Nog 5 dagen en dan vertrekken wij met een groep van 24 personen richting Zambia. Het avontuur gaat dan echt beginnen. Dat wij een leuke groep hebben staat voorop, we worden ook steeds hechter. Daarom vind ik dat ook andere toppers een plekje in de spotlights verdienen. In deze blog heb ik vier van mijn mede avonturiers een aantal vragen gesteld.

Theo – vertel is, wie ben je?

Ik ben Theo Schijff, geboren in 1960, getrouwd met Carola en heb één zoon van 27 jaar. Werk in de detachering en ben op het ogenblik werkzaam bij De Nederlandsche Bank als applicatie ontwikkelaar/Relatie manager. DNB’ers zijn geen bankmedewerkers zoals bij een commerciële bank, maar bankmedewerkers met een dienstverlenende functie wat grotendeels te maken heeft met toezicht functie van de bank. Werk graag in een diensten omgeving en DNB kan mij dit geven en hopelijk kan ik hier nog een tijdje blijven.

Oh, en ja, Ben een optimist, gepassioneerd voor muziek, fotograferen, formule 1 en gezelligheid in het algemeen des woord.

Wat is je motivatie om mee te doen?

Was zelf op zoek naar een nieuwe uitdaging, een sportieve uitdaging dan. Vorig jaar al opnieuw begonnen met fitness maar moet mij zelf steeds een doel stellen om mij te blijven uitdagen. Dit kwam vorig jaar december op een zondagochtend voorbij, lekker relaxed in bed met mijn laptop, nadat op LinkedIn een post van een collega zag over Cycle for Plan Zambia – november.

Na het lezen van dit bericht was ik geïnspireerd. Dit was sportief en ook nog voor een doel waar ik volledig achter sta. Een soort van win-win situatie. De youtube filmpjes over CFP deden de rest om mij helemaal over te halen. Nadat ik hardop zei van “dit ga ik doen”, wist mijn partner als eerste te reageren “daar gaat m’n vakantie”…haha, wist haar gerust te stellen dat er genoeg vakantie dagen over zijn en er nog een extra potje is voor de vakantie.

De week daarop nog een collega kunnen inspireren voor de kennismaking avond, maar die is toch afgehaakt. Kon zich niet vereenzelvigen met wat er met het geld gebeurd…

Belangrijk voor mij is een groepsgevoel creëren. Tenslotte moet je het met elkaar doen zodat iedereen over de eindstreep komt. Dat gevoel heb ik ook met sponsoring. Elkaar help en om de 4000,- te halen wat niet altijd gemakkelijk is door studie, werk, tijd en persoonlijke omstandigheden.

Waar kijk je het meeste naar uit?

Ben benieuwd naar wat Plan op dit moment samen met de andere organisaties hebben opgericht en wat er zoal is opgebouwd. Vind het belangrijk dat het een duurzame opzet moet hebben en ben ook benieuwd naar het land Zambia en het South Luangwa National Park.

Waar kijk je het meeste tegen op?

Zoals iedereen zal de vraag wel zijn, hoe zal de 6 daagse fietstocht verlopen en kom ik hier zonder lichamelijke gebreken door. 2 weken geleden nog wel rugpijn gehad wat voor mij een teken was dat er even teveel fysieke inspanning was gedaan en nu rustig aan doe. Even geen fitness, maar alleen focussen op fietsen en helpen met anderen om het bedrag te halen zodat iedereen mee kan.

Belangrijkste is: Hoe de eeuwenlange traditie van kind huwelijken te stoppen en te laten zien dat onderwijs de kennisoverdracht is om verder te komen in je leven.

Cycle for plan, cycle for plan zambia, zambia, reis door afrika, mountainbiken, mtb, monsterrit, once of a lifetime, dream believe achive,

Merel – vertel is, wie ben je?

Mijn naam is Merel, opgegroeid in Noord Holland en werkzaam in Utrecht.

Wat is je motivatie om mee te doen?

Ik was direct enthousiast over deelname aan dit avontuur. Circa 600 km mountainbiken over de “dirt roads” van Zambia. Een mentale en fysieke uitdaging van start tot finish. Het zal naast de nodige spierpijn, liters water, afzien en voldoening, een reis worden om nooit te vergeten en een verschil maken voor het leven. Zowel voor de meisjes als voor mijzelf als deelnemer. Daar doen we het voor!  Daarnaast geeft deze reis de mogelijkheid om met eigen ogen te zien waar het opgehaalde geld naartoe gaat en daarbij ook kennis te maken met mijn sponsorkindje en haar familie.

