Je kent het wel van die blunders of fouten die je maakt als je gaat reizen. Vaak maak je ze maar één keer want een wijze les leer je gelijk. Het maakt het er alleen niet altijd even leuk op. In deze nieuwe serie nemen we een kijkje welke blunders je kunt maken tijdens het reizen. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen trap ik af met een heerlijke pijnlijke dure blunder.

Op een vroege dinsdagochtend, overal liggen spullen. Broek hier, shirt daar. Aaach mijn allereerste vakantie alleen. Wat een stress. Shit, niks vergeten toch! Even lijstje erbij pakken. Vinkje hier, vinkje daar. Oké, nog een paar dingen. Nog een paar vinkjes en dan heb ik alles volgens de inpaklijst die ik van internet heb geplukt “wat neem je mee op je eerste vakantie alleen”…NIET TEVEEL SPULLEN want nu gaat mijn koffer niet dicht.

Hup die dikke kont erop en nu maar hopen dat die koffer dicht gaat. Godver nu zit er weer een stukje kleding tussen. Maar ik moet echt alles meenemen, dat staat op die lijst. Of zal ik toch die ene broek eruit halen. Ja, doen we dat maar. Hup broek eruit, proppen en koffer dicht. Na 5 minuten duwen en trekken ging de koffer eindelijk dicht.

Op naar Schiphol

Yes – Alanya here i come. Samen zingen we luid mee met de zomerse muziek die uit de radio komt. We hebben er zin in. Het uurtje rijden vliegt voorbij en voordat we het weten staan we op Schiphol. Shit wat is het hier groot. Wat moet ik nu doen. Oké, borden die helpen altijd. Op het lijstje stond dat we moesten inchecken. Dus op naar de incheckbalie.

Wat een lange rij…shit. Halen we het wel? Doe rustig want je hebt nog ruim 2,5 uur de tijd. De rij begint langzaam in te slonken en voordat ik het weet staan we bijna vooraan. Oké, volgens het lijstje moet ik mijn ID, vluchtgegevens en koffer gereed houden. Zo gedaan. Alles netjes bij de hand.

Blunderen op reis, reisblunders, alanya, turkije, reisdocumenten, id, verkeerde id, verlopen id,, schiphol, wachten op schiphol,

Wachten wachten wachten

Mag ik alsjeblieft jou ID. Hier mevrouw. Ik heb zin in mijn vakantie benoem ik nogmaals. De incheckmevrouw, begint met haar wenkbrauwen te fronsen. Kijk meerdere keren goed naar mijn ID en kijkt daarna met een teleurstellende blik mijn kant op.

MEISJE – heb je je goede ID bij. Hoezo dat is mijn ID. Nee, deze ID is over tijd. Wat betekend dat je niet kunt inchecken. Maar dat kan niet want paar maanden geleden heb ik speciaal voor deze reis mijn ID laten verlengen. Kijk maar is goed. O nee het is echt zo. Deze ID is 2 maanden over tijd. Nee, nee, nee wat nu!

Grote ID stress

Wat nu? Dat was de grote vraag. Ik wist zeker dat ik ergens mijn goede ID had liggen – THUIS. Van alles ging er door mij heen. Ik had nog 1 uur en 45 minuten voordat mijn vlucht zou vertrekken en thuis lag op z’n 1 uur en 15 minuten reizen. Nog nooit had ik zo hard gesmeekt bij mijn ouders om mijn rommelige kamer door te zoeken. Na een helse 10 minuten had mijn moeder finaly mijn goede ID gevonden.

Dus zo snel als ze kon sprong ze in de auto en reed ze richting Schiphol. Wat een heldin! Want Schiphol vond ze maar niks om naar toe te rijden. Minuten leken uren te duren. Pfff echt wanneer komt ze. Aaaach nog 30 minuten. Shit we gaan onze vlucht missen.

Nog maar 5 minuten en mijn moeder was er nog steeds niet. En ze ging het ook niet halen. Onderweg was er een ongeluk gebeurd en er stond een mega file richting Amsterdam. Ik was zo boos om mezelf en mijn vriendin ook op mij. Wat nu? Smeken bij de vliegmaatschappij of ze even wilde wachten. Maar nee – ze moesten echt vertrekken. De enige optie nu nog was een nieuwe vlucht boeken. Het erge was ook dat mijn moeder 10 minuten nadat de vlucht was vertrokken aankwam rijden.

Ik heb mijn lesje geleerd

Zo goed als kwaad moest ik een nieuwe ticket boeken. Niet één ticket maar twee omdat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen dat mijn reispartner door mijn fout zelf haar ticket moest betalen. Meer dan 630 euro armer en 7 uur later vertrokken we alsnog richting Alanya en deze keer met mijn goede ID.

Blunderen op reis, reisblunders, alanya, turkije, reisdocumenten, id, verkeerde id, verlopen id,

Oef wat een lelijke nagels maar hier was ik 630 euro lichter

In die oude heb ik gelijk de schaar gezet. De reden dat ik die bewaarde was voor het stappen. Daar bekijken ze alleen je leeftijd en als ik die kwijtraak is dat niet zo erg. Ik heb mijn lesje bikkel hard geleerd. Mij gaat dit nooit meer overkomen. Met een lijstje werk ik niet meer mee. Ik zorg gewoon dat ik de belangrijkste dingen bij mij heb. En die weet ik onderhand compleet uit mijn hoofd.

Ik maakte me zo druk om het belachelijke lijstje dat ik de belangrijkste dingen bijna over het hoofd zag, vooral de nummer 1. Dus dikke tip voor jullie: check altijd de verloopdatum van je reisdocumenten. Want voor het zelfde geld ben je net z’n warhoofd als mij en sta je met de verkeerde verlopen ID op Schiphol. OEPS!

En voor de mensen die het willen weten…ik heb een top vakantie gehad ondanks de slechte start. Kan er nu namelijk KEI hard op lachen en is een leuk verhaal om te vertellen tijdens een verjaardag ;).

Maar ik ben benieuwd naar jouw reisblunder. Heb je die? Deel dan een klein stukje in de reacties. Ben benieuwd…

De komende tijd interview ik meer mensen over hun reisblunders en wat ze daar van hebben geleerd. Denk jij nou, hé ik heb ook een geweldig reisblunder en wil je die delen. Mail dan naar info@stripeaway.nl.