Tukuk hier, Tuktuk daar, overal in Bangkok zie je de Tuktuk. Een van de makkelijkste en leukste vervoersmiddelen om Bangkok te verkennen. Een try before you die – racen door de straten van Bangkok in een tuktuk.

Er zijn verschillende vervoersmiddelen in Bangkok. Zo kan je gewoon een taxi pakken, net als in Nederland – alleen stukje goedkoper dan. Of je pakt één van de bussen zonder airco. Wil je toch airco en snel ergens zijn dan is de Sky Train weer een goede optie en niet duur. Maar wil je echt even beleven wat Bangkok betekend – pak dan zeker een ritje met een Tuktuk.

tuktuk race door bangkok, tuktuk, tuktuk bangkok, tuktuk race, bangkok, racen in een tuktuk,

Zo onze race gaat beginnen. Nog even netjes wachten tot we mogen.

Zo onze race gaat beginnen. Nog even netjes wachten tot we mogen.
De Tuktuk is een klein opvallend vervoersmiddel met drie wielen. Het lijkt een klein beetje op een Riksja alleen zit er hier een motor in. Wist je dat de naam Tuktuk komt van het geluid dat de motor maakt. Soort van ploffend geluid. Luister maar is goed als je er bent.

Slecht imago Tuktuk chauffeurs

De Tuktuk chauffeurs staan bekend om hun slechte imago. Vaak erg opdringerig en willen het liefs dat je zoveel mogelijk betaald en ergens anders in een pakken winkel een pak koopt – zodat hun daar over een kleine vergoeding krijgen – maar hier komt een aparte blog over.

Ook staan ze erom bekend dat ze bijna met oogkleppen op door het verkeer rijden. Vaak onwijs hard en kriskras door al het verkeer heen. Maar hou je juist van die adrenaline kick en stop je niet alle Tuktuk chauffeurs in één hokje – stap dan zeker in een Tuktuk en laat je verassen.

De Tuktuk race

Toen was het eindelijk zover en had ik iemand gevonden die net zo dol op adrenaline was als ik. Zo avontuur moet je gewoon met iemand delen. We zochten een goede avond uit en benoemde naar de chauffeur dat we zo snel mogelijk naar onze bestemming wilde, de Lebua Skytower. Helemaal netjes aangekleed, hakjes en wel werd dit een avontuur om nooit te vergeten.

Faster? Knikken bollend schudden wij JAAAAAA. Onze taalbarrière was flink aanwezig maar onze chauffeur snapte heel goed wat wij bedoelde. We ging op sommige plekken zo ontzettend snel dat filmen en foto’s maken niet ging. We moest ons echt stevig vast houden. Zo kicken dit! Toen ik een keer spiekte op de kilometer teller tikte we de 60 kilometer per uur ruim aan.

tuktuk race door bangkok, tuktuk, tuktuk bangkok, tuktuk race, bangkok, racen in een tuktuk,

Haar in de wind – hier gingen we al behoorlijk hard YEAHA

Haar in de wind – hier gingen we al behoorlijk hard YEAHA
Het kwam regelmatig voor dat hij even flink in de remmen moest. Schijnbaar mogen Tuktuks helemaal niet 60 kilometer per uur. Dus lief doen tegen de politie en daarna gelijk weer door. Als we stil stonden voor het stoplicht keek hij altijd even achterom en checkte hij of we “oké” waren. Gebaren was de hoofd communicatie. Duim omhoog en door!

Na ongeveer 20 minuten racen kwamen we aan op onze eindbestemming. Met een dikke glimlach zetten deze aardig chauffeur ons recht voor de deur af. Zo zie je maar weer dat niet iedere chauffeur voldoet aan het slechte imago ;). Maar goed – natuurlijk moesten we nog even op de foto. Hij wilde ook nog alleen met zijn Tuktuk op de foto.

tuktuk race door bangkok, tuktuk, tuktuk bangkok, tuktuk race, bangkok, racen in een tuktuk,

TROTSE Tuktuk chauffeur

Tips voor een Tuktuk race

  • Neem niet teveel lossen spullen mee. De Tuktuk is open en vooral op zo hoge snelheid heb je kans dat je spullen zelf een ritje gaan maken.
  • Wij hebben deze chauffeur 400 bath betaald – 300 bath zoals afgesproken en 100 bath fooi. Dit lijkt veel maar dan weet je zeker dat ze niet stoppen bij winkels of je heel ergens anders naar toe brengen. Meestal als ze maar 30 bath vragen is er iets mis.
  • Spreek dus van te voren een prijs af!
    Vind je het toch te eng worden of gevaarlijk – geef dit dan aan!
  • Geniet van de adrenaline kick…
tuktuk race door bangkok, tuktuk, tuktuk bangkok, tuktuk race, bangkok, racen in een tuktuk,

Samen met onze chauffeur – wat hebben we gelachen 🙂

Dit is zeker een Bucket List item voor jouw lijst. Ik vond het echt een ervaring om nooit te vergeten. Natuurlijk is dit niet altijd zonder risico maar dat zijn veel andere dingen ook niet in het leven.

Maar ik ben heel benieuwd. Heb jij wel eens in een Tuktuk gezeten en zo ja wat vond je ervan. Of zou jij dit wel eens willen doen?