Wandelroutes in de Eifel

Dagje uit in eigen land | De Euromast in Rotterdam

Nederland, Rotterdam

De Euromast is met zijn 185 meter een van de hoogste uitkijktorens voor publiek in Nederland. Liggend in het prachtige Rotterdam, kan je vanaf deze toren genieten van prachtigste uitzichten over de Maasstad.  

Geschiedenis Euromast

De eerste paal werd geslagen in 1958 door de toenmalige burgemeester Van Walsum. Z’n twee jaar later in 1960 was de bouw van de Euromast voltooid. Deze toren kreeg deze specifieke naam om het in het Euromarkt gedeelte van de stad lag. Waarom geen toren en wel mast? Dat kwam omdat niet alleen Nederlanders deze toren bezochten maar ook de Zweden, Noren, Engelsen en Duitsers die dat woord gebruiken in hun taal. De Euromast diende uiteindelijk in 1960 als eyecatcher ter ere van de Floriade van dat jaar.

Wandelroutes in de Eifel

In 1960 was de Euromast ook maar 112 meter hoog en toentertijd het hoogste gebouw van Rotterdam. Maar zoals in elke stad schoten hoge gebouwen de grond uit en zo was de Euromast 10 jaar later niet meer de hoogste. Dit kon de Euromast niet laten gebeuren waardoor ze 1970 er 85 meter erbij plaatsen. Nu ook bekend als de Space Tower waar je een 360 graden view krijgt over Rotterdam.

Weet je ook dat Euromast onderdeel is van de Word Federatuons of Great Towers (WFGT). Hierin staan de 37 hoogste torens van de wereld. De Euromast deelt daarin een plek met bijvoorbeeld de Eiffeltoren.

De Euromast op

Op 101 meter heeft de Euromast zijn eerste uitzichtpunt. Je krijgt daar een prachtige uitzicht over de mooie Maasstad. Bij mooi weer kan je echt kilometers ver weg kijken. Op die zelfde hoogte kan je ook nog een klein stukje omhoog. Het scheelt maar 3 meter maar ook daar is het uitzicht weer waanzinnig.

Wandelroutes in de Eifel

Euroscoop 360 graden view

Vind je 100 meter hoogte nou niet genoeg, dan kan je nog een stapje of 85 meter hoger gaan. Je moet dan zelf wel eerst naar uitkijkplatform op 112 meter gaan om een ritje met de Euroscoop (glazen panorama lift) te maken. Je kan dit doen door enkele trappen te lopen of door gewoon makkelijk de lift te pakken. Goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

Eenmaal boven kan je pech hebben, dan staat er een lange rij of net zoals wij geluk en staat er geen rij. Moet er wel bij vermelden dat ik bij ons in eerste instantie een storing was waardoor de Euroscoop helemaal niet ging.

Wandelroutes in de Eifel

Elke 7 minuten gaat er een rit naar boven. Er kunnen ongeveer 20 personen elke keer mee. Tijdens de rit naar boven zit je en draait de Euroscoop een aantal 360 graden rondes. Je krijgt zo een prachtige uitzicht over Rotterdam. En je zit ook nog is uit de wind.

Eten en drinken op 100 meter hoogte

Na het genieten van het prachtige uitzicht kan je ervoor kiezen om een heerlijk hapje en drankje te nuttigen. Ga een verdieping met de trap naar beneden en neem plaats bij een van de ramen aan de rand (als je durft).

Bij ons was het niet druk waardoor wij geluk hadden en zonder reservering wat konden eten. Maar 90% van de tijd is een reservering voor een goede plek nodig. Wil je dus geen teleurstelling reserveer dan!

Tips Rotterdam: In dit artikel vind je 23 tips om te doen in Rotterdam

Wandelroutes in de Eifel
Wandelroutes in de Eifel

Praktische informatie

De Euromast is niet duur en de kosten zijn € 9,95 voor volwassenen, € 8,75 voor 65+ en voor kinderen € 6,26.

Voor de echte waaghalzen kan je er ook tokkelen en abseilen en die kosten bedragen € 55,-. En wil je er slapen want dat kan ook dan mag je € 385 per nacht neerleggen, maar dan slaap je wel op 100 meter hoogte.

