Wie had dat ooit durven zeggen – ik die ruim 50 seconden in een ijsbad zou gaan zitten. Jaja…50 hele seconden in een bad met ruim 10 kilo ijs. Op de dag van de Koude Kilometers, op een volle Grote Markt in Breda ging ik de uitdaging aan.

Een week geleden was ik in gesprek met een goede vriendin. We hadden het over de Koude Kilometers, een run waar zij aan mee zou gaan doen. Als voorbereiding konden de deelnemers middels een ijsbad (methode Wim Hof) wennen aan de kou (ze gaan in ondergoed hardlopen voor het goede doel). “Dit doe ik nooit meer”…maar wel een goede oefening riep mijn vriendin. Ach joh dat valt toch wel mee. Oké, het is koud maar ik zou het zo doen. Weet je dat zeker Diana? Ja, 100% zeker. Als je het volgende week kon gaan doen, zou je het dan doen. Ja, duh natuurlijk, peace of cake. Oké, heel zeker? vroeg ze nog een keer. Ja, heel zeker! antwoorden ik…

10 kilo ijs

Shit…nu kan ik er niet meer onderuit. Zo ongeveer 10 minuten later besefte ik goed dat ik de week erop in een ijsbad zou moeten gaan zitten. Want er kwam er een te staan op de Grote Markt in Breda. Als ik iets zeg dan doe ik het ook maar had niet verwacht dat, dat volgende week al zou zijn.

een ijsbad, ijsbad, bucket list, wim hof methode, koud, grote markt breda, breda, koude kilometers,

Oef dat is KOUD

Ik kwam er ook echt niet onderuit. Zodra we bij de finish waren kreeg ik gelijk begeleiding naar het ijsbad. Uitkleden tot aan mijn bikini en gaan met die banaan. Eerder heb ik al eens de nieuwjaarsduik gedaan en verschillende koude obstakel runs gedaan maar toch 10 KILO IJS – OEI.

Wat moet je doen?

Naast het kleine zwembad stond een lieve meneer, die precies uitlegde wat ik allemaal moest doen. Je langzaam in het bad laten zaken. Ondertussen snel in ademen maar rustig uit ademen. Probeer je te focussen op je ademhaling niet op de kou van je lichaam. Dit ging best wel goed. Kijk maar!

een ijsbad, ijsbad, bucket list, wim hof methode, koud, grote markt breda, breda, koude kilometers,

De eerste glimlach…niet heel koud hoor GRAPJE

Het valt wel mee!

Het viel echt nog wel mee. Oké, het is verschrikkelijk koud maar had het kouder verwacht. Dat riep ik nog maar op het moment dat ik er met mijn polsen in moest kreeg ik de klap. WAT IS DAT KOUD. Mijn lichaam voelde ik niet meer en begon het toch echt moeilijk te krijgen met mijn ademhaling. Toen hoorde ik dat ik het goed deed en al op 45 seconden zat. Joehoe…BIKKEL. Hup motivatie pompen. Maar 5 a 10 seconden later werd het mij te koud, te gevoelloos en besloot ik het op te geven. Rustig eruit en opwarmen.

Gelukkig viel de kou daarna wel mee. Je lichaam begint heerlijk te tintelen en op te warmen. DOMPER, mijn handdoek vergeten. Hoe krijg ik dat nou weer voor elkaar! Gelukkig was de organisatie wel goed voorbereid.

NU zal je vast wel denken, dit gaat ze nooit meer doen. Think twise – want ik ben van plan om de echte cursus van Wim Hof te gaan volgen. Maar goed ik raad echt iedereen aan om te is te proberen – als je net zo gek als mij bent haha en leuk idee voor op je bucket list ;).

Hier onder nog een leuk filmpje van mijn beproeving. Mijn gezicht verschiet een paar keer maar ook verschillende glimlachen. YES I DID IT!

Zou jij 50 seconden in een ijsbad kunnen zitten? Of heb jij dit al wel eens gedaan. Ben benieuwd naar jouw ervaring…