Omdat het al even is geleden blik ik in deze post terug op de afgelopen periode. Van trainen tot het werven van sponseringen. Helaas wilt het geld binnen halen nog niet zo lukken maar gelukkig staan er genoeg leuke dingen in de planning waarmee dat hopelijk wel gaat lukken.

Cycle for Plan

Vele kilometers zadelpijn

Gemiddeld zit ik 3 keer per week op het zadel, dat betekend pijnlijke billen. Gelukkig merk ik, hoe meer ik train (ook zonder speciaal spons broekje) hoe fijner het fietsen wordt. Ook ga ik één keer per week nog even uit mijn dak tijdens het cardio kickboksen. Hier train ik volop mijn armen, die zeker wat spierkracht kunnen gebruiken. Zit nu weinig in. Mezelf 4 keer opdrukken gaat prima maar moet er dan een 5de keer bij…ai dat wordt een probleem. Dus trainen de hap.

cycle for plan, trainen, plan nederland, goede doel

In de afgelopen periode heb ik in totaal 217 km afgelegd. Vind het al erg knap van mezelf als je moet na gaan dat ik nooit deed fietsen. De 217 km is verdeeld over een aantal weken. Helaas heb ik ook even een tijdje minder en niet kunnen fietsen. Soms was ik te fanatiek en had ik weer een paar dagen last van veel spierpijn. Maar ik ben trots op mezelf! Op naar de ruim 600/700 km in 6 dagen.

Eerste gezamenlijke training

Vanuit Plan Nederland worden er verschillende fietstrainingen georganiseerd, ook zo op 14 augustus. Deze training vond plaats in het prachtige Veluwe. Was wel even een flink stuk rijden maar het was het meer dan waard. WAUW wat is het daar mooi. Kijk dan hoe prachtig het is!

cycle for plan, trainen, plan nederland, goede doel

Het was niet alleen maar prachtig maar ook zeer gezellig. Ik merk nu al dat we klaar staan voor elkaar. De Veluwe staat bekend om zijn mooi heuvels en dat merkte ik. Omdat we een beetje waren uitgelopen met de tijd begon mijn lichaam om eten te smeken. Halverwege een fikse klim had mijn lichaam er genoeg was. Geen nieuwe energie toevoer, geen verdere klim voor mij. Ik moest stoppen, mijn handen trilde, mijn hoofd bonkte en ik begon duizelig te worden. Gelukkig kwam een van mijn teamgenoten aan mijn een kleine versnapering. Ik voelde gelijk de energie terug stromen in mijn lichaam en had weer genoeg energie om de top te halen.

Bovenaan de top stond een heerlijke rustpauze op ons te wachten. Even bijkomen van de eerst 22 km. Flink wat energie erin om zonder uitvallen te kunnen genieten van de terug weg. Maar de terug weg wat was die leuk…als je omhoog gaat moet je natuurlijk ook weer omlaag.

We moesten op sommige plekken wel goed uitkijken want voordat je het weet lig je onderuit. Maar op sommige plekken liet ik me helemaal gaan. In dit korte filmpje krijg je een kleine impressie over hoe leuk de terugweg wel niet was.

In totaal hebben we 47,5 km afgelegd in 2 uur en 45 minuten. Ik moet zeggen dat ik de volgende dag geen spierpijn had, geen bilpijn maar alleen last van mijn handen. Dus ik ga zeker vooruit…joehoe!

cycle for plan, trainen, plan nederland, goede doel

Benefit dinners

Er gaan een hoop leuke dingen aankomen. Zo ben ik met een kleinschalige buurtinloop “Theesalon de Struyk” in Breda bezig met een Afrikaanse Benefits Dinner te organiseren. Heel de avond komt in het teken te staan van Afrika, eten en verbinden. De exacte datum moet nog geprikt en besproken worden. Maar zodra ik het weet weten jullie het ook en zijn jullie van harte welkom om te komen eten ;).

Ook heb ik nog samen met Hotel de Roskam in Zundert een Benefit Diner staan. Dit zit allemaal nog in de kinderschoenen. We moeten nog rond de tafel over hoe en wat.

Jaarmarkt Bloemencorso Zundert

Op maandag 5 september sta ik met een gesponsorde kraam op de jaarmarkt in Zundert. Er is dan een het mega grote evenement “Bloemencorso”. Hier komen jaarlijks een paar duizend man op af. Het centrum van Zundert staat dan helemaal in het teken van de Dalias, de bloemen die gebruikt worden voor de wagens. Met de jaarmarkt wil ik aandacht vragen voor mijn avontuur, ga ik snoepzakjes verkopen en ben ik nog bezig met een paar andere leuke acties. Say Tuned for more…

Hondenfotografie voor het goede doel

Wat is er nou leuker dan een foto van je trouwe viervoeter en dat je dan gelijk een goed doel kan steunen. Juist, dat is een ontzettend leuke combinatie. Als oud dierenfotograaf pak ik mijn camera uit het stof om foto’s te gaan maken van jullie trouw viervoeters. In één dag had ik al twee aanmeldingen. Ontzettend tof natuurlijk en ik kijk al uit naar de fotosessies die gaan komen. Fotografie blijft toch een van mijn grootste passies.

cycle for plan, trainen, plan nederland, goede doel, hondenfotografie

Artikel in de krant

Woehoe hoe vet is dat, ik sta in de krant en niet zomaar een krant – BN de Stem! Dit is de één van de bekenste kranten van Noord-Brabant. Ik trots! Ik sprong letterlijk van vreugde alle kanten op. YEAH. Lees hier mijn artikel.

cycle for plan, trainen, plan nederland, goede doel, bn de stem, breda, krantartikel,

Sponsoroverzicht

Al eerder kon je lezen dat de geldstroom niet helemaal vlot verloopt. Dit is natuurlijk jammer maar ik geef niet op. Alle kleine beetjes helpen… ORAAH. Ik ben nog op zoek naar sponsoren. Van klein tot groot, van geld tot producten. Alles kan helpen om de toekomst van de meisje in Zambia te helpen. Te helpen op een betere toekomst. Een toekomst zonder geweld. Een toekomst waar ze kunnen spelen en naar school kunnen. Vooral kunnen genieten van hun vrijheid totdat ze zelf kunnen bepalen met wie ze een relatie willen en niet dat het opgedrongen wordt. Natuurlijk zal ik het zware werk doen het enige wat jij hoeft te doen is hier te klikken, op de groene support button te drukken en deze meisjes te helpen. Alvast heel erg bedankt voor jullie steun die jullie mij al geven. Jullie zijn toppers! Dankje wel.

cycle for plan, trainen, plan nederland, goede doel, sponsering