Nog 1 hele dag en dan stap ik morgen eindelijk op het vliegtuig richting Zambia. Al meer dan één jaar kijk ik hier naar uit en morgen is het zover. Alles ligt al klaar en er hoeft alleen nog maar ingepakt te worden. Kan niet wachten om te beginnen aan de monstertocht…laat maar komen!

Al meer dan één jaar leef ik naar deze “once in a lifetime” reis toe. Ik kan me niet voorstellen wat ik daar ga zien en meemaken. In mijn vorige blogs vertelde ik ook dat er flink wat spanning bij mij zit. Die spanning is gelukkig wat gaan dalen. Natuurlijk is die nog niet helemaal weg maar het is nu een gezonde spanning geworden.

Uit eerdere verhalen van vorige deelnemers weet ik dat dit een zware en pittige reis gaat worden. Niet alleen fysiek maar ook psychische. Je gaat daar veel armoede zien. Het geen wat wij in die mate niet in Nederland kennen. Dit gaat zeker een hele impact op mij hebben.

Nu ben ik ook goed mijn rust aan het pakken. Maar omdat ik rust pak en dus minder beweeg, begint alles (ook door de stress) vast te zitten. Nek en schouders doen pijn. Rug wordt wat stijf. Gelukkig voelde ik het op tijd en op aanraden van mijn date ben ik naar de masseur gegaan. De massage was erg goed en fijn. Voelde gelijk minder pijn. Vandaag ga ik ook nog een keetje.

Ook probeer ik veel te wandelen en toch in beweging te blijven. Zo ben ik in één week tijd 3 keer naar het strand gereden om even goed uit te waaien, gedachten te verzetten en te wandelen natuurlijk. Dit doet mij goed!

Sponsorgeld mijlpaal bereikt

Zo blij als een kind! Vorige week heb ik mijn laatste grote donatie gesponsord gekregen van “Astare Tilburg”. Maar liefs €132,- kreeg ik. Zoveel dank dat ze mij het laatste duwtje in de rug hebben gegeven. Natuurlijk heb ik niet alleen dankzij hun de 3500 euro bereikt. Want nogmaals dankzij al jullie donatie heb ik dit prachtige bedrag bij elkaar weten te halen. Jullie zijn de toppers. Want dankzij jullie geld kunnen wij beginnen met het bestrijden van kindhuwelijken.

Wil je weten waar het geld precies naar toe gaat. Dan kan je dat hier lezen.

Gisteren 16 juli hebben we nog een laatste poging gedaan om nog meer geld binnen te krijgen en andere

Het avontuur kan beginnen

Het avontuur kan werkelijk beginnen. Omdat ik dit maar één keer ga mee maken in mijn leven ga ik alles vast leggen op foto en video. Ik kan niet beloven dat ik tijdens de reis updates zal uploaden. Wel zal er drie keer per week wel een blog online komen maar dit zullen dan niet de blogs zijn over Zambia.

Dit lukt niet omdat het bereik erg slecht is. We mogen soms blij zijn dat we één streepje bereik hebben. Maar ook hebben we er niet altijd tijd voor! We hebben een vol programma en natuurlijk is soms geen internet ook wel even fijn. Maar goed ik schaf wel een prépay kaartje aan en hopelijk kan ik elke dag iets later horen. Het thuisfront vind het wel zo fijn om te horen of ik nog leef. Zal vast wel maar je weet het nooit! Bezorgde moeder ;).

Wat wel is dat Plan Nederland elke dag een blog (door een van ons geschreven) zal uploaden. Deze link deel ik morgen op mijn Facebook Pagina. Volg jij mij al? Ga dit dan zeker doen want het is leuk om het avontuur zo te volgen.