Zwemmen op het randje van de 

Victoria Falls in Angels Pool

Victoria Falls, Zambia

Outdoor, Watersport

Persoonlijk getest

Vanaf 98 euro

We staan op Livingsstone Eiland en kijken uit naar een spannende ochtend waar we één van mijn bucket list items gaan afstrepen. We maken een aantal foto’s en dan plots, wanneer ik richting Devils Pool loop krijgen we de mededeling dat we daar niet naar toe gaan…

Devils Pool toch gesloten

Ik was een groot baalmonster, dagen keek ik er al naar uit om één van de hoogst genoteerde activiteiten te gaan doen op mijn bucket list: Devils Pool. Dan sta je daar je daar bijna in je bikini en dan hoor je dat Devils Pool momenteel toch nog te gevaarlijk is. Probeer je het toch, dan krijg je een gratis sprong naar beneden – zonder touwtje. O en je keert dan niet meer terug.

Dus, dan sta je daar dan! Ze hadden duidelijk gezegd dat de Devils Pool open zou zijn, Ja, voordat je het zegt. Ik wist heel goed dat ze pas half augustus open gaan. Maar als je het aan meerdere mensen vraagt en ze zeggen duidelijk dat de Devils Pool eerder is open gegaan. Dan geloof je dat!

Van Devils Pool naar Angels Pool

Maar we hebben wel een alternatief voor als Devils Pool te gevaarlijk is: Angels Pool. Het is net aan de andere kant en een stuk rustiger en veiliger. Of het zitten aan het randje van de de Victoria Falls echt zo veilig is. We lopen richting Angels Pool, ik als baalmonster begint steeds meer een glimlach op haar gezicht te krijgen. Twee regenbogen verschijnen plots wanneer regen en zonnestralen zich mixen, misschien is dit het goedmakertje.

Wauw ik geniet. Het baalmoment is weg en ik neem mezelf voor om alleen nog maar te genieten. Devils Pool loopt niet weg – deze dame komt gewoon een keer terug. En nu kan ik Angels Pool ook ontdekken. Hé, weer een bucket list momentje.

Lees ook: ga het spectaculaire rafting avontuur op de Zambezi Rivier aan en overwin de vele rapit.

Angels Pool

Angels pool lijkt veel op Devils Pool, alleen kan je Devils Pool niet doen met hoogwater. Angels Pool is het gehele jaar open (ze kijken wel hoe wild het water is) en dan heb je kan #nietzoalsbijmij dat je ook echt kan zwemmen. Omdat wij eigenlijk tussen wal en schip waren gevallen, was de Angels Pool een beetje uitgedroogd. Je ziet het ook op de foto’s, dit maakte de ervaring tevens niet minder intens.

Voordat je Angels Pool betreed krijg je een duidelijk instructie: luister altijd super goed naar je gids. Doe wat hij zegt en maak geen stap meer voordat je overlegd hebt. Duidelijk! Want een misstap kan een val betekenen van 120 meter. Dat is natuurlijk een flinke val die je zeker niet gaat overleven.

Zwemmen in Angels Pool: doen of niet?

Moet je dit nou gaan doen of niet want Devils Pool is natuurlijk het bekende broertje van Angels Pool, eigenlijk is deze pool helemaal niet bekend. Nog beter, bijna niemand kent deze plek. Er is namelijk ook weinig over te vinden.

Toch is het de moeite meer dan waard. Je staat immers aan het randje van de Victoria Falls in, zoals ik in mijn bikini. Hell yeah i did it and i don’t care. Blijft toch een vrouwe ding, in je bikini poseren op internet. Maar goed, daar gaat het niet om. Het daar staan, wetend dat een mis stap gevaarlijk kan zijn, geeft een kick. De adrenaline die door je lichaam giert en vraag om nog meer, hoe overheerlijk.

Dus mijn conclusie: ben je daar buiten het openingstijden van de Devils Pool, ga voor Angels Pool.

Wat je moet weten over Angels Pool

Er zijn soms dingen die handig zijn om vooraf te weten. Net zoals bij mij dat je niet voor verrassingen komt te staan. Natuurlijk kunnen dingen veranderen, dus een dubbele check is nooit verkeerd.

