Even voel ik mij weer kind. Met een dikke glimlach op mijn gezicht race ik in volle kracht de bochten door. Rechts en links verschijnen de bordjes dat je gas terug moet nemen. Toch maar eens doen voordat ik de bocht uitvlieg. Na het eerste rondje, ga ik gewoon nog een keer. Rodelen is te leuk en niet alleen voor kinderen. 

Rodelen en Duitsland

Als ik aan rodelen denk, denk ik aan Duitsland. Een herinnering aan vroeger waar ik als kind knetterhard door de bochten ging over de rodelbaan. Een fijne herinnering. Toen ik in de zomer van 2018 weer naar Duitsland ging, stelde ik als doel dat ik zeker even een rodelritje moest maken. Zo gezegd zo gedaan natuurlijk!

Rodelen in de Eifel

Rodelen in de Eifel

Rodelen in Duitsland is iets wat zeer bekend is. Zijn er heuvel en/of bergen dan is er zeker in de buurt ook een rodelbaan. In de Eifel zijn er meerdere die je kunt aandoen. Rodelen is niet alleen voor kinderen en jij als groot kind kan hier echt even vermaken. De Eifel is natuurlijk perfect voor rodelbanen. Er zijn vele heuvel en bergen en er is veel plek. Een rodelbaan is meestal tussen de 700 meter en 1.5 kilometer lang en kan snelheden halen tot wel 45 kilometer per uur.

Rodelen in de Eifel

Rodelen is goedkoop

Een ander voordeel aan rodelen is dat het niet duur is. Voor het ritje bij het Eifelpark Wild und Freizeit voor de zomer rodelbaan Eifel-Coaster betaal je 5 euro inclusief foto. Hier moet je helaas wel een entree voor het park betalen, wat tevens wel leuk is om te bezoeken.

Wil je nou alleen rodelen dan raad ik je zeker de rodelbaan bij Monschau aan of de rodelbaan naast Daun. Deze laatste ligt naast het Daun Wild-und Erlebnispark. Beide banen kosten voor 1 ritje 2.50 euro. Je moet wel contant geld bij hebben want alles gaat hier met een betaalautomaat (pinnen kan wel maar was bij mij kapot).

Aftermovie rodelen in de Eifel

Jaah natuurlijk kan een filmpje van deze rodelrit niet uitblijven. Geniet je even mee?

Rodelen is leuk

Ja, ik vind rodelen echt leuk maar dat had je vast al wel gemerkt. Ik hoor van veel mensen dat ze het eng vinden en bang zijn om de bocht uit te vliegen. Op de meeste rodelbanen staat het goed aangegeven wanneer je moet remmen. Dit is namelijk ook best makkelijk. Zolang je hier naar kijkt en daar op handelt kan er niks geks gebeuren. Ik heb het iig nog nooit mee gemaakt en ben niet iemand die hard aan de rem trekt. Dus…wanneer ga je?

Meer leuke activiteiten in de Eifel doen:

Rodelen is een leuke activiteit om je weer even kind te voelen. Ben jij ook weleens is gaan rodelen. Hoe vond je het? Of zou je nog eens is willen rodelen?

 

Foutje gezien? Meld het.