Bosbergtoren Appelscha

De Bosbergtoren in Appelscha beklimmen

Nederland

Het beklimmen van uitkijktorens betekent altijd prachtige uitzichten en dat had zo ook de Bosbergtoren in Appelscha. Niet alleen het uitzicht is mooi maar ook de toren zelf. De Bosbergtoren ligt in een mooi natuurgebied in Friesland en is goed te combineren met een heerlijke wandeling. Kom ik neem je mee op dit avontuur.

De Bosbergtoren in Appelscha

De Bosbergtoren staat in één van de grootste bosgebieden in Nederland, Appelscha en is maar liefst twee keer zo groot als zijn voorganger, de Belvedère. Het ontwerp is geïnspireerd op een reusachtige dennenstam en is het ontwerp van architect Frans Beune uit Assen. Het panoramadek met glazen ‘‘zijtakken’ en als je van onderen kijkt lijkt het ook wel een beetje op een dennenstam.

Bosbergtoren Appelscha

Hoogte Bosbergtoren

De Bosbergtoren is maar liefst 33 meter hoog bovenop een stuifduin en markeert daarmee het hoogste punt op het Friese vasteland.

Het panoramadek

Het toffe aan deze toren is het panoramadek wat een prachtig 360 graden uitzicht geeft over Appelscha. Je kan niet helemaal rondlopen maar dat mag de pret niet drukken. Het uitzicht is weids en fenomenaal. Doordat je zo ver kunt kijken merk je gelijk ook dat dit een van de grootste bosgebieden in Nederland is.

Glazen uitkijkplatformen

Als je durft dan kun je een stap of twee nemen op één van de glazen platforms. Je kunt dan niet alleen links en rechts kijken maar ook naar onderen. In het begin is het even wennen want het voelt raar maar eenmaal op de glazen platforms merk je gelijk dat dit echt een tof avontuur is.

Uitkijktorens in Nederland: Beklim de uitkijktoren Pompejus in Bergen op Zoom

Bosbergtoren Appelscha
Bosbergtoren Appelscha

De legende van de oerboom

Op de plek waar de Bosbergtoren staat, leeft een reusachtige ondergestoven eik van ruim 300 jaar oud. Je ziet er niets meer van en je zult als eerste dit verhaal ook niet geloven. Het was een volksverhaal wat echt waar bleek te zijn. Want recent onderzoek heeft uitgewezen dat er op de plek een echte reusachtige eik groeit. Men wist in de omgeving al wel dat deze takken er waren en werd ook als legende doorgeven. De drie hoofdtakken zijn zichtbaar naast de toren en de rest van de boom is onzichtbaar en onder de stuifduin.

Praktische informatie

Entree Bosbergtoren

De Bosbergtoren is te beklimmen voor 2 euro. Niet duur dus en is het zeker meer dan waard. Wel moet je hier met pinpas betalen en wordt contant niet geaccepteerd.

Parkeren

Op 200 meter lopen ligt een kleine parkeerplek waar je gratis je auto kwijt kunt. Let op dat het druk kan zijn bij goede weer dagen.

Openingstijden

De Bosbergtoren is momenteel elke dag open van 10.00 – 20.00 uur. In de winterperiode is de toren geopend van 09.00 – 17.00 uur.

Trap en lift

Gelukkig kun je kiezen en kon je zowel met de trap als met de lift naar boven. Zo wordt deze toren ook toegankelijk voor mensen die wat minder goed trappen kunnen lopen maar toch van het uitzicht willen genieten.

Bosbergtoren Appelscha
Bosbergtoren Appelscha

Heerlijk dagje Appelscha

Ik bezocht de Bosbergtoren tijdens mijn mini roadtrip door Friesland en Drenthe. We besloten deze toren te beklimmen omdat we er ontzettend veel goede verhalen over hebben gehoord en kan je vertellen dat ze waar zijn. De toren is niet alleen mooi maar ook avontuurlijk door de glazen uitkijkplatforms.

In de buurt heb je nog veel meer leuke activiteiten die je perfect kan combineren met een bezoek aan deze uitkijktoren. Ga bv wandelen of ga klimmen in het klimpark naast de Bosbergtoren. Of bezoek het blauwste meer van Nederland op ongeveer 10 minuten rijden van Appelscha.

Wij hadden niet heel veel tijd maar ik ga hier zeker nog eens terugkomen om te wandelen en nog een keer te toren op te gaan ;).

Heb jij de Bosbergtoren in Appelscha al beklommen?

Misschien vind je dit ook wel interessant

Foto van Diana wandelen in de Eifel

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - februari

Texel (Nederland) - mei

Schotland - juni

Ardennen (België) - september

Spanje - september

India - oktober

2020

Gelderland (Nederland) - mei

Ardennen (België) - juni & juli

Gelderland & Giethoorn - juli

Waddeneilanden - augustus

Denemarken - september

Griekenland - oktober

Luxemburg - oktober & november

2021

Terschellingen (Nederland) - maart

Den Bosch - maart

Roadtrip Friesland - april

 

 

..

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.