht wel als buitenland voelt 🙂 Wij vonden Gent helemaal leuk! Daar heb je trouwens ook heel veel street art, ook buiten het bekende steegje!

  Beantwoorden

 6. Leuk om nog een fan van België te ontdekken! Wij komen eigenlijk elk jaar wel in de Ardennen en dat is echt een prachtig gebied. Qua steden dan natuurlijk Durbuy maar ook La Roche en inderdaad Namen en Dinant. Ook Park Furfooz is prachtig met een mooie wandeling door de prachtige natuur en langs Romeinse overblijfselen. Ik ben benieuwd wat je dit jaar allemaal gaat ontdekken!

  Beantwoorden

  • Ik ben gek op Romeinse overblijfselen dus bedankt voor je tip over Park Furfooz. Ardennen en dat elk jaar is een cadeautje. Is een prachtig gebied wat niet snel verveeld.

   Beantwoorden

 7. Ik kom zelf uit Brugge en ja, deze stad is echt de moeite waard om enkele dagen te bezoeken! Enkele kuststeden zoals Koksijde enzo zijn ook wel eens leuk om te bezoeken, vooral als je zin hebt om uit te waaien aan de Noordzee. Het Zwin in Knokke is hiervoor ideaal! Veel plezier met het verkennen van Belgie, jij zal waarschijnlijk meer plekjes gezien hebben dan ik, als Belgische 😀

  Beantwoorden

  • Dankjewel voor je vele tips, leuk! Brugge ben ik al eens geweest maar heel lang geleden. Dus hoogtijd om is terug te gaan. Knokke schijnt ook leuk te zijn. Nog niet eerder geweest. Als ik nog tijd over heb zal ik zeker die kant is optrekken:)

   Beantwoorden

 8. Leuk artikel! Ik kom uit België maar heb er een tijdje niet gewoond. Nu ben ik terug en ben wel nieuwsgierig om meer van mijn land te zien! Ik wil ook wat meer natuur zien en steden zoals Mechelen bv.
  Brugge is prachtig, je gaat het zeker leuk vinden. Gent is ook een heel leuke stad, levendiger dan Brugge alleszins.
  Veel plezier in België! 🙂

  Beantwoorden

  • Dankjewel voor je tips. Brugge ben ik lang geleden al een keer geweest maar merk nu dat ik er toen weinig van heb meegekregen. Zie nog wel oude foto’s maar daar staan maar weinig van de stad op en veel van mij en mijn toenmalige vriend. Ik ben wel heel benieuwd naar Gent.

   Beantwoorden

 9. Wat goed dat je bestemmingen in de buurt op een lijstje hebt gezet. Dat doe ik soms te weinig en later vraag ik mij af waarom ik sommige plekken niet eerder heb bezocht. Overigens is België voor jou wel iets makkelijker te bezoeken vanuit Breda dan vanuit Groningen. Ik zou graag nog Brussel willen ontdekken.

  Beantwoorden

 10. Leuven en Mechelen zijn leuk! Dinant staat ook op mijn lijstje. Ik was in december in de Ardennen, en ik wil er graag naar terug in de zomer om er heerlijk te wandelen. Weet niet of het dit jaar wordt, anders blijft ie op de lijst!

  Beantwoorden

 11. Mechelen wil ik denk ik volgende week vrijdag naar toe gaan voor 1 dagje. Is voor mij 45 minuten rijden. Dinant lijkt mij ook echt heel leuk. Net zoals de Ardennen. Heerlijk wandelen idd.

  Beantwoorden

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.