Nog 3.5 maand en dan is het zover. Ik ga dan eindelijk de tocht van mijn leven maken. Een tocht die mijn leven gaan veranderen in vele opzichten. Fietsen om kindhuwlijken tegen te gaan en te zorgen dat de meisjes zelf kunnen beslissen met wie ze willen trouwen als ze daar oud genoeg voor zijn. 600 km in 6 dagen door Zambia – BRING IT ON – part 2

De geschiedenis

Ongeveer een jaar geleden schreef ik mijn in voor een onvergetelijke mountainbiketocht door Zambia. Nu een jaar later ben ik nog steeds niet in Zambia geweest. Hoe komt dit? Voor het eerst vertel ik er over op mijn blog. Iedereen in mijn omgeving wist ervan maar het wijde web nog niet. In eerste instantie zou ik deze bizarre tocht gaan maken in november. Op 9 november zouden we vertrekken. Weken van trainen en sponsoring gingen eraan vooraf. Stress was de algehele factor in de dag. Ik bleef maar door gaan en door gaan. Tot het noodlot toesloeg. Die ene tik in mijn rug een week voor vertrek. Huilen van de pijn, niet meer kunnen lopen en aan de zware pijnstillers.

Helaas pindakaas kwam de Artrose na 6 jaar roet in het eten gooien. Het besloot zich na een mega lange winterslaap (helaas niet voor eeuwig) te laten zien. Waarom kon meneer Artrose niet één maand later komen, of gewoon helemaal niet. Op dit heb ik nog steeds geen antwoord maar wat ik wel weet is dat ik Zambia aan mij voorbij moest laten gaan. Door de mega pijn zou ik niet eens de vliegreis kunnen overleven, laat staan de 600 km in 40 graden gebogen op een mountainbike over onverharde paden en slapen in een tent. Dat dus!

Note: 6 jaar geleden is er Artrose ontdekt bij mij in mijn onderrug. Meerdere keren pijnbestrijding voor gehad en dat was een succes. Tot op de dag van vandaag leef ik wel elke dag met pijn maar die is gelukkig houdbaar.

cycle for plan, road to zambia, zambia, kindhuwelijken, plan nederland, fietsen in zambia, fietsen door zambia, fietsen voor het goede doel, mountainbiken, mtb,

Mijn laatste training voor mijn rugblessure.

Een tweede kans

Gelukkig was Plan Nederland ontzettend sportief en kreeg ik een tweede kans op mee te gaan op dit te gekke avontuur. Ze hebben mij ontzettend goed geholpen met het maken van  de keuze om niet gaan. Ook al wist ik dat ik niet kon gaan, toch die knoop door hakken was ontzettend moeilijk.

Dus op naar die tweede kans. In juli 2017 ga ik nu mee. Je kan natuurlijk kijken naar alles wat negatief is maar je kan ook gaan kijken na wat er positief aan is. Ongeveer 1 week na het slechte nieuws besloot ik het roer om te gooien. Oké die rug is zwaar kut maar nu niks meer aan te doen.

  • Het is er in juli een stukje kouder, zo tussen de 20 en 30 graden overdag en in de avond rond de 5 graden (dat is wel koud brrr). Terwijl het in november ruim kon oplopen tot wel 45 graden overdag en in de avond 20 graden (en als je dan in een tentje moet slapen).
  • Ik kan nog meer en beter gaan trainen.
  • De periode om te gaan is mooier. Alles is groener! Ook de Victoria Falls die ik wil zien zijn dan niet droog.
  • En ik kan meer geld ophalen!

Allemaal positieve punten om naar uit te kijken…

Personal Body Plan

Omdat ik na 4 maanden bijna geen last meer heb van rugklachten besloot ik iemand in de hand te nemen en er voor te gaan zorgen dat ik niet meer zou uitvallen (voor de tweede keer). Daarom zocht ik een coach bij het Personal Body Plan, dit is een online coaching programma die je helpt met training en voeding.

cycle for plan, road to zambia, zambia, kindhuwelijken, plan nederland, fietsen in zambia, fietsen door zambia, fietsen voor het goede doel, mountainbiken, mtb, personal body plan, personal coach, fitgirl, php

Een heerlijke eiwitten shake na mijn tweede gezamenlijke training met Plan Nederland in de Veluwse Heuvelrug.

Op 27 maart ben ik begonnen en het bevalt mij erg goed. Het vergt wel veel planning en doorzettingsvermogen. Rustig opbouwend, doe ik nu 2 keer per week aan krachttraining en 3 per week aan spinning of mountainbiken (in totaal 5 keer per week sporten). Dit is veel maar nodig om mijn doel te bereiken. Ook wordt mijn eten helemaal onder de loep genomen en moet ik dat ook aan gaan pakken om er een beetje sexy uit te zien in zo fietspakje (want die zijn niet bepaalde sexy te noemen).

Ik ben nu iets meer dan 2 weken bezig en het bevalt echt goed. Merk dat mijn conditie erop vooruit gaat en dat ik beter in mijn vel zit. Ook heb ik meer energie. We zullen zien hoe het bij de eerste meting is op 27 april.

Hoe nu verder

Niet alleen het trainen begint weer maar ook de sponsoring gaat weer beginnen. Ik moet nog een deel van het sponsorgeld! Een tijdje heb ik het even laten liggen omdat ik mij wilde focussen om herstel van mijn rug. Maar nu dat onder controle is wil ik er 1000% voor gaan om nog meer geld binnen te halen.

Momenteel ben ik bezig met het organiseren van een pubquiz en een loting. Maar ook ga ik kijken of ik ergens een dag kan mee helpen met ijs verkopen. Natuurlijk ben ik al een heel ver (geeft heel veel rust). Maar om mijn doel te bereiken moet ik nog ongeveer 20% van het totaal bedrag.

En daar komt die – daar kan ik jullie hulp heel hard bij gebruiken. Elke euro telt letterlijk en die helpt mij verder richting het eindbedrag. Ik wil jullie vragen om een klein steentje bij te dragen en dan beloof ik jullie dat het geld op de goede plek terecht komt (wordt gefilmd, gefotografeerd en alles).

Al is het maar 10 euro (meer mag natuurlijk ook 😉 wat je wilt doneren, dan kan je dat doen via deze link. Als je op de groene support button drukt, duurt het maar 5 minuutjes maar je geeft er wel een meisje haar jeugd voor terug.

En zijn er nog andere manier waarmee je denkt dat je mij kunt helpen, dan hoor ik het graag.

Dit was de update en er zullen de komende tijd meer blogs over Cycle for Plan online komen. Ik kan haast niet wachten totdat het zover is. Op naar Zambia…

cycle for plan, road to zambia, zambia, kindhuwelijken, plan nederland, fietsen in zambia, fietsen door zambia, fietsen voor het goede doel, mountainbiken, mtb,

Ons halve clubje bij de eerste gezamelijk training vanuit Plan Nederland