De Full Moon Party in Thailand op het prachtige eiland Koh Phangan is het meest gekke feest waar ik ooit ben geweest. Elke maand tijdens de volle maand komen er duizenden feestganger bijeen om tot zonsopgang te feesten. 

Full Moon party: the best

Het was GEWELDIG. Ik heb al veel festivals in mijn leven bezocht maar de Full Moon party verslaat echt alles. Al weken van te voren had ik besloten dat ik zou gaan feesten op een van de ziekste festivals op deze aardbol. Letterlijk heb ik mijn reis eromheen gepland. Ik zou en moest feesten op de Full Moon party. And i did it!

Full Moon party: het ontstaan

Elke maand, sinds 1985, gebeurt het tijdens de volle maan. In 1985 besloten een groep backpackers een feest te organiseren omdat er iemand jarig was. Sindsdien is dit een traditie geworden en uitgebreid naar een van de bekendste strand feesten ter wereld. Het is  eigenlijk een enorme rave tot zonsopgang geworden.

img_1374

Slapen op Koh Phangan

En dat is nog niet zo makkelijk! Rondom de Full Moon party zijn de slaapplekken binnen no-time uitverkocht. Natuurlijk is er altijd wel een mogelijkheid om ergens te slapen maar of het is super duur of het is er echt heel slecht.

TIP: Als er op Booking.com hostels of hotels zijn uitverkocht, bel dan altijd de desbetreffende hostel of hotel .Vaak hebben ze nog kamers over. Niet alle kamers staan op de Booking.com site namelijk.

Ruim één week van tevoren besloot ik met een aantal gemaakte reisvrienden op zoek te gaan naar een goed hostel en dit vonden we na een tijdje speuren. Want zelfs een week van te voren is het pittig om een goede slaapplaats te vinden. Ben er dus op tijd bij!

img_1268

img_1270

Full Moon party schminken

Alles wat je voor de Full Moon party nodig hebt kan je daar verkrijgen. Het is dan wel een stuk duurder. Wij besloten om van te voren samen te komen. Bij het hostel waar we verbleven had de eigenaar verschillende soorten Full Moon party schmink (neon schmink) en zo mochten wij elkaar gaan versieren. Ik had op internet een aantal voorbeelden gezocht en probeerde deze zo goed mogelijk na te maken – wat niet altijd lukte. We schminkten echt alles onder. LOL dat we hadden.

TIP: Heeft je hostel of hotel geen neon schmink zoals bij mij, dan kan je dat volop verkrijgen op de Full Moon party.

Wel handig om te weten, is dat niet alle soorten schmink ook uit de kleren gaan. Daarom is het handig om kleding te dragen die niet belangrijk voor je is en die je zonder pardon kunt weg gooien.

img_1280

2luikstaand

Tijd voor Haad Rin Beach

De Full Moon party wordt gehouden op het beroemde Haad Rin Beach. Elke volle en halve maan wordt dit prachtige strand omgebouwd tot een heus festivalterrein uhm festivalstrand. Echt uit elke hoek van Koh Phangan rijden taxi’s richting het zuiden. Wij hadden met het hostel waar verbleven een goede deal…wij werden voor 100 bath per persoon gebracht.

Net na middernacht stapte we de taxi in en 10 minuten later was het tijd voor PARTY. De entree van de Full Moon party is 100 bath. Je krijgt een bandje om (leuk als herinnering) en dan kan het beginnen. We besloten nog wat leuke kleren en neon hoofdbandjes te kopen en kochten onze eerste bucket alcohol.

img_1297

Emmers vol alcohol

Het eerste wat je doet en wat niet kan ontbreken tijdens dit feest: een emmertje alcohol. Overal waar je kijkt worden ze aangeboden. De gekste en lekkerste mixen die je maar kan bedenken. Afhankelijk van de sterkte, zijn de emmers tussen de 200 en 700 bath.

TIP: Koop niet bij de eerste de beste kraam je emmer alcohol. Zowel de prijs als de smaken kunnen verschillen. Hoe dichter bij het strand, hoe duurder.

