Je kent ze wel, de bekende reisdieren van Instagram, soms wel met een miljoen volgers. Vandaag is het Werelddierendag en wat is er nou leuker om te zien welke dieren er meer hebben gereisd dan menig reiziger.

Twee katten broers

Twee katten, ook broertjes van elkaar reizen de wereld over. Ze zijn altijd bij elkaar en gaan samen het avontuur aan met hun baasjes. Hun grootste doel is om in een bekend tv programma te komen in Amerika. Bol een Keelt hebben mij hart gestolen en ik hoop ooit samen met mijn katten het avontuur aan te gaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bolt and Keel (@boltandkeel) op

De kip op zee

Wie had dat ooit gedacht, een kip die de wereld over reist. Nee, ik niet. Maar Monique de kip reist met haas baasje, op de zeilboot de wereld over. Hoe tof is dat! Dit is wel de bekendste kip op internet. Zou jij ook met een kip willen reizen?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Guirec Soudée & Monique (@guirecsoudeeadventure) op

De avontuurlijk Suki Cat

Ik volg Suki Cat al een tijdje. Wat een avontuur beleeft deze kat keer op keer. Samen met haar baasjes reist ze de hele wereld over. Het leukste vind Suki denk ik toch kanoën. Lekker visjes kijken. De laatste tijd is ze in Europa te vinden, waar ze laatst het prachtige Burg Eltz heeft bezocht. Maar het avontuurlijk Canada is ook geen uitzondering.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Suki Cat (@sukiicat) op

Knappe Golden Retriever

De portretten van deze knappert zijn om over weg te dromen. Ook deze gaat om meer avonturen dan menig mensen op deze wereld. Heerlijk een stuk in een kano varen of spelen in de sneeuw. Ga genieten van zijn leuke mooie foto’s. Enjoy!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Aspen the Mountain Pup (@aspenthemountainpup) op

Twee fluffy konijnen

Dat zie je niet vaak, konijnen op reis. Toch reizen deze twee heel Europa rond. Soms staan ze alleen op de foto langs een gevaarlijk afgrond en dan lekker knus in een fietsmandje. Ik vind het echt geweldig, die twee hebben gewoon al meer gezien in Europa, dan ik.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FLUFFY | ПУШИСТЫЕ (@rabbit.travel) op

Het reisvarken

Varkens vind ik echt heel leuk, dat lekkere geknor elke keer. Ze maken zich ook niet druk als ze vies worden. Heerlijk toch. Christopher heeft gewoon al meer dan 36.000 kilometer gereisd, bizar veel. Daarin tegen is hij ook gered en leeft hij nu bij zijn nieuwe baasjes. Hoe mooi is het dan, dat hij op deze manier geluk kan proeven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ↠ Ultimate traveling pig 🐖🌎 (@christopher_the_pig) op

De helicopter hond

Bizar om te beseffen, dat ik nog nooit in een helicopter heb gevolgen en deze stoere hond al meerdere keren. Wauw, wat moet dat een avontuur zijn. Mister Bentley geniet er volop van en dat is goed terug te zien in de foto’s.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mister Bentley (@mrbentley_thedog) op

Burma de avonturen kat

Zwarte katten brengen ongeluk? Gelukkig heeft Burma een beetje wit en brengt hij ons op de mooste plekken over de wereld. Hij vind het heerlijk om lange wandelingen te maken en nieuwe plekken te ontdekken. Dit doet hij altijd met z’n baasje en soms aanhang van een maatje: hond.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Burma AdventureCat (@burmaadventurecat) op

Maatjes: kat en hond

Katten en honden gaan niet altijd samen, maar hier zijn de onafscheidelijk: Henry en Baloo. Het liefste zit Baloo op het hoofd van Henry of vallen ze samen in slaap op de mooiste plekken. Dit prachtige koppel, is voor mij het insta koppel. Waar zie jij ze nog is wegdromen?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Henry + Baloo 👋🏼 (@henrythecoloradodog) op

De abseil honden

Deze honden gaan echt het avontuur aan. Van abseilen tot aan jeepsafari’s door de woestijn. De baasje hebben één regel: laat nooit een hond (of dier) achter. Ze delen al hun avonturen op hun Instagram. Dit is genieten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Brianna Madia (@briannamadia) op

Loki de wolfshond

Wolfhonden en Diana gaan altijd samen, alleen ze horen in vrijheid te leven en niet in een appartement. Loki doet het wel goed, want die reist de wereld over. Deze prachtige wolfshond geniet er dik van en laat zien hoe mooi het leven kan zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Loki the Wolfdog (@loki) op