Suppen in Nijmegen

Fietsen in de bollenstreek | Met een 20 kilometer lange fietsroute

Bloemen en Bloesem, Fietsen, Nederland

De akkers toveren om in een prachtig kleurenspel. De zonnestralen weten hun weg te vinden tussen de wolken. De fietsen worden uit de schuur gehaald. Menig mens trekt er nu op uit. Zo ook ik! Samen met mijn moeder huurde ik twee fietsen en trokken we door de kleurrijke bollenstreek. We maakte een fietsroute van ongeveer 20 kilometer. Ga je mee?

Fietsend door de bollenstreek

In de vroege ochtend bekijk ik het weerbericht en tot mijn schrik zie ik dat het eind april slecht weer gaat worden. De temperatuur zakt weer tot 13 graden en er is regen op komst. Een bezoek aan de bollenvelden wilde ik vermijden in het weekend, dit i.v.m. extreme drukte maar nu besluit ik toch mijn plannen om te gooien. Zo gezegd, zo gedaan en op een warme zaterdag vertrok ik samen met mijn moeder richting Lisse in Noord-Holland.

Fietsroute door de bollenstreek
Fietsroute door de bollenstreek

Fietsroute door de Bollenstreek

Het was te warm om de auto te pakken en we hadden te weinig tijd om te gaan wandelen dus besloten we de fiets te pakken. Mijn moeder op een E-bike en ik zelf op een mooie blitse oranje fiets met 5 versnellingen. We hadden aan één van medewerkers gevraagd waar de mooiste bollenvelden lagen. Hij kruiste er een paar aan en de route stippelde ik uit via het fietsknooppuntensysteem. Op het kaartje wat je krijgt bij je fiets staan alle knooppunten in de omgeving op. Onderweg staat er op de kruisingen van de knooppunten goed aangegeven welke kant je op moet. Super handig!

Wij besloten voor een route van ongeveer 20 kilometer te gaan, dit omdat wij ook vaak wilde stoppen om te genieten van de bollenvelden. Deze route brengt je dus langs de mooiste bollenvelden.

Nederland tip: Bezoek tijdens het voorjaar één van de mooiste tijdelijke parken in Nederland. Een park met 400 bloesembomen.

Fietsroute door de bollenstreek
bollenstreek fietsroute

Fiets huren bij “Rent a Bike van Dam”

Wij huurde onze fietsen bij van Dam. Deze fietsen verhuurder zit op verschillende plekken in de bollenstreek. Een van de bekendste punten, is die van de Keukenhof. Enige nadeel is wel dat het daar snel uitverkocht kan zijn omdat daar veel mensen hun fiets huren. Wij besloten onze fietsen te huren bij de locatie in Noordwijkerhout. Toch had ik vandaag nog geluk en kreeg ik de laatste oranje fiets mee (die wilde ik graag).

Voor 10 euro per dag huur je al een oranje fiets met 5 versnellingen (prijzen april 2018)

De kleurrijke bloemenzee

Nadat we de prachtige route van ongeveer 20 kilometer hadden uitgestippeld, begonnen we als eerste aan onze lunch. In het dorp Noordwijkerhout kun je op het plein, met de witte kerk goed eten. Het was er gezellig druk maar rustig genoeg om er een plekje te bemachtigen.

Toen we klaar waren met onze overheerlijke lunch, stapte we op onze fiets richting de eerste bollenvelden. Als snel doken de kleurrijke landschappen op. Eerst waren het kleine velden maar verder en verder op de route, kwamen we kilometers lange regenbogen tegen van tulpen. En kan je vertelde, dit verveeld echt niet.

bollenstreek fietsroute
Fietsroute door de bollenstreek
Fietsen door de bollenstreek

Koop een bosje tulpen onderweg

Op vele plekken onderweg kun je een bosje tulpen kopen. Dit is echt tegen aantrekkelijke prijzen. Vaak heb je voor één euro al een mooi bosje. Zelf heb ik er geen mee genomen omdat mijn twee katten deze ook heel lekker vinden.

Praktische tips

Wil je nou de bollenstreek ook gaan bezoeken, dan is het handig dat je deze tips weet.

 • In het weekend en tijdens vakanties kan het behoorlijk druk zijn. Wil je de drukte vermijden, ga dan doordeweeks.
 • Huur een fiets of ga wandelen. Je ziet zo veel meer en je kan op plekken komen waar de auto niet kan en mag komen.
 • Vergeet niet je fotocamera of telefoon mee te nemen. Het is prachtig fotomateriaal.
 • Neem genoeg drinken voor onderweg mee, vooral bij warm weer. Er zijn genoeg plekken waar je kunt eten en drinken maar het kan er ook erg druk zijn.
 • Vermijd het parkeren bij de Keukenhof. In Noordwijkerhout kan je je auto gratis (op de meeste plekken) neerzetten.

Het bollenseizoen duurt ongeveer van half maart tot half mei. De beste periode is ongeveer half april/eind april omdat dan bijna alle bollensoorten in bloei staan.

Wandeltip: ga wandelen door de bollenvelden in bv Laag Holland.

