bucket list hiken, hiken over de wereld, bucket list hiken en wandelen, bucket list zien, kilomenjaro hiken, hiken kilomenjaro,
Bucket List Hiken

Bucket List | Hiken over de wereld

Zoals jullie al kunnen zien ben ik steeds meer de wereld aan het verkennen met de benenwagen. Nooit vond ik wandelen leuk, hiken alleen op reis en uitdagende bestemmingen. Hoe dat komt dat ik het nu wel leuk vind, don’t ask me. Je word ouder en krijgt interesse in andere vormen van ontdekken. Lekker op een rustige manier het landschap ontdekken en het avontuur rustig beleven. Daarom maak ik een bucket list lijstje met daarop de hikes  die ik nog wil maken.

Hiken: West Highland Way

Locatie: Schotland

Lengte: 154 kilometer

Tijd: 6 tot 10 dagen

Joehoe…in juni ga ik deze LAW (lange afstand wandeling) ook lopen. Schotland is uitgeroepen als het mooiste land ter wereld en dat moet ik met eigen ogen zien. Ruim 154 kilometer lang door de prachtige landschappen. Onderweg zullen we voor 80% wildkamperen en het overige slapen in hostels. Zin in!

Hiken: Inca Trail

Locatie: Peru

Lengte: 41 kilometer

Tijd: 4 dagen

Een van de beroemdste hike ter wereld. De trail brengt je naar één van de mooiste uitzichtpunten te wereld. De lengte van de trail lijkt nog easy peasy maar het trail is best pittig omdat je op sommige stukken schijnbaar flink moet klimmen.

Hiken: Mullerthal Trail

Locatie: Luxemburg

Lengte: 112 kilometer

Tijd: 6 a 7 dagen

Ook deze trail kan ik dit jaar al gaan afstrepen. In oktober vertrek ik met mijn zusje en haar twee honden richting Luxemburg. We delen de trail waarschijnlijk op in 6 stukken (er zijn 3 lussen). Ook zijn er  nog 3 extra (abc) routes die je kan lopen. De Mullerthal Trail moet één hele mooie zijn. Vele schijnen verrast te zijn omdat ze dit niet zo dichtbij huis verwachten.

Hiken: Mount Kilimanjaro

Locatie: Tanzania

Lengte: Ongeveer 56 kilometer

Duur: 7 tot 10 dagen

De beroemdste Hike in Afrika met ook nog is de hoogste piek. Het staat op menig bucket list en dat is niet gek ook. Een zeer uitdagende trail met flinke hoogtes. Je klimt in een aantal dagen richting de 5800 meter. Niet iedereen haalt het maar het wordt wel een knetter toffe uitdaging.

Hiken: Everest Base Camp

Locatie: Nepal

Lengte: 130 kilometer

Duur: 16 + dagen

Oog in oog kom je te staan met het hoogste punt op aarde: hoe tof is dat. Oké, dan moet je de het wel halen. Want de reden dat je er zo lang overdoet is natuurlijk de flinke hoogste waar je naar toe hiked.

Hiken: Kalalau Trail

Locatie: Hawaii

Lengte: 35 kilometer

Duur: 3 a 5 dagen

Hawaii is duur en staat hoog op mijn bucket list. Dat heeft eigenlijk te maken met o.a. deze trail. Deze trail loopt langs de enorme ruige kust van Hawaii, de jungle en vele watervallen. Wie wilt dit nou niet.

Hiken: Preikestolen

Locatie: Noorwegen

Lengte: 6 kilometer

Duur: 1 dag

Eigenlijk zou ik deze hike dit jaar (2018) gaan lopen. Helaas moest ik mijn plannen omgooien en kwam daarvoor in de plek de West Highland Way door Schotland. Ook geen verkeerde keuze natuurlijk. Toch wil ik deze in 2019 wel gaan lopen. Dit uitzichtpunt is ooit uitgeroepen tot het mooiste uitzichtpunt ter wereld.

 

Hiken: Stairway to Heaven

Locatie: Hawaii

Lengte: 3922 treden

Duur: 1 dag

Een trap met maar liefs 3922 treden door het ruige Hawaii. Eentje die al vanaf het jaar 0 op mijn bucket list staat. Alleen is deze beklimming niet eenvoudig en zelf ook verboden. Maar toch wil ik deze dan ooit nog is lopen. Verboden of niet. Oeps! De reden van de naam is omdat je eigenlijk door de wolken heen klimt.