Waar kijk je het meeste naar uit?

We gaan natuurlijk een groot aantal kilometers afleggen, een avontuur op zich! Zeker met de wetenschap dat sporten de laatste jaren niet vaak op de agenda stond. Maar het meeste kijk ik uit naar het bezoek aan de verschillende dorpjes waar we doorheen fietsen. De vele kinderen die we gaan ontmoeten in de natuurlijke leefomgeving.

Ik verwacht veel mensen te zien die in armoede leven maar toch een glimlach op het gezicht hebben. Dankbaar zijn met het weinige dat ze hebben. En natuurlijk kijk ik ook enorm uit naar de ontmoeting met mijn sponsorkindje, Gloria van 2 jaar oud. Een meisje dat nog haar hele toekomst voor haar heeft. Door deze fietstocht hoop ik haar een betere toekomst te geven zodat ze zich op haar eigen tempo kan ontwikkelen tot een volwassen vrouw en haar eigen keuzes kan maken.

Waar kijk je het meeste tegen op?

De armoede gaat voor mij een hele uitdaging worden. Ik ben nog nooit in een ontwikkelingsland geweest. Zoals iedereen heb ik hier wel een beeld van, maar om het met eigen ogen te zien en te beleven is anders. Het zal een onuitwisbare indruk achterlaten.

Familie, vrienden en bekenden, bereid jullie voor want jullie zullen hier nog genoeg verhalen over te horen krijgen!  De tweede grote uitdaging is het fietsen van de heuvels. De afstand is 1 ding, maar daar komen de heuvels nog eens bij! Hier kijk ik met gezonde spanning tegenop maar met zijn allen trekken we elkaar hier wel doorheen!

Het zal een tocht van uiterste worden die we met zijn allen nooit meer gaan vergeten! Let’s do this!

Esther – vertel is, wie ben je?

Mijn naam is Esther, ik ben 20 jaar oud (bijna 21 woohoo) en in het dagelijks leven ben ik student Verpleegkunde. Ik ben een zeer leergierig, avontuurlijk en vrolijk iemand die zoveel mogelijk spectaculaire en mooie ervaringen wil meemaken.

Wat is je motivatie om mee te doen?

Een van die ervaringen is Cycle4Plan. De reden dat ik mee doe aan dit initiatief van Plan Nederland gaat wat verder dan alleen het gebruikelijke “ik wil graag mensen helpen”. Een handjevol ervaringen in de afgelopen jaren heeft mij heel erg doen beseffen hoe goed wij het hier eigenlijk in Nederland hebben… Zo ben ik 2x eerder in Afrika geweest voor vrijwilligerswerk in weeshuizen, en de allereerste keer ben ik ziek geworden. Het ziekenhuis daar was verre van ontwikkeld vergeleken met onze moderne ziekenhuizen, maar over de zorg daar mocht ik echt niet klagen. Alle zusters en doktoren stonden 100% voor mij klaar en zie nu, ik ben helemaal beter geworden.

Tijdens mijn reizen naar Afrika ben ik naast gigantisch veel prachtige momenten ook een hoop nare dingen tegengekomen. Armoede, ziekte en sterfte, oneerlijkheid… Door dit soort momenten wordt je even met beide benen op de grond gezet en besef ik me dat ik niks te klagen heb en dat eigenlijk alle dingetjes waar ik soms over zeur pure luxeproblemen zijn. Bovendien heb ik elke dag tijdens mijn werk/stage met de zorg van mensen te maken. Het gevoel dat ik krijg als mensen mij dankbaar zijn voor de meest kleine dingen, dat is niet te beschrijven. Dat geeft zo’n boost, zo’n kracht om door te gaan, dat is echt fantastisch.

Waar kijk je het meeste naar uit?

Ook met Cycle4Plan hoop ik opnieuw een steentje bij te kunnen dragen aan het beter maken van het leven van mensen, die het een stuk minder hebben dan wij. Ik kijk het meeste uit naar Zambia zelf. De Afrikaanse cultuur raakt mij heel erg. De muziek, de mensen, het landschap, ga zo maar door. Ik vind het echt prachtig om dit allemaal mee te mogen maken! En tegelijkertijd ben ik ook nog eens bezig ben voor het goede doel!

Waar kijk je het meeste tegen op?

Het punt waar ik toch wel heel erg tegen op zie is denk ik de spierpijn en zadelpijn… Door mijn drukke studie heb ik niet ontzettend veel kunnen oefenen, dus het wordt zeker een uitdaging!

Na maanden van voorbereiding gaat het avontuur over één week van start en ik heb er zo onwijs veel zin in! Ik kan niet wachten! Zambia here I come!

Cycle for plan, cycle for plan zambia, zambia, reis door afrika, mountainbiken, mtb, monsterrit, once of a lifetime, dream believe achive,

Djarana – vertel is, wie ben je?

Mijn naam is Djarana Taihitu, 25 jaar, student, best een beetje gek (op sushi) en gelukkig samenwonend in een mini studiootje met mijn grote kale liefde, Jim.

Wat is je motivatie om mee te doen?

Over een klein weekje vertrek ik naar Zambia om daar 600 km mijn longen uit mijn lijf te fietsen in een poging de wereld een mooier plekje te maken. Zoveel meisjes worden nog op veel te jonge leeftijd gedwongen in een huwelijk met als gevolg kind zwangerschappen, misbruik en vroegtijdig overlijden.

Mijn hart brak bij ieder verhaal dat ik over dit onderwerp las een beetje meer. Je moet als kind toch onbezorgd en vrij kunnen genieten?! Naïef zijn, spelen met vriendinnetjes, je moeder iets te vaak aan haar hoofd zeuren of je nog een snoepje mag en naar school kunnen gaan? Ik begrijp dat ik bevoorrecht ben om dit als een standaard norm aan te nemen en daar naar geleefd te mogen hebben als kind.

Om deze reden fiets ik mee aan Cycle for Plan en heb ik de afgelopen tijd mijn stinkende best gedaan om 4000,- sponsorgeld binnen te halen. Om ervoor te zorgen dat ook meisjes in Zambia een stuk onbezorgder door het leven kunnen gaan en de kans krijgen hun eigen toekomst te kiezen.

Waar kijk je het meeste naar uit?

Ik kijk ontzettend uit naar het moment dat ik voor het eerst voet op Afrikaanse bodem zet. Zo lang hebben we hier met zijn allen naartoe geleefd en dat is het eerste gegeven dat dit hele avontuur echt werkelijk gaat maken. Daarnaast zie ik uit naar het moment dat ik Esther ga ontmoeten, mijn sponsorkindje van 11 jaar wiens leven ik mag helpen beteren. En natuurlijk, hoe kan ik het vergeten, het moment dat ik voor het laatst van mijn fiets af stap na 6 dagen bikkel en!!

Waar kijk je het meeste tegen op?

Ik heb al genoeg tegenslagen gehad tijdens het fundraisen, op het laatste moment heb ik nog een mega inhaalslag moeten doen om überhaupt mee te mogen, werd mijn fiets gesloten en zijn alle vertragingen en problemen voorafgaand aan mijn fundraising projecten die mogelijk zijn de revue gepasseerd. Dit kan ik gelukkig nu achter me gaan laten en me focussen op mijn volgende uitdaging: 600 km fietsen.

Ik moet zeggen dat ik op zijn zachts gezegd nerveus ben! Vooral tegen de laatste dag zie ik best op. Ik kan me alleen maar voorstellen dat we gesloopt zijn na 5 dagen in de zon gefietst te hebben. Die laatste tocht van dik over de 100 km gaat er dan ook zeker een op karakter worden. Maar aan het einde zal ik zeker terug kijken op een ervaring die mij op verschillende vlakken gaat hebben gevormd als mens en waarvan ik veel heb mogen leren. Zambia here I come!

Cycle for plan, cycle for plan zambia, zambia, reis door afrika, mountainbiken, mtb, monsterrit, once of a lifetime, dream believe achive,

 

Deze vier toppers gaan o.a. mee naar Zambia om samen met mij de 600 kilometer te gaan overwinnen. Aankomende maandag hoor je waar je ons precies kan volgen. Hou dan de Facebook Pagina van Stripe Away goed in de gaten. Ik ben al enorm trots dat ik met zo geweldige groep mensen deze reis mag gaan maken.

Wat zou jij tegen deze toppers willen zeggen voordat ze vertrekken richting Zambia?