Wandel het Keltenpfad

in Gerolstein in de Eifel

Gerolstein, Duitsland

Wandelen, Outdoor

7 kilometer, rondwandeling, 560 meter stijgen

Hond is welkom, moeten aangelijnd

Station Gerolstein (betaald parkeren, niet duur)

Als je in een van de mooiste gebieden van Duitsland bent, kom je er als wandelaar niet onderuit om de natuur per voet te verkennen. Tijdens mijn trip door de Eifel bezocht ik het dorp Gerolstein. Vanuit dit dorp lopen meerdere wandelroutes. De twee bekendste zijn het Felsenpfad en het Keltenpfad. We liepen ze beide en nu neem ik jullie mee op het Keltenpfad…

Wandeling omhoog

We beginnen maar is bij het begin want dat begint gelijk omhoog. Vanuit Gerolstein neem je eerst een aantal trappen en duik je daarna het bos in. Het is toch wel even een flinke inspanning op deze vroege ochtend.

Als we eenmaal de route aan het lopen zijn, merken we allebei op dat we twee dagen geleden flink verwend zijn geweest. Het Felsenpfad is zo’n mooie route dat het Keltenpfad een beetje in het niets valt. Ik baal van mezelf en besluit anders te gaan kijken. Deze twee routes moet je niet vergelijken met elkaar maar gaan kijken wat er aan elke route mooi is. Toen ik dat begon te doen, leek de natuur zich te ontpoppen. Het was er natuurlijk gewoon al, maar nu zag ik het pas.

Lees door na de foto’s…

Hoge luchtvochtigheid

Pffff…wat is het toch benauwd. Niet dat het bepaald warm is maar ik kan er niks anders van maken. De zweetdruppels lopen van mijn gezicht af en ik ben meerdere keren buiten adem. Hoe verder we het bos in raken hoe benauwder het gaat worden. Als we het weerbericht zien is er regen op komst. Zou dit de benauwdheid verklaren? Maar goed ondanks dit, blijven we flink doorstappen.

Lees door na de foto’s…

Lees ook: Maak een klim naar het Hohe Acht, het hoogste plekje van de Eifel.

Klim naar de Heiligenstein

De 506 meter hoge klim begin ik een beetje te voelen. Er zitten stukken tussen die wat stijler naar boven lopen. Vooral het laatste stuk tot aan het uitkijkpunt is een flinke. Ben je een beginnende hiker, dan raad ik je toch aan om te in etappes met pauzes te doen.

Gelukkig zien we daar dan eindelijk de uitkijktoren van de Dietzenley. Ik twijfel geen minuut en spring om en ga naar boven. Het uitzicht is echt ondanks de bewolking prachtig. We kunnen ver kijken en ik neem hier dan ook de tijd voor. Als je aan de rechterkant van de toren iets door loopt heb je bovenop een rotsformatie ook een geweldig uitzichtpunt. Wel uitkijken want er liggen lossen rotsen.

Lees door na de foto’s…

Lees ook: Maak een prachtige wandeling langs het Eibsee Meer in Duitsland.

Bergje op, bergje af

Wat ik al vaker heb benoemd, is wat omhoog gaat moet ook omlaag. Nadat we eindelijk het uitkijkpunt hadden bereikt, vervolgde we ons wandeling richting Gerolstein. Dit voelde best wel goed en we verzette flinke stappen. Maar helaas zoals we al hadden verwacht begon het te regen. Eindelijk kon ik weer eens mijn dure oranje regenjas aan. Niet dat ik van regen houd maar wel fijn om deze jas is een keer te dragen. Het regent niet erg hard en na een tijdje kan de regenjas weer uit.

We passeren nog een lokaal kerkje en zien meerdere huizen. Wat tof als je hier kunt wonen. Lijkt mij een zeer mooie plek. Op een gegeven moment twijfelen we nog, omdat we het gevoel hebben dat we iemands terrein aan het lopen zijn. Gelukkig blijkt hier de route echt overheen te lopen. We knuffelen de paarden die er staan en stappen weer verder.

De laatste passen

En zoals bij alles kwam er na 7 kilometer ook een einde aan deze wandeling. Ondanks mijn negatieve start, ben ik blij verrast over de route. De route begint wat saai maar hoe verder je het bos in raakt, hoe mooier de route begint te worden. Het uitzichtpunt is natuurlijk wel het mooiste stukje.

Combineren de wandeling met het Felsenpfad

Deze route is super goed te combineren met het Felsenpfad. De totale route word dan 15.7 kilometer. Als je deze twee routes combineert, houd er dan rekening mee dat het een pittige hike gaat worden. Het is veel klimmen en dalen. Wij hebben deze twee routes apart gelopen. Dit omdat de honden nog in training zijn en dit voor hun ook pittig is.

Gerolstein Keltenpfad

Zet deze route zeker op jouw bucket list als je richting de Eifel gaat. Stiekem vond ik het Felsenpfad mooier maar dat wilt niet zeggen dat het Keltenpfad niet de moeite waard is. Want dat is het zeker.