 • Let erop Angels Pool is het gehele jaar geopend alleen is de stroming zodanig te sterk dan is deze plek ook gesloten. Dus ga niet alleen voor deze ervaring die kant op. Devils Pool gaat half augustus open. Kan soms eerder zijn maar ook later.
 • Verschillende keren per dag is er een mogelijkheid een excursie te boeken. Je hebt er 3 in de ochtend (met ontbijt), eentje rond de lunch (met lunch) en een speciale aan het eind van de dag waarbij je een high tea (met veel lekker eten) krijgt.
 • De ontbijt en lunch editie duren allemaal rond de 2.5 uur. De high tea trekken ze iets langer vooruit.
 • De kosten zijn van $98 en $160. Het is prijzig maar je krijgt echt waar voor je geld.
 • De mogelijkheid tot afdingen gaat je niet lukken, de prijzen staan vast!
 • Je vertrekt vanuit Zambia, dat is ook de enige mogelijkheid. Verblijf je in Zimbabwe, dan betaal je ook nog een eenmalige entree visum van $45.
 • Neem je zwemkleding mee. Vergeet slippers – die heb je niet nodig op die gladde stenen. Wel handig om schoenen mee te hebben die snel drogen. Livingsstone Eiland kan een natte bedoeling zijn.
 • Vergeet niet een camera, beste is er eentje die tegen water kan.
 • Ga je in juli of augustus en ga je in de vroege ochtend, dan kan het behoorlijk koud zijn. Neem dan iets warmer kleding mee #ookhetwaterisdanijskoud

Wij zijn rond 11.15 uur richting de Angels Pool gegaan. We hadden prachtige regenbogen en het water was iets meer opgewarmd. Wel bleef het water koud maar even doorbijten en je hebt een ervaring voor je leven erbij.

Zou jij dit durven te doen? Of ben je wel eens bij Angels of Devils Pool geweest?

 

Meer Toffe Wateractiviteiten

Suppen in Giethoorn | genieten vanaf het water

Dat suppen een onderdeel van mijn leven is geworden, is duidelijk terug te zien op Stripe Away. Zo heb ik een tijdje geleden een lijstje opgesteld met plekken in Nederland waar ik nog wil gaan suppen en daar stond Giethoorn ook bij. Suppen in Giethoorn is stiekem ook...

Kajakken in Nationaal Park de Biesbosch

Kajakken in  Nationaal Park het BiesboschNationaal Park het BiesboschWatersport, BelevenisPersoonlijk getest €14,- (2019) hele dagKajakken in één van de mooiste Nationaal Parken van Nederland: het Biesbosch. Een must do op een zomerse dag. Het Biesbosch is daar de...

Suppen: alles wat je moet weten over Stand-Up Paddeling

Suppen is leuk, uitdagend en een goede workout maar wat is nou eigenlijk suppen. Je staat op een plank en je beweegt je zelf voort door te peddelen. Zelf sup ik al een geruime tijd en vind ik het echt ontzettend leuk en verslavend. In dit artikel geef ik tips, leg ik...

Kanovaren op de Dommel | kanoën door de Brabantse natuur

Kanovaren op de Dommel is peddelen over de kronkelende riviertje van de Dommel. Een prachtige route langs weilanden met nieuwsgierige koeien, mini zandstrandjes waar je kunt aanleggen voor een lekkere picknick en bomen die sierlijk over het water hangen. Een kanotocht...

Suppen in Den Bosch | ontdek de oude binnenstad

Hé, Diana wat heb je maandag te doen? Ga je meer suppen in Den Bosch. Toen die vraag gesteld werd, twijfelde ik geen seconden en zetten ik onze afspraak in mijn agenda. Den Bosch ontdekken vanaf de sup of kajak staat al een lange tijd op mijn bucket list en nu...

Angels Pool Victoria Falls – Living on the edge

Zwemmen op het randje van de  Victoria Falls in Angels PoolVictoria Falls, ZambiaOutdoor, WatersportPersoonlijk getest Vanaf 98 euroWe staan op Livingsstone Eiland en kijken uit naar een spannende ochtend waar we één van mijn bucket list items gaan afstrepen. We maken...

Supboard Itiwit Decathlon | Review

Suppen in Nederland is niet iets nieuws maar het begint in een razend tempo een flinke bekendheid te krijgen. De tijdje geleden kocht ik mijn supboard, de Itiwit 10 feet van Decathlon en ging deze uitvoerig door de test. In dit review deel ik mijn ervaringen met dit...

Suppen op het Engelermeer bij Den Bosch

De warme dagen zijn voorbij maar dat betekent niet dat we niet meer kunnen gaan suppen. Ergens tussen Nijmegen en Breda, daar wilde we gaan suppen. Het was niet lang zoeken en voordat we het wisten zaten we beide in de auto richting het Engelermeer op daar te gaan...

Suppen in Rockanje tijdens de zonsondergang

Suppend de zonsondergang tegemoet. Het rustig water met een kleine golfslag erin. Dromend kijk je voor je uit. Het water kleur langzamerhand geel, oranje en een beetje rood en roze. Het is mooi en stil. Zo stil dat je alleen de golven tegen je supplank hoort kletsen....

