Blunderen op reis, reisblunders, alanya, turkije, reisdocumenten, id, verkeerde id, verlopen id,
Blunderen op reis

Blunderen op reis | de verlopen ID

Je kent het wel van die blunders of fouten die je maakt als je gaat reizen. Vaak maak je ze maar één keer want een wijze les leer je gelijk. Het maakt het er alleen niet altijd even leuk op. In deze nieuwe serie nemen we een kijkje welke blunders je kunt maken tijdens het reizen. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen trap ik af met een heerlijke pijnlijke dure blunder.

Op een vroege dinsdagochtend, overal liggen spullen. Broek hier, shirt daar. Aaach mijn allereerste vakantie alleen. Wat een stress. Shit, niks vergeten toch! Even lijstje erbij pakken. Vinkje hier, vinkje daar. Oké, nog een paar dingen. Nog een paar vinkjes en dan heb ik alles volgens de inpaklijst die ik van internet heb geplukt “wat neem je mee op je eerste vakantie alleen”…NIET TEVEEL SPULLEN want nu gaat mijn koffer niet dicht.

Hup die dikke kont erop en nu maar hopen dat die koffer dicht gaat. Godver nu zit er weer een stukje kleding tussen. Maar ik moet echt alles meenemen, dat staat op die lijst. Of zal ik toch die ene broek eruit halen. Ja, doen we dat maar. Hup broek eruit, proppen en koffer dicht. Na 5 minuten duwen en trekken ging de koffer eindelijk dicht.

Op naar Schiphol

Yes – Alanya here i come. Samen zingen we luid mee met de zomerse muziek die uit de radio komt. We hebben er zin in. Het uurtje rijden vliegt voorbij en voordat we het weten staan we op Schiphol. Shit wat is het hier groot. Wat moet ik nu doen. Oké, borden die helpen altijd. Op het lijstje stond dat we moesten inchecken. Dus op naar de incheckbalie.

Wat een lange rij…shit. Halen we het wel? Doe rustig want je hebt nog ruim 2,5 uur de tijd. De rij begint langzaam in te slonken en voordat ik het weet staan we bijna vooraan. Oké, volgens het lijstje moet ik mijn ID, vluchtgegevens en koffer gereed houden. Zo gedaan. Alles netjes bij de hand.

Blunderen op reis, reisblunders, alanya, turkije, reisdocumenten, id, verkeerde id, verlopen id,, schiphol, wachten op schiphol,

Wachten wachten wachten

Mag ik alsjeblieft jou ID. Hier mevrouw. Ik heb zin in mijn vakantie benoem ik nogmaals. De incheckmevrouw, begint met haar wenkbrauwen te fronsen. Kijk meerdere keren goed naar mijn ID en kijkt daarna met een teleurstellende blik mijn kant op.

MEISJE – heb je je goede ID bij. Hoezo dat is mijn ID. Nee, deze ID is over tijd. Wat betekend dat je niet kunt inchecken. Maar dat kan niet want paar maanden geleden heb ik speciaal voor deze reis mijn ID laten verlengen. Kijk maar is goed. O nee het is echt zo. Deze ID is 2 maanden over tijd. Nee, nee, nee wat nu!

Grote ID stress

Wat nu? Dat was de grote vraag. Ik wist zeker dat ik ergens mijn goede ID had liggen – THUIS. Van alles ging er door mij heen. Ik had nog 1 uur en 45 minuten voordat mijn vlucht zou vertrekken en thuis lag op z’n 1 uur en 15 minuten reizen. Nog nooit had ik zo hard gesmeekt bij mijn ouders om mijn rommelige kamer door te zoeken. Na een helse 10 minuten had mijn moeder finaly mijn goede ID gevonden.

Dus zo snel als ze kon sprong ze in de auto en reed ze richting Schiphol. Wat een heldin! Want Schiphol vond ze maar niks om naar toe te rijden. Minuten leken uren te duren. Pfff echt wanneer komt ze. Aaaach nog 30 minuten. Shit we gaan onze vlucht missen.

