Gemsenweg Mannlichen Zwitserland

Wandelen van Männlichen naar Wengen over de Gemsenweg

Zwitserland

Wie had gedacht dat we op dag één van onze Zwitserland trip al gelijk een pittige hike zouden gaan maken. We dachten nog, dit doen we wel even. De afdaling lijkt niet zover en we zijn, volgens de bordjes binnen 1 uur en 45 minuten uur beneden. Wisten wij veel dat dit tijden zijn voor mensen die renend naar beneden gaan. In ongeveer 2.5/3 uur waren wij weer in Wengen. Dit is de Gemsenweg over het Männlichen Plateau en loop deze route als je toe bent aan mooie uitzichten en een dosis avontuur.

Van Männlichen naar Wengen

We hadden een one ride ticket voor de gondel en we wisten vooraf al dat we naar beneden zouden wandelen. Er zijn verschillende opties voor jouw wandeling naar het bergdorp Wengen. Zo kun je over de Panorama route wandelen die van Männlichen naar de Kleine Scheidegg gaat en vanuit daar kun je verder stappen naar Wengen.

Maar je kunt er net zoals ons ook voor kiezen om iets meer het avontuur aan te gaan. Wij zagen op de map van Komoot dat er langs de bergkam een trail liep. Nadat we de Royal Walk hadden gedaan besloten we hier naar beneden te hiken. We twijfelde eerste of dat wel mogelijk was maar nadat we meerdere mensen naar boven zagen lopen (helemaal bezweet) besloten we dat we dit mini avontuur maar gewoon moesten aangaan.

Gemsenweg Mannlichen Zwitserland
Gemsenweg Mannlichen Zwitserland

Van prachtige uitzichten tot smalle paadjes

Je begint deze wandeling helemaal bovenop de Männlichen. Als je van de Royal Ride afkomt, sla je eerst links af. Je loopt eerst richting de Royal Walk en geniet je van het 360 graden panorama uitzicht. Als je dit mooie stukje Zwitserland hebt gezien loop je terug richting de Gondel, daar net 20 meter voorbij staat een hekje en daar begint de Gemsenweg en begint je afdaling naar Wengen.

De afdaling begint gelijk met een prachtig uitzicht en dit blijft eigenlijk zo de rest van de hike naar Wengen. De smalle paadjes ook en overal heb je net genoeg ruimte om hikers die naar boven gaan langs te laten. Hier en daar wordt het heel smal en moet je wat klauteren maar het is niet lastig te noemen. De uitzichten wisselen elkaar af en achter elke bocht zit er weer een mooier uitzicht. Het houdt niet op maar let wel op dat je ook goed je ogen op het pad houdt. Je wilt immers niet heel snel beneden zijn, iig niet op die manier. En als je even wilt genieten, sta dan even stil. Stuk veiliger.

Gemsenweg Mannlichen Zwitserland
Gemsenweg Mannlichen Zwitserland

Tijdsaanduidingen kloppen niet

Het zou vanaf Männlichen zo’n 1 uur en 45 minuten naar Wengen zijn. Nou mensen ik kan je vertellen dat dit niet klopt. We kennen allemaal wel de bordjes met de aanduidingen in tijd. Twee uur naar punt a en dan weer één uur naar punt b. Voor mijn gevoel vlogen deze mensen richting het eindpunt en hebben ze die tijd opgegeven. Trek er altijd meer tijd voor uit dan wat er wordt aangegeven. Wij deden ongeveer zo’n 2.5 a 3 uur over de Gemsenweg.

Welke richting loop je de Gemsenweg?

De Gemsenweg kan je in twee richtingen lopen. Je kan er voor kiezen net als ons om van Männlichen richting Wengen te wandelen. Maar je kunt de route dus ook andersom, omhoog lopen. Wij vinden beide dalen fijner dan klimmen dus voor ons was het makkelijk. Wel zagen we dat de meeste mensen de route andersom deden, dus klimmend naar boven.

Wil je er nou een complete dag hike van maken dan kun je de volgende route nemen. Je start bij Wengen en loopt via de Gemsenweg richting Männlichen, vanaf daar loop je verder over de panorama route richting de Kleine Scheidegg. Als je dan nog verder wilt kun je verder afdalen richting Wengen. Je kunt natuurlijk ook de trein terug naar Wengen pakken vanaf de Kleine Scheidegg. Zo heb je meerdere mogelijkheden.

Op de website van Mannlichen kun je een uitgebreid kaartje vinden met alle wandelingen in de omgeving. 

Gemsenweg Mannlichen Zwitserland
Gemsenweg Mannlichen Zwitserland

Gemsemweg route informatie

Beste periode: van mei tot oktober (er kan sneeuw liggen in oktober)
Lengte: 5 kilometer
Hoogtemeters: 947 meter dalen of stijgen (Mannlichen 2222 m | Wengen 1275 m)
Restaurant: Berghaus Männlichen

Let op: op sommige plekken wordt de Gemsenweg ook wel de Chamois Trail genoemd. Dit is dezelfde trail maar zoals je ziet heeft het een andere naam ;).

Zou jij de Gemsenweg willen wandelen?

Misschien vind je dit ook wel interessant

Gemsenweg Mannlichen Zwitserland

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.