Hiken: El Caminito del Rey

Locatie: Spanje

Lengte: 7.7 kilometer

Duur: 1 dag

Ooit was deze hike een van de gevaarlijkste ter wereld. Gelukkig is dit al een tijdje niet meer zo. Dit is een van de mooiste hikes die je waarschijnlijk ooit ga mee maken. Toch is deze hike nog niet zonder gevaar en moet je dus nog steeds een helm op.

 

Dit zijn er nog al wat op mijn lijstje (stiekem is deze lijst ook veel  langer).  Deze lijst is ook een levende lijst die elke keer bijgewerkt zal worden. Voor elke hike die ik heb kunnen afstrepen mag er weer eentje bij op. Zo hou ik mezelf gemotiveerd en zo ontdek ik ook weer mooie nieuwe hikes.

Lees meer over hiken:

Hiken is leuk! Welke hike staat er op jouw bucket list en heb jij nog een aanrader, die ik echt moet lopen?

 

Foutje gezien? Meld het

  22 Comments

  • Die lijkt mij ook echt geweldig mooi. Ik zal je begin juli precies kunnen vertellen of die van Schotland het ook echt waard is. Denk het trouwens wel hoor ;).

   Beantwoorden

 1. Ik heb vorig jaar lus 2 van de Mullerthal trail in LUX afgewandeld. Was iets van 44 KM (onderweg heb je nog de mogelijkheid om de weg iets in te korten / wat langer te maken). Prachtig, maar jammer genoeg niet echt 100% natuur. Aanzienlijk deel loopt langs een (drukke) weg. Wel een hoop hoogtemeters en dat maakt het best lastig.

  Beantwoorden

  • Loop je echt langs drukke wegen ja? Ik had gelezen dat het juist heel veel bosrijke omgeving was. We gaan het zien.
   Wij willen echt alle 4 de lussen gaan lopen en misschien nog de ABC routes erbij. Maar dit is afhankelijk van de honden en hoe wij het trekken.

   Beantwoorden

  • Ooooh WAUW de Inca Trail. Zoals je al kon lezen stond deze ook bij mij op mijn bucket list lijstje. Ben benieuwd hoe je het gaat vinden. Alvast veel plezier.

   Beantwoorden

 2. Wat zijn er een boel gave wandelingen te doen. En leuk dat ik een deel van 1 van deze wandelingen zelf gedaan heb.. okee, ik heb maar een piepklein stukje van de Müllerthal trail gelopen, maar toch! 😉

  Beantwoorden

 3. Een aantal van die hikes heb ik al gedaan, en die moet je inderdaad met eigen ogen zien. Mijn droom is ook om een keer naar Hawaii te gaan, wie weet kunnen we samen 😉

  Beantwoorden

  • Welke heb je allemaal al gedaan? Nou dat klinkt niet als een verkeerd idee. We zijn beide van de leuke avonturen. Ga je dan ook mee de Stairway to Heaven lopen?

   Beantwoorden

 4. De WHW deed ik vorige zomer (neem een kijkje op mijn blog voor tips!) en is absoluut de moeite! En Noorwegen, Hawai, staan sowieso op mijn bucketlist als fervent hiker. Veel plezier op je wandeltrips!

  Beantwoorden

 5. Zo gaaf dat je de West Highland Way gaat lopen, kijk nu al uit naar je avontuur! 🙂 Hawaii staat hoog op m’n bucketlist (zowel voor hiken als simpelweg alle prachtige natuur die er te zien is). En daarnaast is het super fijn om in Europa geboren te zijn. Er zijn zo veel prachtige wandelroutes, soms zo dicht bij huis. Ik vind Duitsland bijvoorbeeld geweldig voor een weekend wandelen 🙂

  Beantwoorden

 6. Jaaaaah ik kijk er ook zo ontzettend naar uit hè.
  Ik neem jullie allemaal mee op mijn avontuur door Schotland. Ben ook van plan om elke dag een verslag te schrijven. Even kijken of dat lukt.

  En ja Europa heeft echt mega vette hikes. Kan er hopelijk dit jaar 3 afstrepen :). Allemaal zoveel zin in. Jij nog vette aanbevelingen?

  Beantwoorden

  • Hier gaat het best gelijk op haha. Vind het beide erg leuk om te doen. Moet wel zeggen dat ik wandelen in een omgeving zoals hier bijvoorbeeld de West Highland Way wel veel uitdagender vind ;).

   Beantwoorden

  • Het is idd jammer, keek er namelijk erg naar uit. Maar volgend jaar weer een nieuwe kans. Ik kijk trouwens wel erg uit naar de West Highland Way. Ticket is al geboekt dus we kunnen ook niet meer terug :).

   Tof…ik ga gelijk even een kijkje nemen. Dolomieten lijkt mij ook een zeer tof wandelgebied.

   Beantwoorden

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.