De website ondergaat momenteel wat veranderingen. Artikelen en pagina's kunnen er even anders uit zien. Excuses voor het ongemak.
Cycle for plan

Cycle for Plan | kindhuwelijken de wereld uit trappen

Hoe bijzonder is dit…+/- 700 km mountainbiken door de prachtige landschappen van Zambia om kindhuwelijken en tienerzwangerschappen de wereld uit te trappen. Elk jaar worden 14 miljoen meisjes gedwongen om te trouwen als ze nog kind zijn. Kindhuwelijken hebben levenslange consequenties voor de meisjes die er slachtoffer van zijn. Ze worden als kind meegegeven aan een vaak wildvreemde man en moeten meestal van school. Bovendien zijn ze vaak slachtoffer van huiselijk geweld en krijgen kinderen, als lichaam nog helemaal niet klaar is voor een zwangerschap en een bevalling. Een kindhuwelijk vernielt in één klapt een onbezorgde jeugd en de toekomst van miljoenen meisjes.

Het is dus tijd voor een nieuw avontuur met nog z’n 30 andere deelnemers. The Dirt Road Edition van Cycle for Plan is een sportieve uitdaging waarbij ik een stukje kan geven aan een betere wereld samen met jou. Onderweg bezoek ik verschillende projecten van Plan Nederland. Ik kan dus met eigen ogen zien wat voor verschil mijn bedrage maakt.

kindhuwelijken cycle for girls

Om de meisjes in Zambia een onbezorgde jeugd te gunnen heb ik jullie support hierbij nodig. Minimaal €3500,- euro moet ik ophalen aan sponsorgeld voor deze reis. Plan Nederland kan met het opgehaalde bedrag deze meisjes een hoopvolle toekomst geven. Maar niet alleen de meisjes krijgen een beter leven maar omdat Plan Nederland ook het geld investeert in de gemeenschap van de sponsorkinderen draag je dus niet alleen bij aan een beter leven van het kind maar ook van de gehele gemeenschap.

Weet je ook dat er elke 3 seconden op de wereld een meisje word gedwongen op te trouwen.

Wat is hierin mijn motivatie: zelf heb ik veel last van Artrose in mijn rug en een afwijking in mijn knieën waardoor ik elke dag leef met pijn. Gelukkig heb ik hierin mijn weg weten te vinden en ren ik nu regelmatig Obstakel Runs. Ongeacht de pijn zet ik door en weet ik keer op keer de finish te halen, ook al moet ik er kruipend over. Ik zet door! En dat wil ik ook doen voor deze meisjes.

Al dit alles ga ik doen van 9 tot 20 november 2016. Ik ga dit met eigen ogen zien, voelen en beleven. Ik ga mijn sponsorkindje ontmoeten maar ook haar familie, vrienden en dorpsgenoten. Dat is natuurlijk super bijzonder. Ik neem jullie mee op mijn reis en de reis van de meisjes. Dit ga ik met jullie delen.

kindhuwelijk cycle for girls

De komende maanden ga ik dus hard trainen om uiteindelijk in november kindhuwelijken de wereld uit te trappen. Dit kan ik natuurlijk niet alleen, daarbij heb ik jouw support nodig.

Jullie doen dit niet alleen voor mij maar vooral voor al die jonge meisje, die samen met ons een stem krijgen om “nee” te kunnen zeggen. Trap jij samen met mij kindhuwelijken de wereld uit?

Support mij…ga naar http://www.stripeawayforplan.nl en doneer nu! Alle kleine beetjes helpen, want elke euro telt voor deze meisjes. Alvast super bedankt…

Quiraing Schotland

Power your creative ideas with pixel-perfect design and cutting-edge technology. Create your beautiful website with Zeen now.

Drei Zinnen wandelen