Zou jij een wandeling maken over het Gerolstein Keltenpfad?

Monschau: bezoek de Parel van de Eifel

Even weg uit de sleur van de dagelijkse leven, niet ver van Nederland en op zo'n 3 uurtjes rijden van Breda ligt deze parel in de Eifel: Monschau. Dit typische Duitse dorp geeft je het gevoel even helemaal weg te zijn. In de oude stadskern waan je jezelf even terug in...

Blankenheim: wat kun je zien en doen in deze verborgen parel

Zo dichtbij huis, snel te bereiken en leuk voor een dagje weg: Blankenheim. Tijdens een reis door de Eifel bezochten we  deze kleine stad. Even iets anders dan wandelen en natuur. Dichtbij het Landal Park waar wij verbleven en daarom was het ook een makkelijke keuze...

Wandeling Gerolsteiner Felsenpfad: de Dolomieten van de Eifel

Dolomieten in de Eifel? Ik vroeg het nog een keer na want de Dolomieten liggen toch ergens anders. Italië meende ik. Het is toch echt zo en het Gerolsteiner Felsenpfad brengt je daar naar toe. Een van de mooiste wandelingen die ik heb mogen lopen in de Eifel en ik...

Flaske Bottle: de duurzame drinkfles | Review

Flaske Bottle Een duurzame drinkfles 19 MAART, 2019 Voor wie mij kent, weet dat ik regelmatig een fles water bij mij heb. Op de meest rare momenten krijg ik dorst. Wat ik dan altijd erg belangrijk vind, is dat het duurzaam is. Er is al genoeg weggooi plastic in de...

Getest op Schotland: de wandellegging van Kari Traa

Getest in Schotland Wandellegging van Kari Traa Schotland Getest, Outdoor Wandellegging Een goede wandellegging is zeer belangrijk voor mij, eentje waar ik uren fijn in kan wandelen en zonder dat ik elke keer moet hijsen. En natuurlijk eentje die snel droogt. Want...

Wandeling Gerolsteiner Keltenpfad: met een uitzichtpuntentoren

Wandel het Keltenpfad in Gerolstein in de EifelGerolstein, DuitslandWandelen, Outdoor7 kilometer, rondwandeling, 560 meter stijgenHond is welkom, moeten aangelijndStation Gerolstein (betaald parkeren, niet duur)Als je in een van de mooiste gebieden van Duitsland bent,...

Hohe Acht: het hoogste plekje van de Eifel

Hike naar het hoogste puntje van de Eifel de Hohe Acht Eifel, Duitsland Hiking, Outdoor1.3 kilometer met stijle stukken Honden welkom (aanlijnen handig ivm wilde zwijnen) De hoogste plek van een gebied beklimmen, is vaak een avontuur op zich. Al snel ben je uren en...

Review: De tropische ski-jas van Protest Women

Review: Ski-jas van Protest Women met fantastisch tropisch bloemenprint Overal Getest, Review, Outdoor, Wintersport Ski-jas + muts De winter is weer in aantocht en de temperaturen dalen met de dag, menig winterspot fans droomt al over de perfecte ski pistes en de...

Rodelen in de Eifel: je even weer kind voelen

Rodelen In de EifelEifel, Duitsland Outdoor Zelf Ontdekt Vanaf 5 euro Even voel ik mij weer kind. Met een dikke glimlach op mijn gezicht race ik in volle kracht de bochten door. Rechts en links verschijnen de bordjes dat je gas terug moet nemen. Toch maar eens doen...

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

Essentials voor backpackers

Goedkope Vliegtickets JANUARI

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - Februari

Texel (Nederland) - Mei

Schotland - Juni

Ardennen (België) - September

Spanje - September

India - Oktober

2020

Schiermonikoog (Nederland) - April

Barcelona - April

Dolomieten & Slovenie - Mei

Denemarken - September

Schotland

 

Zoek hier je overnachtingBooking.com

4 Reacties

 1. Yvonne

  Mooie wandeling en prachtig, dat uitzichtpunt. Ik vind 7 km ook een fijne lengte.. net als je denkt.. pfff, duuuuurt lang, dan ben je er en heb je een heel goed gevoel dat je toch flink gewandeld hebt (voor mijn doen dan he?! 😉 )

  Antwoord
 2. Jessica

  Mooie wandeling hoor! Ben nu ook wel benieuwd naar de andere haha ;p En ik vind het juist altijd wel fijn om in het begin een uitdaging te hebben en bijvoorbeeld te klimmen, dan heb je het gevoel dat het uitzicht van bovenaf een beloning is 🙂

  Antwoord
 3. Appel

  Leuke blog. Vindt het alleen opmerkelijk dat je schrijft dat honden aangelijnd moeten, terwijl op de foto’s duidelijk zichtbaar is dat die van jou niet aangelijnd zijn.

  Antwoord
  • stripeaway

   Als eerste dankjewel 🙂
   Klopt en dat moet ik misschien er goed bij vermelden. Er waren twee plekken waarbij de honden los mogen. Ik zal het even aanpassen in deze blog.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.