De website ondergaat momenteel wat veranderingen. Artikelen en pagina's kunnen er even anders uit zien. Excuses voor het ongemak.
Ninglinspo wandeling Ardennen

Ninglinspo – de mooiste wandeling in de Ardennen

De Ninglinspo, heb jij daar wel eens van gehoord? Het ligt middenin de Ardennen en het is één van de mooiste wandelroutes in de omgeving. Je dwaalt langs de enige bergrivier van België waar je op sommige stukken heerlijk kunt klauteren. De Ninglinspo wandeling is er eentje die je gewandeld moet hebben in de Ardennen. 

Ninglinspo wandeling in de Ardennen

Tijdens mijn vier dagen Ardennen wilde we elke dag minimaal één wandeling maken. Ik besloot een oproep op Facebook te doen met de vraag welke wandeling we echt moesten doen in de Ardennen. Al heel snel stond de Ninglinspo bovenaan. Ook na meerdere zoekresultaten op Google waren we eruit dat deze wandeling gelopen moest worden.

Ninglinspo wandeling Ardennen
Ninglinspo wandeling Ardennen
Ninglinspo wandeling Ardennen

Startpunt Ninglinspo

Een gemakkelijker startpunt dan deze kan je haast niet hebben. Je voert in je Google Maps “Ninglinspo” in en deze stuurt je rechtstreeks naar de parkeerplaats in het dorpje Aywaille. Het dorpje zelf is helemaal niet zo groot dus de grote parkeerplek is haast niet te missen. Als je op de parkeerplek staat dan zie je links in de hoek een informatiebord staan en daar links begint gelijk de wandeling. Makkelijker kan haast niet.

Wandeltip Ardennen: wandel ook de prachtige Feeënvallei en proost tussendoor met een heerlijke La Chouffe

Ninglinspo wandeling Ardennen
Ninglinspo wandeling Ardennen
Ninglinspo wandeling Ardennen

Wandeling voor iedereen

De Ninglinspo is eigenlijk een wandeling voor iedereen. Er zijn drie routes die je langs de bergrivier brengen.

 • Geel – 2.5 kilometer
 • Blauw – 6 kilometer met 246 hoogtemeters (deze hebben wij gelopen)
 • Rood – 15 kilometer met 500 hoogtemeters

De gele route is opgezet voor kinderen en mensen die iets minder van klauteren houden. Je loopt over het algemeen langs een normaal pad en hier en daar steek je een brug over.

De blauwe route van 6 kilometer brengt voor bijna 3 kilometer langs de Ninglinspo waar je onderweg flink mag klauteren. Je passeert hier ruim 12 bruggen. In het najaar en winter kan je op de blauwe route veel meer last hebben van water wat door de rivier loopt. Sommige bruggen zullen dan niet helemaal droog zijn. Na 3 kilometer ga je naar rechts (waar de rode route links gaat) en vertrek je verder omhoog tot het uitzichtpunt.

De rode route van 15 kilometer brengt je nog verder de bossen in. Deze hebben wij niet gedaan ivm tijdgebrek maar hoor van velen dat dit wel een aanrader is.

Ninglinspo wandeling Ardennen

Uitzichtpunt Drouet

Als je dus de blauwe route volgt ga je na ongeveer 3 kilometer het dal uit en klim je omhoog over een breed pad richting het uitzichtpunt. Bij een splitsing ga je niet links zoals de route doet volgen maar ga je rechts en zie je het uitzichtpunt al. Het uitzichtpunt Drouet is zeer de moeite waard, vooral bij helder weer. Wij hadden een prachtige dag met een aantal wolken.

Ninglinspo wandeling Ardennen

Ninglinspo route informatie

 • Startpunt: Aywaille en tik Ninglinspo in Google Maps in
 • Bewegwijzering: Blauwe bordjes volgen voor de 6 kilometer wandeling
 • Honden: Welkom maar wel aangelijnd
 • Ondergrond: Bospad, rivier en stukken waar je moet klimmen
 • Lengte: 6 kilometer
 • Hoogte meters: 245 hoogtemeters
Ninglinspo wandeling Ardennen

Ardennen en wandelen

Je ziet maar weer dat de Ardennen een uitstekende uitvalsbasis is voor een prachtige wandeling. De Ninglinspo is in totaal 6 kilometer lang en met al het klauteren en stilstaan om foto’s te maken ben je zo’n ongeveer 2 a 3 uur onderweg. De Ninglinspo is echt meer dan de moeite waard.

Wandelen in de Ardennen is sowieso een gebied waar je als fanatiek wandelaar aan je trekken komt. Het is niet alleen ontzettend mooi, veelzijdig en ruig maar je kunt hier perfect oefen voor bergwandelingen of lange afstandswandeling. De Ninglinspo is één van mijn favoriete wandelingen in de Ardennen en zoals je kunt zien is dat niet zonder reden.

Ninglinspo wandeling Ardennen

Overnachten in de Ardennen

Hier een paar van mijn favoriete overnachtingsplekjes in de Ardennen om lekker eropuit te trekken.

Verblijft heerlijk een aantal dagen in dit knusse huisje middenin de Ardennen en dichtbij de Watervallen van Coo.

Een natuurhuisje met een prachtig uitzicht over de valley en met achter het huisje een bos waar je zo in wandel.

Dit is denk ik wel mijn favoriet. Een prachtig houten huisje met veranda en een heerlijk uitzicht.

Ninglinspo wandeling Ardennen
Ninglinspo wandeling Ardennen

Handig om mee te nemen tijdens het wandelen

Je gaat weer lekker wandelen en je hebt alles klaar liggen. In dit handige inpaklijstje kun je zien welke items ik altijd meeneem op mijn wandelavontuur in Nederland.

 • Tijdens het wandelen heb ik altijd een dagrugzak bij. Zelf gebruik ik momenteel veel een dagrugzak van Decathlon.
 • Bij warm weer heb ik ook altijd een pet bij en zet ik deze ook op om hoofdpijn te voorkomen. (Decathlon | BOL.com)
 • Een flesje water is altijd fijn. Zelf gebruik een dopper.
 • Een tekentang gaat altijd mee – vooral als het seizoen begint.
 • Een EHBO-setje is ook altijd handig om bij te hebben (Decathlon | BOL.com)

Ardennen ligt zo dichtbij dus waarom er niet heen gaan voor een prachtig wandelweekend. Zou jij ook een wandeling willen gaan maken op de Ninglinspo?

Quiraing Schotland

Power your creative ideas with pixel-perfect design and cutting-edge technology. Create your beautiful website with Zeen now.

Drei Zinnen wandelen