Cholerenschlucht Adelboden

Bezoek de Cholerenschlucht Adelboden in Berner Oberland

Zwitserland

Een bezoek aan de Cholerenschlucht Adenboden is een indrukwekkend bezoekje aan moedernatuur. Uitgerust met bruggen, trappen en watervallen is een bezoek aan dit waterspektakel een aanrader.

Cholerenschlucht Adelboden

Een combinatie van ruige rotsformaties en een sprookjesachtige waterwereld in het bos is de Cholerenschlucht. Er is weinig over bekend maar een bezoekje aan de kloof is het meer dan waard. Je loopt over bruggen en trappen door de 100 meter lange kloof met onder je het ruige water wat met hoge snelheden naar beneden knalt.

Cholerenschlucht Adelboden

Wandelen naar de Cholerenschlucht

Er zijn verschillende mogelijkheden om bij de Cholerenschlucht te komen. Zo kun je vanuit Adelboden wandelen. Dit is zo’n circa 3.5 kilometer en je bent ongeveer 1 uur onderweg. Het pad zelf is prima te doen en vooral asfalt. Wij kwamen van de Hangbrug Hohstalden af en besloten vanaf de busstop (Tregel) te lopen. Je gaat hier gelijk de valley in en ziet onderweg niet alleen de mooiste uitzichten maar ook meerdere watervallen zoals de Pochtechessel.

Vanuit daar volg je eigenlijk het pad (goed te zien op Komoot) richting de Cholerenschlucht. Deze loopt op sommige plekken wat steil maar is verder goed te doen.

Wij liepen de terugweg via een andere route maar op vele plekken kun je weer terug komen bij het begin of als je met de bus bent ergens anders opstappen (bij Marchbach). Wij vinden zelf altijd de wat smallere onverharde paden leuker en proberen altijd zoveel mogelijk asfalt te vermijden.

Door de kloof heen

Het beste is om onderaan bij de Cholerenschlucht te beginnen. Dit is de makkelijkste en veiligste weg door de kloof. De trappen kunnen soms nat worden en je hebt meer grip als je stijgt. Ook zijn sommige stukken wat nauw waardoor het makkelijker is om onderaan te beginnen. Een grote tas zou ik bv al thuis laten. Tip van een ervaringsdeskundige haha.

Zwemmen in de Jungbrunnen

Als je beneden begint en je komt vanuit het dal naar de Cholerenschlucht dan zie je deze bron uiteindelijk aan je linkerkant. Het heeft wat weg van Devils Pool en Angels Pool bij de Victoria Falls. Je kunt hier in de zomer (in de winter wat koud maar wel mogelijk) een duikje in de bron nemen. Deze zit vlak onder de kloof en is gemakkelijk te bereiken. Ben wel voorzichtig en neem je eigen veiligheid hier in acht.

Handige en praktische tips

Deze kloof is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen slecht ter been. Ook zou ik hier niet met een kinderwagen etc komen. Voor honden is de wandeling door de kloof niet toegankelijk. Vooral de trap is steil en kan glad zijn ivm neerkomend water.

Doe ook goede schoenen aan en daarmee bedoel ik schoenen met een goed profiel. Laat je hakken, slippers en laarsjes maar thuis. Er is verder geen luxe aanwezig zoals een wc of hut om te eten. Tip is wel om je eigen lunchpakketje of picknick mee te nemen, je komt genoeg bankjes onderweg tegen (buiten de kloof natuurlijk).

FAQ

Hoe kom je bij de Cholerenschlucht?

Lopend. Je kan net als ons er een langere wandeling van maken maar je kunt ook beginnen bij de parkeerplek aan de Neuweg en dan is het nog zo’n 10 minuten lopen.

Hoeveel tijd ben ik kwijt?

Ligt er maar precies aan hoe lange wandeling je wilt maken. Wij waren er zo’n 2.5 uur zoet mee. Alleen het bezoeken van de Cholerenschlucht, reken daar ongeveer 1 uur voor.

Hoeveel kost het bezoeken van de Cholerenschlucht?

Een bezoek aan de Cholerenschlucht is helemaal gratis. Er worden momenteel nog geen entree gevraagd.

Is de kloof in de winter geopend?

Nee. in de winter is de kloof dicht. Heel af en toe is deze open maar reken daar maar niet op. Dit heeft te maken met ijspegels die aan de rotswand hangen. Het is dan ook mega gevaarlijk om daaronder te lopen. Soms kan je wel een stukje de kloof in maar dan moet je langs hetzelfde stuk weer terug.

Wil je zekerheid hebben. Bezoek dan de Cholerenschlucht van mei tot oktober.

Indrukwekkend en mooi

De Cholerenschlucht is een vooral indrukwekkend spektakel om te bezoeken. Hou je nou erg van het bezoeken van kloven dan is op een uurtje of één twee de Trummelbach Falls of de Glacier Canyon in de Jungfrau Region te bezoeken.

Het is niet heel groot en is goed te combineren met andere activiteiten in de regio. Natuurlijk kun je dit ook inplannen als je wat minder op een dag wilt doen. Wij vonden de Cholerenschlucht erg tof.

Overnachten in regio Beieren

Interhome heeft een aantal prachtige huizen in de regio Beieren. Zoek vooral even op het dorpje Garmisch-Partenkirchen waar een aantal challets te vinden zijn.

Wat heb je nodig tijdens het suppen

Er zijn een aantal dingen die je eigenlijk niet moet vergeten als je gaat suppen.

Drei Zinnen wandelen

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER