De hoogste plek van een gebied beklimmen, is vaak een avontuur op zich. Al snel ben je uren en uren aan het hiken en zijn ze vaak erg uitdagend. Kei hard werken om vervolgens te worden beloond met een prachtig uitzicht. Gelukkig bestaan er ook plekken, die het hoogste puntje van het gebied zijn, maar niet zoveel inspanning vragen. Neem nou de Hohe Acht: de hoogste plek van de Eifel.

Gegevens: Hohe Acht

Wandeling Naar het hoogste puntje van de Eifel
Soort Route
Afstand +/- 1.3 kilometer met wat stijlen stukken
Startpunt Parkeerplaats op de kruising B412 en L10 in de buurt van Jammelshofen
Honden Honden toegestaan

Hohe Acht: hoogste berg van de Eifel

De Hohe Acht is bijna 750 meter hoog en daarbij gelijk de hoogste berg van de Eifel. Deze plek is erg geliefd onder de vele wandellaars en wintersporters. Hohe Acht ligt in de Vulkaan Eifel in is daarbij ook een oude vulkaan uit de Tertiair tijdsperk. Super tof natuurlijk maar blijft een raar idee. Lopen op een oude vulkaan.

Wandelpad Hohe Acht

Wandelpad Hohe Acht

Kaiser Wilhelmtoren

Wil je echt het hoogste puntje van de Eifel bereiken, dan moet je de Kaiser Wilhelmtoren beklimmen. Deze toren is gebouwd in 1908 bovenop op de Hohe Acht. Het is een uitzichttoren van 16.3 meter hoog. De toren is gebouwd naar aanleiding van de zilveren bruiloft van Keizer Wilhelm II en Keizerin Auguste Viktoria. Na de Tweede Wereldoorlog werd de toren vervolgens gebruikt als radartoren en dit ging door de 1959. Gelukkig werd de toren in 1961 gerestaureerd en open gesteld voor publiek en in 1987 is de toren een monument geworden.

Hohe Acht blijft het natuurlijke hoogste plek van de Eifel maar de Wilhelmtoren reikt daar nog 16.3 meter bovenuit.

Uitzicht vanuit de Kaiser Wilhelmtoren op de Hohe Acht

Uitzicht vanuit de Kaiser Wilhelmtoren op de Hohe Acht

Uitzicht vanuit de Kaiser Wilhelmtoren op de Hohe Acht

Wandeling naar de Hohe Acht

Op en rond de Hohe Acht liggen talloze wandelpaden. Je kunt er een hele dag vooruit treken of alleen gaan voor het hoogste puntje. De bewegwijzering is goed aangegeven en op verschillende plekken kan je al genieten van het prachtige uitzicht.

Wij hadden die dag niet zoveel tijd en maakte een korte wandeling van 1.3 kilometer. Op sommige stukken waren de padden wat steiler. Als je eenmaal boven bent, kun je via een trap de toren op. Beneden bij de toren heb je een bankje staan waar je desnoods lekker kunt picknicken.

Wandelpad Hohe Acht

Wandelkaart Hohe Acht

Op de terug weg pakte we een andere route, die 2 kilometer langer is. Je loopt dan wat minder stijl naar beneden. Wel vind ik zelf dit stuk minder mooi. De paden wisselen af in verhard en gewoon zand. De Hohe Acht is voor mensen in een rolstoel te bereiken (zag verschillende voorbij komen). Hoe ze deze wandeling hebben gemaakt, weet ik niet precies maar het is dus wel mogelijk.

Uitzicht vanuit de Kaiser Wilhelmtoren op de Hohe Acht

Onwijs mooi uitzicht

We waren er al snel aan uit, dat we deze plek wilde bezoeken. Wie wilt er nou niet op het hoogste plekje van de Eifel zijn geweest? Gelukkig is het ook zeker de moeite waard. Het kan voor mensen met een basisconditie, een flinke klim zijn. Gelukkig zit er geen persoon achter je kont aan die je naar boven schopt. Neem de tijd en geniet van elke stap die je zet. De omgeving is mooi maar het uitzicht nog mooier.

Meer wandelen in de Eifel

 

Heb jij al boven op de Hohe Acht gestaan?

 

Foutje gezien? Meld het.