Iedere maandag besteed ik aandacht aan een foto die voor mij speciaal is. Het kan een foto van een sprekend portret zijn of van een baby olifantje die ik in het wild heb zien lopen. Maar het kan ook een foto zijn waar ik iets op heb bereikt of waar ik iets nieuws ontdekte. Ik vertel in deze rubriek het verhaal in en achter de foto…

Vorige week posten ik deze foto op Instagram en vele mensen waren benieuwd naar het verhaal er achter. Even goed om er bij te vermelden is dat dit niet mijn fiets is maar die van een mede fietser. Maar het was op dat moment even flink schrikken want dit had ook mij kunnen gebeuren. We zullen maar beginnen bij het begin.

Fietsen door Bangkok

Als je in Bangkok bent is het natuurlijk onwijs leuk om deze gigantische stad van een andere kant te leren kennen. Als een sportieve dame wilde ik dit niet aan mij voorbij laten gaan. Daarom besloot ik om bij Co van Kessel mijn fietstocht te regelen. Hier over heb ik al een uitgebreide blog geschreven, die kan je hier lezen.

Fiets te water

We slaan even een heel stuk over en springen gelijk naar het gedeelte waar de fiets te water kwam. We waren al een aantal kilometer in de groene wijken van Bangkok aan het fietsen. Het was ontzettend mooi en overal waar je keek zag je wel iets groens. Helaas was het niet altijd even veilig en gemakkelijk om rustig even rond te kijken. We reden namelijk om hele smalle paden, van ongeveer 1 meter breed. De kans bij even niet opletten, was dat je zo het water in zou fietsen. Daarom goed je ogen op de weg houden en je handen aan het stuur.

Als er een obstakel bevond op de route dan werd er van voren hard geroepen dat we uit moesten kijken. Dit gebeurde meerdere keren en iedereen overwon veilig het obstakel. Maar toen in eens, hoorde we een luid gegil. We keken om en zagen iemand liggen in het water. Meters daarvoor moesten we uitwijken voor een uitstekende tak. Op een na haalde iedereen dit obstakel. We rende richting haar want ze lag daar op een hoopje bladeren met de fiets boven op haar.

Behulpzame bewoners

We trokken haar eruit en keken of ze nog helemaal heel was. Lachen kon ze nog, gelukkig! Ze zat we helemaal onder de vieze smurrie. De kanalen daar zijn niet de schoonste en dat zie je gelijk. Het mooie aan alles is dat de lokale bevolking daar heel behulpzaam is. Gelijk kwam er een wat oudere meneer aan lopen met het voorstel om bij hem te douchen. Even alle smurrie van je af te wassen. We moesten namelijk nog een halve dag.

Dit was een lief gebaar en daar maakte ze even goed gebruik van. Ondertussen probeerde de rest een manier te vinden om de fiets uit het kanaal te krijgen. Dat is namelijk zo gemakkelijk nog niet. Het kanaal ligt vol met planten zoals je op de foto kunt zien en diep is het ook. Door de planten zat de fiets ook vast. Even hangen naar beneden de fiets optrekken ging niet. Het was namelijk een diepte verschil van 2 meter.

Ook daar kwam de lokale bevolking weer te hulp. Deze mensen zijn denk gewend dat er regelmatig een fietser in het water dondert waardoor dus een lange stok met een haak hebben om zo gemakkelijk de fietsen (of andere spullen) uit het kanaal te halen. Super handig! Met hulp was de fiets ook in een paar minuten weer op de droogte. Even alle planten tussen de spaken vandaag halen en checken of alles nog heel was en de fiets was weer startklaar.

Gelukkig is alles goed afgelopen en kon ze zonder kleerscheuren weer verder. Fijn is ook dat het toen best warm was dus ze het ook niet heel erg vond om onder een koude douche te moeten. Zelf ben ik nu wel beter gaan opletten omdat het je toch zomaar kan overkomen. Volgens de gids gebeurd het bijna wel elke dag dat er iemand invalt. Dus we zijn gewaarschuwd. En een tip doe je deze fietstocht zorg dan dat je elektra (zoals camera en telefoon) in een waterdichte zak zitten. Wel zo handig, mocht je erin vallen.

Foutje gezien? Meld het.

fietsen in bangkok, bangkok, backpacken, co van kessel, fietsen in bangkok met co van kessel, mountainbiken,