De Euromast is 365 dagen per jaar geopend (april tot september) van 9.30 tot 22.00 uur en (oktober tot maart) van 10.00 tot 22.00 uur. Bij zeer slecht weer zijn de platforms en de Euroscoop gesloten. De Euromast wordt ook wel eens verhuurt waardoor de Brasserie bijvoorbeeld gesloten voor publiek kan zijn. Check daarom altijd de website voor de actuele informatie en voorkom teleurstellingen.

Kom je met de auto let er dan op dat het betaald parkeren is. Tevens is de Euromast ook goed te bereiken met het openbaar vervoer of de watertaxi.

TIP: voor de dames met lange haren, neem een haarstiekje mee. Het waait daar boven behoorlijk hard waardoor je haar alle kanten uit gaat.

Wandelroutes in de Eifel

Euromast op? Doen

De Euromast is een zeer leuk uitje voor jong en oud. Hoogtevrees? Probeer het toch want je wordt beloont met een wijds uitzicht over Rotterdam. Het is genieten en je vermaakt je er wel een paar uur. Combineer het met lekker eten of drinken op hoogte en je hebt een perfecte dag weg.

Ben jij wel eens op de Euromast geweest?

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - februari

Texel (Nederland) - mei

Schotland - juni

Ardennen (België) - september

Spanje - september

India - oktober

2020

Gelderland (Nederland) - mei

Ardennen (België) - juni & juli

Gelderland & Giethoorn - juli

Waddeneilanden - augustus

Denemarken - september

Griekenland - oktober

Luxemburg - oktober & november

2021

Terschellingen (Nederland) - maart

Den Bosch - maart

Roadtrip Friesland - april

 

 

..

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

15 Reacties

 1. nicole orriens

  Ik geloof ooit met een schoolreisje! Maar ik herinner me er niets van. Het lijkt me zeker leuk om nog eens te doen.

  Antwoord
 2. Natalie Vanheers

  Ik vind Rotterdam echt zo een mooie stad! De Euromast heb ik toen even overgeslaan, maar doe ik nog wel eens wanneer ik terug ga!

  Antwoord
 3. Lodi

  Nog nooit geweest, erg he! Zo wie z volgens mij nog maar ooit een keer in Rotterdam geweest 🙂 Misschien gewoon eens doen.

  Antwoord
 4. Susan

  Supermooie foto’s! Ben er wel geweest maar heb al hoogtevrees als ik op een stoeprand sta, dus ging er mooi even niet in. Leuk artikel!

  Antwoord
 5. Jamey

  Wauw wat een mooi uitzicht. Ik ben er zelf nog nooit geweest.

  Antwoord
 6. marjolein

  Leuk, een keertje geweest heel heel lang gelden en mijn man met zijn bachelor er af abgeseild, enorm eng. Mooie locatie!

  Antwoord
 7. Carolien

  Leuk! Ben er nog nooit geweest, maar ga toevallig in november met m’n moeder een dagje naar Rotterdam. Misschien dit ook maar eens doen.

  Antwoord
 8. Gabrielle

  Leuk, de Euromast ben ik vaak geweest, zo leuk. Één ding wat mij als Ajacied irriteert, ze zeggen “De Kuip, het mooiste stadion van Nederland”. Pfffff 😛

  Antwoord
 9. Chantal

  Rotterdam is altijd een goed idee 🙂 Wat leuk dat je in mijn stad was en ja de Euromast is wel een must-see inderdaad, prachtig uitzicht.

  Antwoord
 10. Anouk

  Ik ben er nog nooi geweest heb het wel op mijn lijstje staan (Madurodam, de Dom beklimmen, Euromast, een hunebed zien). Alleen Madurodam kan ik afstrepen sinds kort.

  Antwoord
 11. Meike

  Ik woon zelf in Rotterdam en vanaf mijn dakterras heb ik een prachtig uitzicht op de Euromast (en de gehele skyline van Rotterdam). Stom, maar als Rotterdammer ben ik nog maar 1 keer op geweest. Je hangt niet zo snel de toerist in eigen stad uit. Zo ben ik ook nog nooit op de Spido of in De Rotterdam geweest. Snel maar eens doen.

  Antwoord
 12. Laura | Travelvibe

  Dát is echt heel lang geleden! Ik zou er toch weer eens heen moeten. Rotterdam is zo’n leuke stad, dat ik vaak beneden blijf hangen 😉

  Antwoord
 13. Gem

  Toevallig afgelopen september op de euromast geweest, erg leuk tripje!

  Antwoord
 14. Sanne

  Ja zeker ik ben er zelfs vanaf getokkeld! Adrenaline kick!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.