Nog maar 5 minuten en mijn moeder was er nog steeds niet. En ze ging het ook niet halen. Onderweg was er een ongeluk gebeurd en er stond een mega file richting Amsterdam. Ik was zo boos om mezelf en mijn vriendin ook op mij. Wat nu? Smeken bij de vliegmaatschappij of ze even wilde wachten. Maar nee – ze moesten echt vertrekken. De enige optie nu nog was een nieuwe vlucht boeken. Het erge was ook dat mijn moeder 10 minuten nadat de vlucht was vertrokken aankwam rijden.

Ik heb mijn lesje geleerd

Zo goed als kwaad moest ik een nieuwe ticket boeken. Niet één ticket maar twee omdat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen dat mijn reispartner door mijn fout zelf haar ticket moest betalen. Meer dan 630 euro armer en 7 uur later vertrokken we alsnog richting Alanya en deze keer met mijn goede ID.

Blunderen op reis, reisblunders, alanya, turkije, reisdocumenten, id, verkeerde id, verlopen id,

Oef wat een lelijke nagels maar hier was ik 630 euro lichter

In die oude heb ik gelijk de schaar gezet. De reden dat ik die bewaarde was voor het stappen. Daar bekijken ze alleen je leeftijd en als ik die kwijtraak is dat niet zo erg. Ik heb mijn lesje bikkel hard geleerd. Mij gaat dit nooit meer overkomen. Met een lijstje werk ik niet meer mee. Ik zorg gewoon dat ik de belangrijkste dingen bij mij heb. En die weet ik onderhand compleet uit mijn hoofd.

Ik maakte me zo druk om het belachelijke lijstje dat ik de belangrijkste dingen bijna over het hoofd zag, vooral de nummer 1. Dus dikke tip voor jullie: check altijd de verloopdatum van je reisdocumenten. Want voor het zelfde geld ben je net z’n warhoofd als mij en sta je met de verkeerde verlopen ID op Schiphol. OEPS!

En voor de mensen die het willen weten…ik heb een top vakantie gehad ondanks de slechte start. Kan er nu namelijk KEI hard op lachen en is een leuk verhaal om te vertellen tijdens een verjaardag ;).

Maar ik ben benieuwd naar jouw reisblunder. Heb je die? Deel dan een klein stukje in de reacties. Ben benieuwd…

De komende tijd interview ik meer mensen over hun reisblunders en wat ze daar van hebben geleerd. Denk jij nou, hé ik heb ook een geweldig reisblunder en wil je die delen. Mail dan naar info@stripeaway.nl.

  28 Comments

 1. Onze reisblunder: ’s nachts met de kids op reis vertrekken en 3u verder beseffen dat helemaal geen schoenen meehebt voor je jongste zoon van 2. Een kind uit zijn bed in een auto leggen brengt risico’s met zich mee …

  Beantwoorden

 2. Oh nooo! Wat een rotstart van je vakantie! Gelukkig dat je moeder zo’n heldin was en je uiteindelijk alsnog kon gaan ondanks dat het een flinke duit geld kostte! Zelf heb ik nooit zoiets heftigs meegemaakt, wel dat het paspoort een keer in de voering van de tas was blijven zitten. Had net zo hard zitten zweten tot ik hem per ongeluk weer ontdekte.

  Ook doe ik elke vakantie een miskoop, dan blijkt iets veel duurder of van super slechte kwaliteit te zijn. (omgerekend een luchtbedje voor 90 Euro dat na twee uur kapot was, haha)

  Beantwoorden

  • Dat met kleding heb ik ook vaak en vooral dan de slechte kwaliteit. Maar zo je paspoort moeten zoeken geeft ook veel stress, gelukkig dat je je paspoort nog hebt gevonden.
   En was zo blij met mijn moeder toen ?

