De website ondergaat momenteel wat veranderingen. Artikelen en pagina's kunnen er even anders uit zien. Excuses voor het ongemak.
Abisko Hike Foldsack in de Dolomieten

Abisko Hike Foldsack | een dagrugzak van Fjällräven 

Laatst bijgewerkt:

Een goede rugzak is erg belangrijk tijdens lange wandeldagen. Zelf zocht ik nog een geschikte dagrugzak die langdurig mee zou gaan en er ook nog leuk uitziet. Mijn keuze viel op de Abisko Hike Foldsack van Fjällräven. Ik heb deze rugzak uitgebreid getest in Costa Rica, de Dolomieten en Zwitserland, en ik kan je vertellen dat de Abisko Hike Foldsack tot een van mijn favoriete dagrugzakken behoort. In dit artikel vertel ik je waarom.

Abisko Hike Foldsack

Net een paar dagen voor vertrek naar Costa Rica kreeg ik de Abisko Hike Foldsack binnen. Deze dagrugzak van Fjällräven heeft een capaciteit van 25 liter, en het is een merk waar ik diverse spullen van heb. Het eerste wat me opviel, was de kleur. Ik ontving de rugzak in het Terracotta Brown. Als het op rugzakken aankomt, houd ik van kleur. Ook viel me gelijk op hoe licht deze rugzak is. Hij weegt echt bijna niets, wat handig is als je minder gewicht wilt meedragen.

Abisko Hike Foldsack in Zwitserland

Lees het complete review van Abisko Trekking Tights HD W van Fjällräven die ik hier op de foto ook draag.

Veel ruimte door de fold-over sluiting

Normaal ben ik niet zo’n fan van rugzakken met een fold-over sluiting omdat ze vaak wat stijf zijn en niet goed oprollen. Bij de Abisko Hike Foldsack viel me gelijk op dat de stof enorm soepel is en het rollen van de sluiting erg gemakkelijk gaat. Na veel gebruik in de zomer blijft het makkelijk en rolt het nog net zo soepel.

Een ander groot voordeel is dat, als je de fold-over sluiting niet gebruikt maar alleen bovenaan dichtritst, er nog eens zo’n 4 liter aan ruimte bij komt. Super handig als je toch iets meer moet meenemen onderweg.

In vier mooie kleuren

Wil je niet zo’n felle dagrugzak, dan is de Abisko Hike Foldsack verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Je kunt kiezen voor Iron Grey (zwart), of als je toch een kleurtje wilt maar niet te fel, dan is er Navy (blauw). Als je een meer natuurlijke uitstraling wilt, kun je gaan voor Patina Green. De kleur Terracotta Brown blijft nog steeds mijn favoriet.

Plek voor je laptop

Erg handig als je besluit deze tas mee te nemen als extra carry-on bag tijdens het vliegen en je je laptop veilig moet opbergen. De Abisko Hike Foldsack heeft namelijk een laptopvak voor laptops tot 13 inch. Als je geen laptop meeneemt, kun je hier bijvoorbeeld makkelijk je zitmatje of je wandelkaarten opbergen.

Abisko Hike Foldsack in Costa Rica
Leijen Friesland met de Abisko Hike Foldsack

Extra grote drinkflesvakken

Wat me gelijk opviel waren de twee zakken aan de zijkant. Deze zijn behoorlijk groot in vergelijking met de andere rugzakken die ik heb. In het begin moest ik er nog even aan wennen, maar na een tijdje bleek het ideaal. Het enige nadeel is dat je niet gemakkelijk bij je drinkflessen kunt. Daarom neem ik zelf bij deze tas ook regelmatig mijn waterzak mee.

Ritsvak en elastieken aan de voorkant

Het is altijd een gedoe als je iets uit de grote opbergruimte van je rugzak moet pakken en alles van bovenaf moet uitpakken. Deze rugzak van Fjällräven heeft aan de voorkant een extra rits, waardoor je overal gemakkelijk bij kunt.

Ook zitten er helemaal voorop een aantal elastieken. Erg handig als je hier snel even iets wilt opbergen. Regelmatig hangt er bij mij een vest onder of wat routeboekjes. Hier zitten vooral dingen waar ik snel bij wil zijn.

Voor- en nadelen Abisko Hike Foldsack

Eerlijk gezegd, ik heb maar weinig echte nadelen, maar hier het overzicht:

Voordelen:

  • Heeft een capaciteit van 25 liter en door het handige fold-on systeem kan dit worden uitgebreid tot 4 liter extra.
  • Makkelijk toegang tot het grote opbergvak door de ritssluiting aan de voorkant.
  • Bevestigingslussen voor wandelstokken.
  • Gemaakt van 100% gerecycled nylon en geproduceerd zonder PFC’s.
  • Brede schouderbanden.
  • De cameraclip van Peak Design past er goed omheen.
  • Verkrijgbaar in vier leuke kleuren.

Nadelen:

  • De vakken voor de drinkflessen zitten net iets te hoog waardoor je er niet goed bij kunt.
Abisko Hike Foldsack in Zwitserland, Zermatt

Is de Abisko Hike Foldsack waterdicht?

Na veel testen en in de regen lopen, ben ik tot de conclusie gekomen dat de rugzak tot een bepaalde hoogte waterdicht is. Het staat bij het product nergens beschreven. Ik heb een dag de hele dag in stortregen gelopen en toen merkte ik wel dat de bovenste laag van mijn kleding vochtig was en een aantal dingen wat nat. Maar goed, die dag was ik tot op mijn ondergoed nat geregend.

Conclusie

Een van mijn favoriete rugzakken op dit moment. Geen moment last gehad van mijn schouders of heupen. Ook ben ik echt fan van de kleur (ja, ik ben daar gevoelig voor), de kleur zit mooi tussen oranje en bruin in.

Voor een dagwandeling is deze rugzak perfect, misschien nog met een overnachting erbij. Maar als je langere trektochten wilt maken, zou ik voor een rugzak met een grotere capaciteit gaan.

Quiraing Schotland

Power your creative ideas with pixel-perfect design and cutting-edge technology. Create your beautiful website with Zeen now.

Drei Zinnen wandelen