Voor de waaghalzen onder ons. Voor de gene die dit item van hun bucket list willen afstrepen. Denk er goed over na want het is iets waar je even over heen moet komen.

Het is een dingetje op zich, het eten van een dier wat er nog uitziet als een dier. Ik krijg er al de rillingen van als ik ernaar kijk. Maar toch wil ik het proberen. En waarom? Voor welk doel? Ja, dat vroeg ik mezelf ook af op het moment dat meneer schorpioen met tong raakte. Ik snap nog steeds niet waarom ik het zo graag wilde proberen. Maar aan de ene kant. Als je iets niet probeert weet je de uitkomst ook niet.

Schorpioen eten op Khao San Road

Afgelopen juni was ik voor 3 weken in Thailand. De eerste dagen begonnen op Khao San Road, een backpackers oord, een waar walhalla voor het eten van insecten. Van simpele sprinkhanen tot griezelige grote spinnen – dit laatste heb ik tevens niet op, wilde wel maar durfde niet. Op elke hoek zie je wel een kraampje staan met een uitstalling van insecten. Ook lopen er mannen en vrouwen rond die schorpioen op een stokje aanbieden.

Het was even doorzetten om daadwerkelijk de schorpioen te kopen en uiteindelijk te proeven. Ik stond in het middelpunt van de belangstelling. Overal stonden mensen te kijken…aaach. Dat ook nog! In het onderstaande filmpje kun je zien hoe lekker ik de schorpioen wel niet vond. Het was echt smerig! Het smaakte eigenlijk naar niks en toch was het vies. Misschien is ’t het idee van het eten van een schorpioen. Ik ging letterlijk bijna over me nek.

Maar ik kan dit item nu wel afstrepen van mijn bucket list. Weer eentje minder maar ik doe het NOOIT meer. Echt niet! Wil jij het proberen? Gewoon doen…want waarom niet toch? Je leeft maar een keer…

Eerder probeerde ik al sprinkhanen en meelwormen te eten. Een van de twee was goed te doen, de andere was niet voor herhaling vatbaar.

Wat deed ik nog meer in Bangkok:

Zou jij het durven om een schorpioen te eten of heb jij het wel eens gedaan?

Foutje gezien? Meld het.