Schorpioen eten

op Khao San Road in Bangkok

Bangkok, Thailand

Eten

Voor de waaghalzen onder ons, voor de gene die dit item van hun bucket list willen afstrepen. Denk er goed over na want het is iets waar je even overheen moet komen. In Azië is het heel normaal om dit te eten maar voor mij en misschien ook wel voor jou niet. Een schorpioen eten? Zou jij het doen?

Het is een dingetje op zich, het eten van een dier wat er nog uitziet als een dier. Ik krijg er al de rillingen van als ik ernaar kijk. Maar toch wil ik het proberen. En waarom? Voor welk doel? Ja, dat vroeg ik mezelf ook af op het moment dat meneer schorpioen met tong raakte. Ik snap nog steeds niet waarom ik het zo graag wilde proberen. Maar aan de ene kant. Als je iets niet probeert weet je de uitkomst ook niet.

Schorpioen eten op Khao San Road

Afgelopen juni was ik voor 3 weken in Thailand. De eerste dagen begonnen op Khao San Road, een backpackers oord, een waar walhalla voor het eten van insecten. Van simpele sprinkhanen tot griezelige grote spinnen – dit laatste heb ik tevens niet op, wilde wel maar durfde niet. Op elke hoek zie je wel een kraampje staan met een uitstalling van insecten. Ook lopen er mannen en vrouwen rond die schorpioen op een stokje aanbieden.

Lees ook: Hoe ik een date op één van de Sky Towers van Bangkok.

Het was even doorzetten om daadwerkelijk de schorpioen te kopen en uiteindelijk te proeven. Ik stond in het middelpunt van de belangstelling. Overal stonden mensen te kijken…aaach. Dat ook nog! In het onderstaande filmpje kun je zien hoe lekker ik de schorpioen wel niet vond. Het was echt smerig! Het smaakte eigenlijk naar niks en toch was het vies. Misschien is ‘t het idee van het eten van een schorpioen. Ik ging letterlijk bijna over me nek.

Maar ik kan dit item nu wel afstrepen van mijn bucket list. Weer eentje minder maar ik doe het NOOIT meer. Echt niet! Wil jij het proberen? Gewoon doen…want waarom niet toch? Je leeft maar een keer…

Eerder probeerde ik al sprinkhanen en meelwormen te eten. Een van de twee was goed te doen, de andere was niet voor herhaling vatbaar.

Schorpioen eten, de video

Update 2019: Een schorpioen eten was niet zomaar iets wat ik graag deed. Als ik er nu zo op terug kijk zou ik het nooit meer doen. Ben immers ook meer vegetarisch gaan eten. Maar gewoon als je naar de foto kijkt en ziet ook smerig het er eigenlijk uit ziet. Bah…sorry het was ook echt niet lekker haha. Maar enjoy de video…

Lees ook: 20 keer doen en zien in Bangkok.

Zou jij het durven om een schorpioen te eten of heb jij het wel eens gedaan?

Wat nog meer te doen in Bangkok

Wat te doen in Bangkok: 20 keer doen & zien

Bijna iedere reis door Thailand begint in Bangkok. Je word er verliefd op of je wilt zo snel mogelijk weer weg. Bangkok is dan ook een stad die niet voor iedereen is weg gelegd. Een stad met verschillende gezichten. Gelukkig heeft deze stad voor ieder wat wils en neem...

Fietsen in Bangkok, een sportief avontuur

Fietsen in en door Bangkok is een hele belevenis. Er gelden andere regels, fietsen is niet zo populair als in Nederland en i.p.v. van rechts rijden ze links. Maar vergeet deze nadelen want fietsen door Bangkok is een must do die je niet mag overslaan als je een bezoek...

Daten op de Sky Tower in Bangkok

Via Azie Backpackers, een forum op Facebook had ik een van mijn blogs geplaatst. Trouwens echt een aanrader om te volgen als je Azië gaat bezoeken. Maar goed...ik kreeg een berichtje en voor dat ik het wist hadden we onze telefoonnummers uitgewisseld. De gesprekken...

Travel Dairy | rondreis Thailand PART 3

Neeee, mijn laatste week is voorbij. De hoogste tijd om weer richting het kikkerlandje te gaan. Deze blog schrijf ik op het moment dat ik kou kleunend in het vliegtuig zit. Oooh wat is het koud brrr. Maar goed...Thailand ik mis je nu al. JE WAS GE WEL DIG en ik wil nu...

Travel Dairy | rondreis Thailand PART 1

WAUW...daar begin ik mee. Thailand is GE WEL DIG. Op het moment dat ik dit schrijf ben ik er 1,5 week en zit ik in het vliegtuig naar het zuiden. Ik ben verliefd geworden op Thailand, ze heeft letterlijk mijn hart gestolen. Ik zal deze blog wederom later plaatsen en...

Story in the picture #8 | Fiets te water in Bangkok

Iedere maandag besteed ik aandacht aan een foto die voor mij speciaal is. Het kan een foto van een sprekend portret zijn of van een baby olifantje die ik in het wild heb zien lopen. Maar het kan ook een foto zijn waar ik iets op heb bereikt of waar ik iets nieuws...

2 Reacties

 1. Nicole

  Ik heb wel eens een krekel gegeten en dat vond ik al een ding! Een schorpioen zou ik niet durven! Dappere meid haha!

  Antwoord
  • stripeaway

   Dankje wel! Vond mezelf ook wel dapper ? krekels heb ik dan weer niet op. Alleen sprinkhanen en meelwormen en de laatste waren nog best wel lekker.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.