Zoals jullie al kunnen zien ben ik steeds meer de wereld aan het verkennen met de benenwagen. Nooit vond ik wandelen leuk, hiken alleen op reis en uitdagende bestemmingen. Hoe dat komt dat ik het nu wel leuk vind, don’t ask me. Je word ouder en krijgt interesse in andere vormen van ontdekken. Lekker op een rustige manier het landschap ontdekken en het avontuur rustig beleven. Daarom maak ik een bucket list lijstje met daarop de hikes  die ik nog wil maken.

Hiken: West Highland Way

Locatie: Schotland

Lengte: 154 kilometer

Tijd: 6 tot 10 dagen

Joehoe…in juni ga ik deze LAW (lange afstand wandeling) ook lopen. Schotland is uitgeroepen als het mooiste land ter wereld en dat moet ik met eigen ogen zien. Ruim 154 kilometer lang door de prachtige landschappen. Onderweg zullen we voor 80% wildkamperen en het overige slapen in hostels. Zin in!

Hiken: Inca Trail

Locatie: Peru

Lengte: 41 kilometer

Tijd: 4 dagen

Een van de beroemdste hike ter wereld. De trail brengt je naar één van de mooiste uitzichtpunten te wereld. De lengte van de trail lijkt nog easy peasy maar het trail is best pittig omdat je op sommige stukken schijnbaar flink moet klimmen.

Hiken: Mullerthal Trail

Locatie: Luxemburg

Lengte: 112 kilometer

Tijd: 6 a 7 dagen

Ook deze trail kan ik dit jaar al gaan afstrepen. In oktober vertrek ik met mijn zusje en haar twee honden richting Luxemburg. We delen de trail waarschijnlijk op in 6 stukken (er zijn 3 lussen). Ook zijn er  nog 3 extra (abc) routes die je kan lopen. De Mullerthal Trail moet één hele mooie zijn. Vele schijnen verrast te zijn omdat ze dit niet zo dichtbij huis verwachten.

Hiken: Mount Kilimanjaro

Locatie: Tanzania

Lengte: Ongeveer 56 kilometer

Duur: 7 tot 10 dagen

De beroemdste Hike in Afrika met ook nog is de hoogste piek. Het staat op menig bucket list en dat is niet gek ook. Een zeer uitdagende trail met flinke hoogtes. Je klimt in een aantal dagen richting de 5800 meter. Niet iedereen haalt het maar het wordt wel een knetter toffe uitdaging.

Hiken: Everest Base Camp

Locatie: Nepal

Lengte: 130 kilometer

Duur: 16 + dagen

Oog in oog kom je te staan met het hoogste punt op aarde: hoe tof is dat. Oké, dan moet je de het wel halen. Want de reden dat je er zo lang overdoet is natuurlijk de flinke hoogste waar je naar toe hiked.

Hiken: Kalalau Trail

Locatie: Hawaii

Lengte: 35 kilometer

Duur: 3 a 5 dagen

Hawaii is duur en staat hoog op mijn bucket list. Dat heeft eigenlijk te maken met o.a. deze trail. Deze trail loopt langs de enorme ruige kust van Hawaii, de jungle en vele watervallen. Wie wilt dit nou niet.

Hiken: Preikestolen

Locatie: Noorwegen

Lengte: 6 kilometer

Duur: 1 dag

Eigenlijk zou ik deze hike dit jaar (2018) gaan lopen. Helaas moest ik mijn plannen omgooien en kwam daarvoor in de plek de West Highland Way door Schotland. Ook geen verkeerde keuze natuurlijk. Toch wil ik deze in 2019 wel gaan lopen. Dit uitzichtpunt is ooit uitgeroepen tot het mooiste uitzichtpunt ter wereld.

 

Hiken: Stairway to Heaven

Locatie: Hawaii

Lengte: 3922 treden

Duur: 1 dag

Een trap met maar liefs 3922 treden door het ruige Hawaii. Eentje die al vanaf het jaar 0 op mijn bucket list staat. Alleen is deze beklimming niet eenvoudig en zelf ook verboden. Maar toch wil ik deze dan ooit nog is lopen. Verboden of niet. Oeps! De reden van de naam is omdat je eigenlijk door de wolken heen klimt.

Hiken: El Caminito del Rey

Locatie: Spanje

Lengte: 7.7 kilometer

Duur: 1 dag

Ooit was deze hike een van de gevaarlijkste ter wereld. Gelukkig is dit al een tijdje niet meer zo. Dit is een van de mooiste hikes die je waarschijnlijk ooit ga mee maken. Toch is deze hike nog niet zonder gevaar en moet je dus nog steeds een helm op.

 

Dit zijn er nog al wat op mijn lijstje (stiekem is deze lijst ook veel  langer).  Deze lijst is ook een levende lijst die elke keer bijgewerkt zal worden. Voor elke hike die ik heb kunnen afstrepen mag er weer eentje bij op. Zo hou ik mezelf gemotiveerd en zo ontdek ik ook weer mooie nieuwe hikes.

Lees meer over hiken:

Hiken is leuk! Welke hike staat er op jouw bucket list en heb jij nog een aanrader, die ik echt moet lopen?

 

Foutje gezien? Meld het