Iedereen maakt wel blunders als ze op reis zijn. Blunderen en vooral fouten zijn er om van te leren. Zo ook de 21 jarige Thirsa van Eyes on Stripes die nu ongeveer 2 weken terug is van een geweldige reis door Zuid-Oost Azië. In totaal is ze 4 maanden weg geweest. Tijdens deze fanatische reis is ze wel eens wat minder scherp geweest, wat ervoor zorgde dat ze haar oplader was vergeten, maar ook bijna haar tablet en camera en het laten liggen van haar oordopjes. Maar haar ergste blunder is toch wel het volgende…

Op naar Vietnam – of toch niet?

Ongeveer één maand was ik in Maleisië geweest, waarvan een aantal keren in Kuala Lumpur. Het was begin februari, dus wel weer tijd om naar een ander land te gaan. Van Maleisië wilde ik naar Ho Chi Minh in Vietnam vliegen, dus had ik een vliegticket geboekt. Op 4 februari nam ik vanuit mijn hostel de skytrain naar het busstation om vanuit daar een bus naar het vliegveld te nemen. Tot daar ging het allemaal goed!

blunderen op reis, reizen, blunders, fouten maken, leerles, vietnam, verkeerde datum, verkeerde dag, dure grap,

Even met een local op de foto.

Eenmaal op het vliegveld loop ik naar de incheckbalie om in te checken en ik geef mijn paspoort. Blijkbaar kan meneer het niet vinden, want hij vraagt of ik een reserveringsbevestiging heb. Ik zoek de screenshot op in mijn telefoon en laat deze zien. De meneer geeft mijn telefoon terug en wijst naar de datum: 3 februari.

Neeeeeee. Dit meeeen je niet!

Daar sta je dan bij de incheckbalie met je mond vol tanden omdat je er toch echt vanuit ging dat er 4 februari op je ticket stond i.p.v. 3 februari. Wat doe je dan? Na een beetje binnensmonds vloeken en een teleurgestelde blik haal je je tas van de band en probeer je helder na te denken. Bij de vraag of er die dag een andere vlucht naar Ho Chi Minh zou gaan, bleek die twee keer zo duur te zijn.

Dat gaat boven mijn backpackersbudget. Het maakt me niet uit waar ik vandaag heen vlieg. Ik wil weg uit Kuala Lumpur, aangezien ik hier al lang genoeg ben geweest. Na heel wat heen en weer geloop, gevraag en eindeloos vluchten zoeken op mijn telefoon heb ik een goedkope vlucht naar Bangkok gevonden. En ook nog eens eentje die niet te snel gaat om hem niet meer te kunnen boeken.

Dus ga ik voor een paar dagen terug naar Bangkok, want elk nadeel heeft zijn voordeel ;-). Want ik kon met een vriendinnetje van thuis afspreken die op dat moment in Thailand verbleef.

Na deze gigantisch stomme en toch wel dure blunder.  Heb ik daarna bij elke boeking die ik deed 3x gecontroleerd of de datum en tijd en alles klopte. Behalve toen ik uiteindelijk in Hanoi, Vietnam aankwam, want toen had ik toch nog een hostel geboekt voor in Ho Chi Minh.

blunderen op reis, reizen, blunders, fouten maken, leerles, vietnam, verkeerde datum, verkeerde dag, dure grap,

Toch nog een top vakantie gehad!

Uiteindelijk via een omweg is Thirsa wel nog in Vietnam geweest. Ze heeft een geweldige tijd gehad in Bangkok, die ze eigenlijk niet had gehad als ze deze blunder niet had gemaakt. Eind goed al goed ;).

De komende tijd interview ik meer mensen over hun reisblunders en wat ze daar van hebben geleerd. Denk jij nou, hé ik heb ook een geweldig reisblunder en wil je die delen. Mail dan naar info@stripeaway.nl.