De website ondergaat momenteel wat veranderingen. Artikelen en pagina's kunnen er even anders uit zien. Excuses voor het ongemak.
Skien in Nederland

Skiën in Nederland | alle skihallen op een rijtje

Waar denk je aan bij wintersport? Prachtige besneeuwde bergen en hellingen, toch? Maar wist je dat je ook in Nederland kunt skiën? Ja, je hoort het goed! Hoewel ons land misschien niet bekend staat om zijn bergen, hebben we een aantal fantastische skihallen waar je van het skiën kunt genieten. In dit artikel vind je een complete lijst van alle skihallen in Nederland, zodat je gemakkelijk kunt ontdekken waar je jouw ski-ervaring kunt maximaliseren.

Indoor skiën in Nederland

Tuurlijk, skiën in een overdekte hal is niet hetzelfde als skiën op een piste in Frankrijk, maar als je ongeacht het weer wilt genieten van skiën of snowboarden, dan biedt een skihal de beste uitkomst. Tegenwoordig zijn deze skihallen uitgerust met moderne faciliteiten, professionele instructeurs en redelijk realistische skipistes. Je kunt er het hele jaar door van genieten en alvast vaardigheden opdoen voor je wintersportvakantie. Ontdek in dit artikel welke skihal het dichtst bij jou in de buurt ligt en plan je volgende skitrip zonder het land te verlaten. Dus pak je ski’s of snowboard en ga op avontuur in de overdekte skihallen in Nederland.

En wist je dat Nederland, gezien het aantal inwoners, de meeste skihallen heeft?

Snowworld Rucphen-Breda (Brabant)

 • 3 sneeuwpistes
 • 8 skiliften 
 • kinderhelling 
 • Permanent funpark

Piste 1: Groen piste van 35 meter
Piste 2: Blauw piste van 160 meter met uitloop
Piste 3: Rood piste van 160 meter met uitloop
Piste 4: Zwarte piste van 160 meter permanent funpark

Een skihal waar ik regelmatig kom. Hier ben ik begonnen met mijn eerste skiles. Ook bezoek ik regelmatig SnowWorld Rucphen om alvast in de wintersportsfeer te komen voordat het seizoen begint. Het is een fijne skihal met vriendelijk personeel en genoeg ski-plezier voor 2 à 3 uur.

Bij SnowWorld Rucphen hebben ze ook een ijskartbaan, een glow-in-the-dark midgetgolf en meerdere restaurants. Op zoek naar een leuk dagje uit? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Geweest: Ja, voor het laatst november 2023

Snowworld Rupchen-Breda, skien in Nederland

Montana Snowcenter Westerhove (Brabant)

Tegen de grens van Belgie ligt Montana Snowcenter Westerhove en is echt skiën in het klein. Het is ook wel de kleinste skihal van Nederland. Skiën in Nederland is bij Montane Snowcenter Westerhove dan ook alleen echt leuk voor beginners. 

 • 2 pistes
 • 3 skiliften

Piste 1: Groen van 85 meter
Piste 2: Blauw van 126 meter

Montana Snowcenter Westerhove ligt naast het vakantiepark vakantiepark Kempervennen en leent zich perfect uit voor een midweekje in het zuiden van Brabant.

Geweest: Nee

Snowworld Landgraaf (Limburg)

In het zuidwesten van Nederland ligt de grootste skibaan van ons kikkerlandje: Snowworld Landgraaf.

 • 5 sneeuwpistes (groen, blauw, rood, rood (FIS) en een funpark
 • 6 skiliften waarvan een een echte stoeltjeslift

Piste 1: Rood van 400 meter
Piste 2: Blauw van 400 meter
Piste 3: Groen van 60 meter
Piste 4: Blauw van 50 meter
Piste 5: Groen van 20 meter
Aparte piste voor funpark

Mijn allereerste ski-ervaring was bij SnowWorld Landgraaf, zonder enige voorkennis of ervaring. Daarnaast hebben ze hier een outdoor klimpark en beschikken ze over een hotel, zodat je er een compleet weekendje weg van kunt maken.

Geweest: Ja, voor het laatst december 2019

Snowworld Landgraaf, skien in Nederland

Snowworld Amsterdam (Noord Holland)

De hoofdstad van Nederland kan natuurlijk niet achterblijven als het aankomt op een skihal. Hoewel SnowWorld Amsterdam niet groot is, is het wel een perfecte plek om een paar uur indoor te skiën.

 • 2 sneeuwpistes
 • 2 skiliften

Piste 1: Blauw 170 meter
Piste 2: Groen 70 meter

Geweest: Nee

Skien in Amsterdam

Snowworld Terneuzen (Zeeland)

Wie had het verwacht dat je ook kon skiën in Zeeland. De skihal in Terneuzen in klein maar biedt alles voor een paar uur plezier op de piste.

 • 2 pistes
 • 4 skiliften
 • permanent funpark

Piste 1: Rood/zwart van 210 meter
Piste 2: Blauw van 160 meter met uitloop
Funpark zit op de piste van de rood/zwart

Geweest: Nee

Snowworld Terneuzen, skien in Nederland

De Uithof (Zuid Holland)

Bestaat sinds 2 januari 1973 en begon De Uithof met een schaatsbaan. Deze is er nu nog steeds en is het momenteel een van de grootste overdekte sportcentrum van Europa met een skibaan, kartbaan en klimhal.

 • 3 sneeuwpistes
 • 4 skiliften

Piste 1: Blauw van 211 meter
Piste 2: Rood
Piste 3: Zwart

Geweest: Nee

Snowworld Zoetermeer (Zuid Holland)

Snowworld Zoetermeer, de skihal met de steilste indoor skipiste van Europa (hellingshoek van méér dan 20 graden), biedt veel variatie en uitdagingen. Bovendien kun je voor wintersportspullen terecht bij meerdere winkels in de buurt.

 • 4 sneeuwpistes
 • 10 skiliften

Piste 1: Blauw van 120 meter
Piste 2: Blauw van 120 meter
Piste 3: Rood van 300 meter
Piste 4: Groen van 30 meter
Funpark

Bij Snowworld Zoetermeer kun je niet alleen skiën en snowboarden maar heb je ook een indoor en outdoor klimpark.

Geweest: Ja, oktober 2023

Snowworld Zoetermeer

Indoor rollenbaan of borstelbaan

Als er geen skihal in de buurt is of als indoor skiën te spannend lijkt, is een indoor rollerbaan of rolbaan misschien een oplossing voor jou. Een rollerbaan is een grote lopende band die schuin is opgesteld. Het kan worden gezien als een soort hardloopband, vergelijkbaar met wat je in een sportschool zou vinden.

Een andere optie is de borstelbaan. Deze wordt veel gebruikt naast de indoor skihal om in Nederland te leren skiën. Een borstelbaan is een kunstmatig aangelegde heuvel of stellage, bedekt met kunststof matten. Een sleeplift brengt je naar boven. Omdat de ondergrond iets harder is dan sneeuw, vereist het een nauwkeurige techniek. Dit is een goede plek om te leren skiën omdat fouten snel worden opgemerkt en gecorrigeerd.

In Nederland de sneeuw opzoeken 

Je ziet maar weer dat je in Nederland ook goed de sneeuw kunt opzoeken. We hebben veel skihallen en in elk hoekje van Nederland is er wel een te vinden.

Quiraing Schotland

Power your creative ideas with pixel-perfect design and cutting-edge technology. Create your beautiful website with Zeen now.

Drei Zinnen wandelen