Halloween staat weer voor de deur en het griezelen kan weer beginnen. Elke jaar pakken verschillende organisatie helemaal uit om menig  mens flink te laten schrikken. Zelf probeer ik altijd een aantal attracties te bezoeken om lekker te griezelen. In deze nieuwe blog geef ik jullie 8 tips om naar toe te gaan voor een echt Halloween avontuur.

Ontstaan Halloween

Halloween is een feestdag die vooral gevierd werd in Ierland, England, VS en Canada. Op 31 oktober verkleden alle kinderen zich in iets engs en als het dan donker is gaan ze de deuren langs “trick or treat”. Dan krijg de persoon de keuze om tussen slachtoffer van een plagerijtje te worden (trick) of iets lekkers (treat) te geven. De treats bestaan altijd uit veel snoep, eigenlijk ook alleen maar snoep. En niemand wilt geplaagd worden dus meestal eindigt het bij snoepjes geven.

Waar komt Halloween nou precies vandaag? De naam Halloween is afgeleid van Hallow-e’en oftewel All Hallows Eve beter bekend als Allerheiligenavond. Omdat in de Keltische kalender op 1 november altijd begint (bij ons op 1 januari) was het op 31 oktober oudjaarsavond (31 januari). Het moest gevierd worden dat de oogst binnen was en dat het zaaigoed voor volgend jaar klaar lag. Ze hadden ze nog even tijd voor een vrije dag.

Het Keltische Nieuwjaar wordt ook Samhain genoemd, dat ook het Ierse woord voor de maand november betekend. De Samhain was ook nog een andere reden zeer bijzonder. In Groot-Brittannië werd Halloween gevierd door de Kelten, die geloofden dat de geesten van alle gestorven van afgelopen jaar die dag terug kwamen. Ze namen dan een levend lichaam voor dat jaar in bezit. Om de geesten aan te trekken legde de mensen voedsel neer voor de deuren. Maar om de geesten weer af te weren droegen ze maskers. En vanaf begin 9e eeuw stak het over naar Europa waar het tot op de dag van vandaag steeds meer een traditie begint te worden.

Leuke dingen om te doen met Halloween

Steeds meer poppen de Halloweenfeesten, horrorhuizen en griezelpretparken de grond uit. Veel bedrijven gebruiken Halloween om er een leuke griezelige avond van te maken. Daarom ben ik eens gaan speuren en heb ik leukste activiteiten rondom Halloween voor jullie uitgekozen.

1: Walibi Fright Night

Eddie de Clown kent menig mens onderhand wel. Dat is de clown die Walibi in 2007 heeft gecreëerd. Dr Shock heeft deze clown tot leven gebracht. Tijdens Walibi Fright Night wordt het attractie park omgetoverd tot een groot griezel festijn. Meerdere pleinen zijn in thema gebracht en er zijn in totaal 4 verschillende horrorhuizen ook wel de Haunted Houses. Elke huis heeft zijn eigen thema waar ze je echt de stuipen op het lijf jagen. Eerder bezocht ik deze plek 2 keer en kan je vertellen dat het echt griezelen is.

Maar nieuw dit jaar is twee extra grote Haunted Houses: Clinic en Below. Clinic was vorig jaar een proef en is zo goed uitgepakt dat ze dit jaar Below hebben bij gemaakt.

De gruwelijke feiten

In totaal vier weekend in oktober zijn de Walibi Fright Nights. In 2017: 7, 8, 13, 14, 15, 19, 20, 21, 22, 27, 28 en 29 oktober. Het park openend om 10.00 uur (dan kan je met je Fright Night kaartje al naar binnen) en Fright Night zelf begint rond een uurtje of 18.00 uur. Het park sluit om 23.00 uur.

De prijzen zijn allemaal apart of in pakket vorm met korting te verkrijgen. Het kaartje van het park koop je apart. Daarna bekijk je welke kleine Haunted Houses je wilt doen (€6,- per huis of €22,- voor alle 4). Voor de Clinic en Below betaal je per huis €15,-.