Getest: De Itiwit drybag van Decathlon

Sommige van jullie weten het al maar de laatste paar weken gebruik ik tijdens het suppen of kajakken een drybag. Ik ben veel op het water te vinden en wil daarom ook mijn kostbare spullen zoals mijn portemonnee, telefoon of camera beschermen maar ook wil ik dat mijn...

Crazy raften op de Zambezi Rivier

Raften op de Zambezi Rivier  in Zambia - AfrikaZambezi Rivier, AfrikaOutdoor, WatersportPersoonlijk getest Vanaf 16 euro  Raften op de Zambezi rivier is een grote spectaculaire belevenis wat zeker niet voor watjes is weggelegd. De Zambezi wordt door professionele...

Eerste keer surfen in Nederland | zo ging het

De kick van het surfen over de golven en die kick die in je lichaam treedt op het moment dat je voor het eerst rechtop kunt staan - is geweldig! Surfen is een fantastische watersport en dit kun je niet alleen doen op het tropische Hawaii. In Nederland is golfsurfen...

22 Reacties

 1. Fem

  Ik zou zelf waarschijnlijk niet durven (mega hoogtevrees), maar super stoer dat je het gedaan hebt; de foto’s zijn heel gaaf. Geloof je onmiddellijk dat het een hele ervaring is!

  Antwoord
  • stripeaway

   Je merkt niet heel veel van de hoogte. Je kan immers ook beslissen om niet zo dichtbij de rand te staan. En zo kan je ook van het uitzicht genieten ;)…

   Antwoord
  • stripeaway

   Hier nog een. Wist niet eens dat het bestond totdat ik daar stond.

   Antwoord
 2. Laura

  Wauw, ziet er prachtig uit! Jammer reis ik niet zo graag zo ver 🙁

  Antwoord
 3. Tania

  Het ziet er daar prachtig uit. Jammer dat je niet naar Devil’s pool kon

  Antwoord
  • stripeaway

   Idd jammer maar juist doordat ik niet kon heb ik nu Angels Pool kunnen ontdekken. Devils Pool komt ook nog een keer aan de beurt.

   Antwoord
 4. Eke

  Heel tof! Ik snap het bucketlistdingetje wel. Mooie foto’s met een herinnering om nooit te vergeten!

  Antwoord
 5. Rianne

  Ik heb in januari juist Devils Pool gedaan. Stond strak van de adrenaline! Wij zaten net op het randje van ‘veiligheid’.. heel sterke stroming, dus doodeng. Maar zó de moeite waard.

  Antwoord
  • stripeaway

   Hier eentje heel jaloers op jouw ervaring, die van mij gaat nog een keer komen. . Maar super vet dat je dit hebt kunnen doen.

   Antwoord
 6. Marijke

  Wauw wat ziet het er gaaf uit! Ik kende het niet, maar ik zienswijze dat het de moeite waard is

  Antwoord
 7. Martin

  Dat lijkt me best gaaf. Wel goed ouisteren naar de gidsen of het niet te gevaarlijk is.

  Antwoord
 8. Jenny

  Veiligheid boven alles. Natuurlijk is het een beetje balen, maar het alternatief ziet er ook gaaf uit!

  Antwoord
 9. Sanne

  Waanzinnig gaaf zeg! Ik had hier ook wel willen staan

  Antwoord
 10. Niels

  Wow, ik zou ter plekke maar moeten kijken of ik het durf of niet. Beetje hoogtevrees. Waarschijnlijk zou mijn nieuwsgierigheid het winnen maar wat een gave ervaring!

  Antwoord
 11. Elisa

  Ik denk dat wij volgende maand ter plekker kijken of we wel of niet gaan. Het lijkt mij super, maar ik heb zo’n hoogtevrees!

  Antwoord
 12. Marcella

  Dat ziet er gaaf uit! Ik heb wel wat hoogtevrees, maar wil het wel proberen. Wel duur trouwens, die toegang en/of visum. Maar als het ‘t waard is, dan is dat prima!

  Antwoord
 13. Christine

  Wauw supermooi, komt op mijn bucketlist!

  Antwoord
 14. Tessa | Daily Inception

  Wat een prachtfoto’s, ik wilde dat ik er zo in mijn bikini uitzag! Jammer dat Devils pool gesloten was, eerlijk gezegd had ik van beide nog nooit gehoord ondanks dat ik naar Zambia genoeg visums heb aangevraagd tijdens mijn vorige stageperiode. Het is een prachtig land en hopelijk kan je Devils pool ooit nog van je bucketlist strepen <3

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.