   Beantwoorden

 3. Oh nee, dat lijkt me echt rot. Dat is inderdaad belangrijk om in de gaten te houden, de datum! Ik heb een paspoort en ID kaart, eigenlijk moeten die data ver van elkaar af liggen, dan is er altijd wel eentje nog valid haha

  xo sabine

  Beantwoorden

 4. Oei…dat is even vervelend, maar gelukkig heb je een goede vakantie gehad ondanks een minder leuke start. Mijn grootste blunder was eigenlijk meer een bijna blunder…in China een treinkaartje gekocht voor een een reis een paar dagen later. Ik dacht de naam goed uitgesproken te hebben, maar dat bleek niet helemaal het geval. De volgende dag begon ik toch te twijfelen ook omdat het kaartje te goedkoop was…terug op het station bleek het toch naar een totaal andere bestemming te zijn…mijn doelbestemming aangewezen in de Lonely Planet. Gelukkig konden ze het kaartje omruilen en kon ik de dag erna doorreizen naar de juiste stad ?

  Beantwoorden

 5. O, wat een ellende! Gelukkig is het nog wel een soort van goed gekomen. Zelf heb ik het gelukkig nog nooit meegemaakt. Maar over dat doorknippen van je ID.. Ik heb ongeveer hetzelfde gedaan bij mijn bankpas. Alleen in plaats van mijn oude pasje door te knippen, knipte ik..jawel.. mijn gloednieuwe pas. Ahhhh!

  Beantwoorden

 6. Au, wat vervelend! Dit is inderdaad op de harde manier leren dat je je oude ID niet moet bewaren… Wel ontzettend lief van je moeder en fijn dat het nog een goede vakantie is geweest!

  Beantwoorden

 7. Oei, wat vervelend lijkt me dit. Dit is mij gelukkig nog niet eerder overkomen. Ik heb mijn telefoon die ik 2 uur daarvoor nieuw had gekocht, in een bakje bij de handbagage-check laten liggen. Ook heel vervelend maar de schade was wel iets minder dan bij jou.

  Beantwoorden

 8. Ohhhh wat balen! Dit had mij ook zomaar een kunnen gebeuren, ik ben een kei in blunderen (je moet tenslotte ergens goed in zijn). Ben ooit op Schiphol aangekomen zonder paspoort. Gelukkig ruim op tijd achter gekomen zodat mijn stiefvader net op tijd was met mijn paspoort.

  Beantwoorden

  • Haha een kei in blunderen – hier nog een. Dit is er een van mijn vele blunders. Altijd iets leuks om te vertellen tijdens verjaarsfeesten.

   Beantwoorden

 9. Heeeerlijk, zo herkenbaar! Ik ging eens naar Portugal (Faro) en een dag eerder kwam ik terug uit Zweden dus mijn ID zit vast nog in mijn portemonnee? NEE! Op Schiphol zonder ID, mijn buurman is snel naar Schiphol geracet en ik kwam net op tijd bij de gate. Ik had dus al mijn bonnetje uit mijn portemonnee gehaald van Zweden en mijn ID kaart zat daartussen… dom dom dom ?

  Beantwoorden

  • O nee ik weet een beetje hoe je je voelt. Gelukkig heb je een super lieve buurman die je kwam helpen. Dit vergeet je nooit meer en nu check je zeker 100 keer voordat je vertrekt 😉

   Beantwoorden

  • Een tas in een auto laten staan is ook zwaar balen. Zaten er belangrijke dingen in? Besloten worden is mij gelukkig nog nooit overkomen maar lijkt mij ook zwaar klote.

   Beantwoorden

 10. Oh no wat erg! En ik kan me voorstellen dat je je vriendinnetje dan niet wil laten betalen voor dat nieuwe vliegticket, maar wat een dure grap zeg! Ik ben benieuwd naar de andere horrorverhalen ;p

  Beantwoorden

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.