2: Grootste spookhuis van de Benelux – Halloween Nightmares

Sinds 29 september is het grootste spookhuis van Benelux geopend na bij Utrecht. Het spookhuis heeft 25 kamers waar de ene na de andere griezel je even komt laten schrikken. In totaal is het spookhuis 6 kilometer lang vol terror, horror en doodenge wezens, echt 6 hele kilometer #laatjehakkenmaarthuis. Het thema van het spookhuis is circus en kermis. Dus dat belooft wat.

De gruwelijke feiten

Het spookhuis is geopend op donderdag tot zondag van 18.00 tot 0.00 uur (op donderdag tot 23.00 uur). De kosten zijn voor reguliere tickets €15,- en op Halloween zelf en weekend ervoor €20,- omdat ze extra uitpakken. Dat wordt griezelen. Voor meer informatie kan je kijken op de website van Halloween Nightmares.

3: Happy Halloween Party op de bowlingbaan

Nieuw dit jaar is dit hopelijk te gekke Halloween Feest. Bowlingpoint Breda gaat het iets anders aan pakken en combineert bowlen en Halloween. Er worden verschillende manieren gebruikt om er een spooky avond van te maken. Wat denk je van echte horrorkamer en je toekomst laten voorspellen. Maar ook wanneer jij een strike gooit, ben je dan nog wel zo veilig. Come check it out if you dare?

De gruwelijke feiten

Deze party is op zaterdag 28 oktober van 21.00 tot 01.00 uur in Breda. De entree bedraagt € 25,- p.p. en is inclusief 1 uur bowlen, 3 hapjes tijdens de avond en 4 consumptiemunten. Wil je niet bowlen, dat kan ook en dan betaal je €18,50 p.p.
Entree is inclusief 1 uur bowlen, 3 hapjes gedurende de avond, 4 consumptiemunten.
Liever niet bowlen? Dan bedraagt de entree € 18,50 p.p. Reserveer op tijd je bowlingbaan bij Bowlingpoint, tickets zijn vooraf verkrijgbaar.

4: Halloween Horrow Show bij Kinepolis

Ben je gek op enge griezel films dan ben je bij Kinepolis op het goede adres. Tijdens deze ene avond is het mogelijk om een heuse horrormarathon te beleven. Tijdens deze nacht ontdek je vier huiveringwekkende nieuwe horrorfilms, waaronder de gloednieuwe Saw-film: Jigsaw. Naast Jigsaw kan je ook deze films verwachten: The Autopsy of Jane Doe, It Stains the Sands Red en Don’t Hang Up.

De gruwelijke feiten

De films zijn op verschillende locaties in Nederland te bekijken en starten ook op verschillende tijden. Voor alle locaties en tijden kijken dan even op de website van Kinepolis. De kaarten zijn €24,95 en daarbij krijg je alle 3 de horrorfilms te zien.

5: Halloween in de grotten van Valkenburg

Durf jij het aan om een griezeltocht door een van de grotten van Valkenburg te gaan. De grot raakte vol met met zware gevallen van patienten van een zwaar bewaakte afdeling. Waarom? Omdat het ziekenhuis overal raakte en daardoor de zware gevallen weg moffelde. Ze werden aan hun lot overgelaten en struinen nu rond. Hoor jij de vreemde geluiden.

De gruwelijke feiten

De poorten zijn open op zaterdag 28 oktober van 19.00 tot 23.00 uur. Elke half uur is er een toegang. De entree is €17.50 p.p. en duurt 75 minuten.

6: Halloween in Disney Land Parijs.

Het is niet in Nederland en je moet er even voor rijden maar dan heb je ook wel wat. Want een maand lang geniet jij van de Maleficent en de andere Disney Schurken. Ook geeft Goofy een griezelig magische Skeletoon Street Party. Verder is heel het park in de sfeer gebracht om jou een echte Halloween ervaring te geven. Zelfs de echte schurken komen te voorschijn om met jou op de foto te gaan. Of toch niet? Wie zal het zeggen.

De gruwelijke feiten

Deze betovering is magische te bewonderen van 1 oktober tot 5 november 2017. Voor prijzen en actuele openingstijden kan je het beste op de website van Disney Land Paris kijken.