De website ondergaat momenteel wat veranderingen. Artikelen en pagina's kunnen er even anders uit zien. Excuses voor het ongemak.
Wandelen bij Bouillon

Wandelen bij Bouillon | de mooiste wandelroutes langs de Semois

Wil je er even tussenuit? Dan is Bouillon de perfecte regio dichtbij Nederland om van een fijn micro-avontuur te genieten. Eind mei gingen wij wandelen bij Bouillon en ontdekte wij deze prachtige regio in de Ardennen te voet. We liepen verschillende wandelingen en de één nog mooier dan de andere. Van de het graf van de reus tot wandelen langs de Semois. In dit artikel laat ik je de mooiste wandelroutes in Bouillon langs de Semois zien.

Maak kennis met Bouillon

Bouillon is een oud stadje in het zuiden van de Ardennen, tegen de Franse grens. De stad Bouillon behoort tot één van de mooiste steden van de Ardennen en dat is niet zonder reden. Deze stad ligt verscholen midden in het groen en wordt doorkruist door de Semois. Ook staat Bouillon bekend om z’n kasteel dat boven de stad uitsteekt en zo heb je prachtig uitzicht over de rivier en de stad.

Wandelen bij Bouillon

Wandelen bij Bouillon

Bouillon ligt in de Belgische Ardennen en heel deze regio staat bekend als perfect wandelgebied. In dit onderstaande overzicht laat ik je drietal wandelingen bij Bouillon zien die echt meer dan de moeite waard zijn om te ontdekken te voet.

Rondwandeling Tombeau du Géant

Wil je beginnen bij één van de mooiste uitzichten in de Ardennen, ga dan zeker wandelen bij Tombeau du Géant ook wel het Graf van de Reus. Vanuit dit startpunt, want de parkeerplaats ligt recht aan het uitzichtpunt, beginnen er verschillende wandelingen. Van een kleine 8 kilometer tot een halve marathon.

Wij besloten de wandeling van 8 kilometer aan te houden i.v.m. de warmte die dag. We daalde gelijk flink af waarbij je na een aantal kilometer bij een fijne plek aan de Semois uit komt. Daarna is het verder door het bos wandelen totdat je weer bij het beginpunt komt. Een erg mooie wandeling bij Bouillon.

Volg hier het witte route bordje met een rode ruit erop (nr 5.)

Wandelen bij Bouillon
Wandelen bij Bouillon

Te voet langs het kasteel van Bouillon

Een wandeling van ongeveer 7 kilometer langs het prachtige kasteel van Bouillon. Deze wandeling start en eindigt in de eeuwenoude stad Bouillon en komt langs meerdere mooie uitzichtpunten. Ben je eenmaal klaar met deze wandeling dan kan je goed genieten van een heerlijk Belgisch biertje in het knusse centrum van Bouillon. In de zomer komen hier veel dagjesmensen en zit het vol gezelligheid.

Rondje langs la Semois

Deze wandelroute van ongeveer 9 kilometer begint in het dorpje Corbion, op zo’n 10 minuten met de auto van Bouillon. Je kan parkeren in Corbion en zo daarvan richting het startpunt lopen. Het eerste stuk is vooral langs het platteland van de Ardennen. Beetje een heuvelend landschap met al snel mooie uitzichten. Na een aantal kilometer loop je vanzelf het bos in en begint het dalen naar de Semois. Eenmaal gedaald begint het stuk langs de Semois en dit is echt adembenemend mooi.

Wat een landschap en hier en daar ook lekker klauteren en klimmen. Vergeet op deze 9 kilometer lange wandelroute ook niet de drie uitzichtpunten over de vallei. Het blijft je verbazen hoe mooi deze omgeving wel niet is.

Volg hier de witte route bordje met een rode vierkant erop (nr 15.)

Wandelen bij Bouillon
Wandelen bij Bouillon

Kamperen in Bouillon

Wij verbleven één nachtje in deze regio in de Ardennen en kampeerde bij een kampeerplek van Campspace. Onze kampeerplek ligt in het rustige dorpje Corbion waar ook de wandeling hierboven ‘Rondje langs la Semois’ begint. Je hebt hier de keuze om tussen de schapen te kamperen. Erg leuk als je het mij vraagt. Wil je dat niet of heb je honden bij, dan kun je op het naastgelegen grasveld kamperen. Je wordt hier trouwens ook goed ontvangen door de eigenaren die je maar al te graag een echt Belgisch biertje laten proeven.

Wandelen bij Bouillon

Bouillon in de Ardennen ontdekken

Het is écht een prachtige regio en wist je dat je naast alle wandelingen in Bouillon je nog tijd te kort komt. Want de Ardennen zelf is zo ontzettend uitgebreid, dat je vele micro-avonturen hier kunt beleven. Zo vind je hier de mooiste wandelingen in de Ardennen maar ook net over de grens in de Franse Ardennen kun je je hart op. Want Bouillon en de Franse grens die liggen erg dichtbij elkaar.

Wandelen bij Bouillon
Wandelen bij Bouillon

Overnachten in regio Bouillon

In de regio van Bouillon zijn genoeg overnachtingsmogelijkheden te vinden. Zo heeft Natuurhuisje erg veel leuke huisje in de regio. Toch liever een hotel of appartement? Kijk dan eens op Booking.com.

Handig om mee te nemen tijdens het wandelen

Je gaat weer lekker wandelen en je hebt alles klaar liggen. In dit handige inpaklijstje kun je zien welke items ik altijd meeneem op mijn wandelavontuur in Nederland.

  • Tijdens het wandelen heb ik altijd een dagrugzak bij. Zelf gebruik ik momenteel veel een dagrugzak van Decathlon.
  • Bij warm weer heb ik ook altijd een pet bij en zet ik deze ook op om hoofdpijn te voorkomen. (Decathlon | BOL.com)
  • Een flesje water is altijd fijn. Zelf gebruik een dopper.
  • Een tekentang gaat altijd mee – vooral als het seizoen begint.
  • Een EHBO-setje is ook altijd handig om bij te hebben (Decathlon | BOL.com)
Quiraing Schotland

Power your creative ideas with pixel-perfect design and cutting-edge technology. Create your beautiful website with Zeen now.

Drei Zinnen wandelen