Maastricht, een stad waar ik graag kom. Het is er reuze gezellig, je hebt er veel historie en het is niet ver van mijn woonplaats “Breda”. Vorig jaar bezocht ik deze mooie stad en vandaag laat ik jullie mijn favoriete hotspots zien. Van bezienswaardigheden tot heerlijk eten en drinken.

1. Eten in het park bij café Sjiek

Je kan er van te voren niet reserveren. Zeker meer dan 1,5 uur hebben wij moeten wachten totdat we een tafel kregen. Het is letterlijk wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Het wachten doe je onder genot van een heerlijk wijntje, met een keuze uit vele heerlijk voorafjes. Ik koos voor een heerlijk schaal met allerlei soorten vis. Als hoofdgerecht heb ik de lekkerste gehaktballen ooit op. Echt deze waren zo ontzettend lekker. Ga je in de zomer, dan zit je aan de zijkant van een prachtig park, onder de bomen te dineren. Geweldig toch!

Café Sjiek in Maastricht, café, café Sjiek, maatstricht, hotspot, eten in maastricht, maastricht blog, diner,

2. Bezoek aan Boekenhandel Dominicanen

Zelf als je nooit een boek leest, is dit zeker een bezoekje waard. De boekenhandel Dominicanen ligt in de oude Dominicanenkerk. Ruim 200 jaar geleden verloor de kerk haar sacrale functie. De jaren daarna werd het veelal gebruikt voor winkels. Sinds 2006 zit er de Selexyz in. Je kan er niet alleen snuffelen tussen boeken maar ook het er een goede koffie te verkrijgen met een lekker stuk taart.

Maastricht Boekenhandel Dominicanen, boekenhandel maastricht, boekenhandel, maastricht, dominicanen, oude dominicanenkerk, oude dominicanenkerk maastricht,

3. De lekkerste kip eten bij restaurant Witloof

Witloof, een Belgisch restaurant met typische Belgische gerechten. Zoals in vele restaurants kun je een passende wijn bij je gerecht krijgen. Hier kijken ze welke bier het best past bij je gerecht. Bij elk gerecht worden de best mogelijk bieren voor je aangewezen. Leuke om te zien is dat Witloof een keer in de zoveel tijd veranderd van inrichting. De dames wc’s waren deze keer helemaal rood. Super leuk om te zien. Heerlijk eten kan je hier zeker en ik raad het zeker aan.

Witloof, restaurant Witloof, restaurant witloof maastricht, hotspot, maastricht, hotspot maastricht

4. Taart eten bij Taart

Een hele winkel die draait om TAART. Kleine taartje, grote taartjes, drie taartje in een. Elke keer zijn er ook andere taartjes te verkrijgen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om iets anders te eten dan taart. Wij kwamen er voor de 3 zoete zonden. We mochten voor 12 euro, 3 taart uit kiezen. Van elke smaak kregen we dan twee puntjes. Het was hemels lekker!

Taart, taart maastricht, maastricht, hotspot, hotspot maastricht, lunchen in maastricht,

5. Wandeling rondom de Servaasburg

In de 13de eeuw is deze prachtige brug gebouwd. De Servaasburg is één van de oudste bruggen van Nederland. Je kan een mooi rondje lopen langs de Maas. Wat ook wel handig is om te weten dat je om 5 minuten lopen weer in het centrum zit van Maastricht. Dus je bent er zo.

Maastricht, top 10 maastricht, hofjes maastricht, wandelen door maastricht, , servaasburg, servaasburg maastricht, oudste burg van nederland, maas,

6. Rondje Helpoort

De Helpoort is de voormalige stadspoort van Maastricht. De Helpoort komt voort uit de 13de eeuw en is de oudste nog bestaande stadspoort van Nederland. Je kan van paasmaandag t/m de laatste dag van de Herfstvakantie, elke middag van 13.00-16.30 uur en kijkje nemen in de Helpoort. De entree is een vrijwillige bijdrage. Tip: maak ook een wandeling over de stadsmuren die grenzen aan de Helpoort.

img_5360

7. Thee drinken bij Tea Zone

Wil je even tussen al het shoppen op relaxstand, dan is Tea Zone de ultieme uitvalbasis. Tea Zone behoort toch echt een van de mooiste en grootste thee winkels in Nederland. Met een keuze uit ruim 130 soorten thee kan een echt theeleut zijn hart hier bij op. Wij besloten in de tuin van Tea Zone te gaan zitten. Vraag daar even naar als je binnenkomt want je moet via een zijdeur naar achteren. Ik bestelde een heerlijke koude thee want het was 30 graden die dag. Proost!

8. Genieten van de zonsondergang aan de maas

We praten hier wel over Nederland. Goed weer is niet altijd vanzelfsprekend. Wij hadden geluk dat we op onze laatste dag een prachtige zonsondergang hadden. Langs de Maas heb je verschillende mooie plekjes waar je kunt zitten. Zoals je hier onder kunt zien.

naamloos-1

9. Shop till you drop

Shoppen kun je in Maastricht goed! Je hebt er de hoofdstraat met de wat bekender winkelketens. Ga je wat meer van de hoofdstraat af dan kom je de wat meer exclusiever (windowshoppingswinkels) winkels tegen maar ook de leuke boetiekjes. Je kan er gerust een hele dag vooruit trekken – “Shop till you drop”.

img_1580

10. Terrasje pakken

Keuze is reuze in Maastricht als het om terrassen gaat. Je komt er hier zeker geen te kort. Kies bij lekker weer een heerlijk plekje, bestel een lekker wijntje en geniet van het eeuwen oude Maastricht

Dit was mijn top 10 favoriete plekjes van Maastricht. Deze plekken hebben mij verrast en raad ik zeker iedereen aan. Natuurlijk zullen er nog veel meer prachtige plekken zijn. Heb jij nog een favoriete plekje in het prachtige Maastricht?