De website ondergaat momenteel wat veranderingen. Artikelen en pagina's kunnen er even anders uit zien. Excuses voor het ongemak.
Edited with Afterlight

Cycle for Plan | De hobbelige heenweg

Dag 1 (18/19 juli 2017) van het avontuur Cycle for Plan – Zambia editie. De strijd tegen kindhuwelijken en het ultieme avontuur.

Wat een reis is het geweest, de heenweg was behoorlijk hobbelig. Als je goedkoper wilt vliegen dan moet je er wel wat voor over hebben. Ruim 4 verschillende vluchten in iets meer als 24 uur.

Ik ben best wel gesloopt vooral omdat ik bij mij langste vlucht naast een wat dikkere mevrouw zat (probeer het netjes te houden) en haar arm kwam best ver op mij stoel kwam en ik heb daardoor bijna niet heb kunnen slapen.

zambia, afrika, reizen door afrika, reizen door zambia, cycle for plan, plan nederland, cycle for plan zambia, fietsen tegen kindhuwelijken, backpacken, backpacken door afrika, fietsen in afrika, bucket list, avontuur door afrika,

Normaal heb ik daar geen moeite mee, als hun er ook maar rekening mee houden want ook ik betaald voor een stoel waar ik mijn armen op kwijt kan. Na meerdere pogingen lukte het mij nog steeds niet om mevrouw zover te krijgen om wat anders te gaan zitten. Toen ben ik mijn ruimte maar gewoon gaan opeisen. Gelukkig snapte ze toen de hint en gaf ze mij die ruimte die ik ook nodig had.

Gelukkig bij mij 3de vlucht van Nerobi naar Johannesburg zat ik naast een klein mannetje van 5 jaar oud. Ik had veel ruimte maar o wat was hij wakker, actief maar ook lief. Hij was mij heel de gehele tijd aan het aaien. Volgens mamma vind hij normaal niet snel iemand aardig en waarom hij mij wel aardig vond? Weet ik nog steeds niet! Maar op deze manier met kinderen vliegen is dan niet erg.

zambia, afrika, reizen door afrika, reizen door zambia, cycle for plan, plan nederland, cycle for plan zambia, fietsen tegen kindhuwelijken, backpacken, backpacken door afrika, fietsen in afrika, bucket list, avontuur door afrika,

Wist je dat ik ook nog moest huilen omdat er een film op stond waar de hoofdrol door een hond wordt gespeeld – Max – die moet je kijken trouwens. Heb de film helaas niet kunnen afkijken omdat ik echt te moe was en in slaap was gevallen. Dan maar een keer opnieuw kijken.

Ook heb ik nog de “Bucket list” gezien (wel op een andere vlucht) en wat een toffe film. Past precies bij mijn website – alleen ga ik niet dood, nu nog niet iig.

Weet je wat ook zo leuk was? Dat 30 minuten voor vertrek mijn iPhone een duik in de wc heeft gemaakt. Vond mijn broekzak niet fijn en wilde eruit. Godver gewoon 30 minuten voor vertrek. En ja, dit is niet de eerste keer. En ja, het is de zelfde iPhone. En ja, hij doet het nog steeds. En ja, is mijn eigen schuld, had ik maar niet zo stresskip moeten zij. Maar weet je…ik kan er weer een “Blunder voor op Reis” bijvoegen. Maar wat ben ik blij dat de iPhone buiten de inimini waterschade het nog doet. Lucky me!

zambia, afrika, reizen door afrika, reizen door zambia, cycle for plan, plan nederland, cycle for plan zambia, fietsen tegen kindhuwelijken, backpacken, backpacken door afrika, fietsen in afrika, bucket list, avontuur door afrika, blunderen op reis, telefoon in wc gevallen,

Pfffff ik heb nu al zoveel te vertellen, dat wil je niet weten. Wist je trouwens dat het serieus gewoon kouder is in Johannesburg dan in Nederland? Toen ik daar om 11:05 uur aankwam was het gewoon maar 14 graden! Dat wordt nog wat in die tentjes met 5 graden.

Waar het momenteel om gaat is dat ik ondanks mijn moeheid een zeer gelukkig persoon ben. Ik land straks op Lusaka en daar wordt ik opgehaald en naar Pioneer Lodge gebracht. Ze hebben daar heerlijke warme douches en uitzicht waar je u tegen zegt. Dus hup naar die warme douche.

Toen ik uit het vliegtuig stapte besefte ik pas echt dat ik voet had gezet op Afrikaanse bodem. Weer een lucky me! Later ging het visum halen snel. Kosten mij 50 dollar en liep weer zonder problemen door de douane. Daar buiten stond Emanuel te wachten, met z’n bordje met mijn naam erop. Altijd al is willen meemaken – kei tof.

zambia, afrika, reizen door afrika, reizen door zambia, cycle for plan, plan nederland, cycle for plan zambia, fietsen tegen kindhuwelijken, backpacken, backpacken door afrika, fietsen in afrika, bucket list, avontuur door afrika,

Onderweg naar Pioneer Lodge was het al donker en wat is het hier gevaarlijk. Totaal geen licht of verkeersborden. Waar je 100 mag rijden, fietsen en lopen mensen langs de straat. In de avond vaak ook nog dronken, waar ze volgens Emanuel over steken en vaak aangereden worden.

zambia, afrika, reizen door afrika, reizen door zambia, cycle for plan, plan nederland, cycle for plan zambia, fietsen tegen kindhuwelijken, backpacken, backpacken door afrika, fietsen in afrika, bucket list, avontuur door afrika, lusaka, pioneer lodge,

Gelukkig na 30 a 40 minuten kwam ik aan bij de Lodge. Het maakte niet uit of het donker was maar wat is het hier mooi. Ik kreeg een fijne luxe tent met een heerlijk bed. Pakte die heerlijke warme douche, ging eten en kwam Loes tegen – een fietsmaatje. We hebben heerlijk bij een vuurkorf gekletst (was 10 graden) en zijn beide rond uurtje of 9 maar onze slaapplek gegaan. Tas nog even uitgepakt en buiten nog kort genoten van de prachtige heldere sterrenhemel.

Meer lezen over het Cycle for Plan avontuur?

Van elke dag is er een aparte update online gekomen waar ik je meeneem op het avontuur van mijn leven.

Quiraing Schotland

Power your creative ideas with pixel-perfect design and cutting-edge technology. Create your beautiful website with Zeen now.

Drei Zinnen wandelen