Toen ik mijn emmertje alcohol kocht heb ik gevraagd of ik het zelf mocht inschenken. Dit was niet mogelijk maar meekijken was geen probleem. Doe dit dan ook! Want er word gesjoemeld met de drankjes. PROOST!

img_1371

1 kilometer lang strandfeest

Heel het strand van 1 kilometer lang staat vol met barren, dj’s sets, vuuracts en vooral heel veel feestgangers. Toen wij daar aankwamen besloten we overal eerst even rond te kijken maar al snel bleven we hangen bij één dj. Wat een geweldige muziek kwam daar uit. Lekker voetjes van de vloer, emmertje in de hand en glimlach op het gezicht.

naamloos-1

Emmertje na emmertje ging erin en niet alleen bij mij. Het party sfeer werd steeds beter. Het was een feest waar iedereen zichzelf kon zijn. Niks moet maar alles mag. Wat denk je van touw springen? Leuk toch! Maar wat als het touw in brand staat. Ja, juist dat is dus het geval op de Full Moon party. Knotsgekke mensen deden dat. Verschillende mensen houden hier dan ook een blijvende herinnering aan over. Ik hou het toch liever bij de foto’s.

De ultieme party ervaring

En dat is het zeker! De sfeer is geweldig. Iedereen komt daar voor die ene ervaring, die ene ultieme ervaring die ze mee kunnen maken. Volgens vele die heb gesproken ook wel de beste ever. Tot een uur of 5 in de ochtend hield ik het vol. Vanaf toen besloot ik er een einde aan te breien. Weggaan was moeilijk omdat je overal wel wat ziet. Wat denk je van een heuse slaapruimte in de openlucht. Er lagen daadwerkelijk mensen te slapen – of ze hadden al enorm veel emmertjes op. Het was iig een grappig gezicht.

img_1333

Ik heb heel de nacht geen vechtpartij of boze mensen gezien. Wat wel veel voorkomt is diefstal. Daarom wordt er ook aangeraden om alleen de spullen mee te nemen die noodzakelijk zijn.

TIP: Neem een kopie van je paspoort mee maar laat je echte paspoort in je hostel of hostel.

Handige tips

 • Loop niet blootsvoets over het strand. Ook al word er geen glas gebruikt, je weet nooit wat er op het strand ligt.
 • Gebruik geen drugs, hoe verleidelijk ook! Voor drugsgebruik staat er een flink straf op in Thailand. Er lopen undercover polities rond.
 • Ga niet vuurtouwspringen! Ik heb genoeg mensen met brandwonden zien rondlopen.
 • Neem niet te veel waardevolle spullen mee. Diefstalgehalte is hoog! Ik heb bewust gekozen om alleen mijn telefoon mee te nemen en mijn camera thuis te laten. Alles in een tasje en altijd voor op  mijn lijf te dragen.
 • Boek ver van te voren je accommodatie. Alles zit vol als je niet erop tijd bij bent.
 • Spreek een plek af voor als je elkaar kwijt bent. Het is mega groot, in een vreemd land en je bent ook nog een beetje tipsie.
 • Hoe dichter bij het strand hoe duurder de emmers drank. Koop onderweg richting het strand alvast je eerste emmer drank.
 • Blijf uit het water. Er gebeuren helaas genoeg ongelukken en niet iedereen maakt gebruik van de echte toiletten tijdens de party.
 • Neem genoeg geld mee. Toiletten zijn duur!
 • Koop van te voren ergens je neon kleding. Alle kleding bij de Full Moon party is dubbel zo duur.
 • Let goed op elkaar! Zorg dat je met een groep gaat of dat je elkaar ergens ontmoet.

En de laatste maar beste tip die ik jullie kan geven ENJOY THE TIME BEING THERE! Want dit maak je misschien maar één keer in je leven mee.

Voor relevante informatie over de data van de Full Moon party’s kan je dat het beste checken op deze website. Kijk altijd goed of het door gaat. Want laatst met het overlijden van de koning van Thailand ging het feest uit respect niet door.

Ben jij al is op de Full Moon party geweest of staat die op je bucket list?

img_1375