we are all human, human, jordanie, jordan, petra, wereldwonder, mensen, portret,

We are all human | Jordanië

Jordanië het land van de uiterste. Een land met een magische effect. Het land van één van de 7 wereldwonderen. Maar ook het land van de gastvrijheid. Jordanie is een plek waarvan je weet dat je hier weer terug naar toe wilt. Een plek die je niet zomaar even vergeet.

In het jaar 2015 vertrok ik voor het eerst in mijn eentje (oké, wel met een singelreis) richting Jordanie. Het land dat voor vele een droom is om naar toe te gaan maar ook voor vele een angst. Die angst zit het bij vele mensen in de buurtlanden. Oorlog en armoede houden de mensen tegen om te gaan. De vraag: is het niet gevaarlijk, krijg ik elke keer te horen. Dat ik ga ik dan binnenkort ontdekken, was mijn antwoord. Het reisadvies was namelijk gewoon goed.

Ook ben ik wel van mening dat je tegenwoordig overal wel alert moet zijn. Natuurlijk Jordanie ligt tussen een aantal niet zo fijne landen, waar ik ook niet zomaar even door heen zou gaan reizen. En het noorden van Jordanie was toen ook niet veilig (maar daar kwamen we ook niet).

Ik heb me er in die tijd onwijs veilig gevoeld. De mensen waren zo ontzettend gastvrij en aardig. Je merkt wel dat ze extra beveiliging hebben en meer controleren. Maar dat is natuurlijk ook gewoon goed. Tijdens mijn reis heb ik de echte gezichten van Jordanie mogen zien. Elk met een ander verhaal. Elke met een eigen leven.

we are all human, human, jordanie, jordan, petra, wereldwonder, mensen, portret,

we are all human, human, jordanie, jordan, petra, wereldwonder, mensen, portret,

we are all human, human, jordanie, jordan, petra, wereldwonder, mensen, portret,

we are all human, human, jordanie, jordan, petra, wereldwonder, mensen, portret,

we are all human, human, jordanie, jordan, petra, wereldwonder, mensen, portret,

we are all human, human, jordanie, jordan, petra, wereldwonder, mensen, portret,

we are all human, human, jordanie, jordan, petra, wereldwonder, mensen, portret,

we are all human, human, jordanie, jordan, petra, wereldwonder, mensen, portret,

we are all human, human, jordanie, jordan, petra, wereldwonder, mensen, portret,

we are all human, human, jordanie, jordan, petra, wereldwonder, mensen, portret,

we are all human, human, jordanie, jordan, petra, wereldwonder, mensen, portret,

we are all human, human, jordanie, jordan, petra, wereldwonder, mensen, portret,

we are all human, human, jordanie, jordan, petra, wereldwonder, mensen, portret,

  18 Comments

 1. Wat een prachtige kleuren in de foto’s vooral dat meisje met die gele hoofddoek. Erg mooi. Ik snap wel dat mensen het eng vinden, geloof dat ik dat ook zou hebben, maar daardoor gaat veel schoonheid van het land aan mensen voorbij, dat is na deze foto’s wel duidelijk.

  Beantwoorden

 2. Allereerst prachtige foto’s, ik vind het heel dapper van je dat je de stap genomen hebt om in 2015 naar Jordanie te gaan. Ik snap ook dat mensen het een eng idee vinden, maar ik vind het ook wel erg goed dat je het gedaan hebt. Ik ging vorige zomer naar Guatemala en vlak voordat we gingen waren er schietpartijen geweest en dergelijke, maar de hulp was uiteraard nog steeds nodig en tegen de tijd dat wij gingen was het veilig genoeg 🙂 Jordanie lijkt me ook een gaaf land om eens te bezoeken

  Beantwoorden

 3. Wauw, wat een foto’s! Ik zou er ook heel graag een keer naartoe willen. Zeker na je verhaal. Want eerlijk gezegd zou ik het ook wel spannend vinden om naar dit land te gaan. Maar de foto’s zeggen eigenlijk al genoeg. 🙂

  Beantwoorden

 4. Heel erg knap om daar heen te reizen. Ik heb in het Midden Oosten gewoond en het is zo een andere wereld. Heel bijzonder om dit te beschrijven en te lezen. Super goed om dit in je pocket te hebben. Daar kan een mens zo veel van leren! Gave foto’s ook!

  Beantwoorden

 5. Jordanië staat al langere tijd op mijn wishlist. Het lijkt me prachtig. De onrust in de buurlanden houd me helaas toch een beetje tegen om te gaan. Hopelijk word dit de komende jaren minder, want ik zou Jordanië graag bezoeken!

  Beantwoorden

 6. Wauw, wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Heel leuk ook die met de kameel (dromedaris?). Het land staat heel hoog op mijn lijstje, net zoals Oman, maar ik ben er nog niet helemaal over uit of ik er helemaal alleen naartoe durf…

  Beantwoorden

 7. Wat een prachtig land he Jordanië?! Ik ben er vorig jaar geweest en vond het zo indrukwekkend. De mensen allemaal zo vriendelijk en behulpzaam. Mooie foto’s heb je gemaakt!

  Beantwoorden

 8. Ik ben ook jaren geleden in Jordanië geweest en zou zo weer teruggaan. Wat een prachtig land en wat een vriendelijke mensen. Zelden heb ik me zo welkom gevoeld.

  Beantwoorden

 9. Wat een prachtige foto’s. Ik vond de mensen in Jordanie ook heel erg vriendelijk, maar de mensen in Syrie (ik was er in 2009) ook! Helaas kun je daar nu niet meer naar toe!

  Beantwoorden

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.