Bollen in de bollenstreek kopen
Fietsroute Bollenstreek

Ga fietsen in de bollenstreek

Echt! Het is zeer de moeite waard. Ik zag veel mensen met de auto de route rijden. Dit is natuurlijk ook een goed plan voor als het wat slechter weer is. Is het zulk weer zoals afgelopen week (28 graden in april) dan moet je zeker de fiets pakken. Ze hebben vele mogelijkheden, van een normale fiets met geen versnellingen tot een e-bike of zelfs een tandemfiets.

Je kan echt uren en uren fietsen in deze streek. Geen moment verveeld het je.

Fietsroute door de bollenstreek
Fietsroute door de bollenstreek

Fietsknooppunten route van 20 kilometer door de bollenstreek

Zoals al eerder vermeld, hebben wij een route van ongeveer 20 kilometer gefietst. Hieronder kun je zien langs welke knooppunten wij de route hebben afgelegd.

80-42-43-86-35-47-48-74-75-80

Wil je de route iets langer maken en wil je ook de bollenvelden bij de Keukenhof mee pakken. Dan ga je vanaf knooppunt 48 naar 40-28-29-49-07-55-58-89-74-75-80

Knooppunt 80 is je begin en eindpunt in Noordwijkerhout waar je je fiets dan hebt gehuurd.

Belangrijke informatie

Wat ik wel erg belangrijk vind is het volgende. Sommige tulpenboeren vinden het geen probleem als je hun veld betreed. Maar er zijn ook tulpenboeren die dat echt niet fijn vinden als je tussen de bloemen gaat staan. Heb hier begrip voor en betreed dan ook niet zomaar het terrein of ga zonder pardon tussen de bloemen staan. Pluk ook niet zomaar bloemen, er zijn genoeg mogelijkheden om deze onderweg te kopen.

Ben je al eens in de prachtige bollenstreek gaan fietsen?

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

9 Reacties

 1. Kelly

  Super mooi! Ik was afgelopen zondag bij de Keukenhof. Wat een kleurenexplosie! Volgend jaar wil ik ook gaan fietsen in de bollenstreek dus die route komt dan misschien wel van pas 🙂

  Antwoord
  • stripeaway

   Dankjewel voor je compliment. En de Keukenhof moet ik ook nog bezoeken. Roep al jaren dat ik daar naar toe wil gaan. Zeker gaan fietsen en deze route brengt je iig langs de mooiste kleurenvelden.

   Antwoord
 2. Yvonne

  Hier was het precies hetzelfde.. ook ik wilde eigenlijk niet naar de Bollenvelden in het weekend en ook ik zag de vooruitzichten. Ik heb dus hard getwijfeld en we zouden zeker gegaan zijn, als ik me niet onwijs moe voelde (en erge last van hooikoorts had gehad). Op het laatste moment heb ik toch besloten thuis te blijven. En nu moet ik dus weer een jaar wachten op een nieuwe kans, haha. Want zaterdag gaan we naar Griekenland en daarna zijn de bollen echt wel uitgebloeid. Je hebt er echt prachtige foto’s gemaakt! Kan ik toch een beetje mee genieten.

  Antwoord
  • stripeaway

   Jammer dat er dan andere dingen waren die je ervan weerhielden dat je niet kon gaan. Ik vond (buiten de Keukenhof) het bezoek aan de bollenvelden, behoorlijk meevallen kwa drukte. Zeker volgend jaar gewoon gaan en bezoeken die mooie plek.

   En Griekenland is trouwens ook geen verkeerd vooruitzicht. Alvast veel plezier! Natuurlijk ben ik blij dat je via mijn foto’s een beetje kan meegenieten.

   Antwoord
 3. Sanne

  Ik voel me altijd een beetje een nep Nederlander als het hierop aankomt, want ik ben dus nog nooit in de Keukenhof of de bollenstreek geweest.. Shame on me. Maar je foto’s maken me toch wel nieuwsgierig, ze zijn prachtig!

  Antwoord
  • stripeaway

   Dan sluit ik aan bij je. Voor het eerst in mijn leven ben ik nu ook bij de Bollenstreek geweest. Keukenhof moet ik ook nog steeds naar toe…oeps haha. Hopelijk lukt het dit jaar nog. We zullen zien. En dankjewel voor je compliment 🙂

   Antwoord
 4. Dewi

  Wat heb je een prachtige foto’s gemaakt zeg! Ik was hier een aantal weken geleden een weekendje, maar toen stonden de velden nog net niet in bloei. Jammer, maar wie weet volgend jaar een herkansing.

  Antwoord
  • stripeaway

   Als eerste natuurlijk dankjewel voor je compliment :).

   Jammer idd dat er niet zoveel velden in bloei stonden. Gelukkig is het er volgend jaar gewoon weer 🙂

   Antwoord
 5. E. Hopstaken

  Dit jaar was ik te laat omdat ik in het buitenland zat, maar volgend jaar wil ik ook eens een fietstocht langs die prachtige bollenvelden maken. Zo mooi!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.