Woestijnsafari Dubai | sandboarden en dune bashing

Dubai, United Arab Emirates

Dubai de stad van extermen met heel veel luxe, grote hoge gebouwen en dure dingen. Tijdens mijn stopover op Dubai wilde ik ook een activiteit buiten deze grote drukke stad doen. Even ontvluchten is dan een prima idee. We besloten het avontuur in de woestijn op te zoeken en te gaan sandboarden en dune bashing. De woestijnsafari kan beginnen, gaan jullie mee op avontuur?

Woestijnsafari vanuit Dubai

Het was niet lang zoeken toen we een toffe woestijnsafari vonden waarbij we het avontuur aan konden gaan. In de vroege ochtend werden we opgehaald en vertrokken we richting de activiteit. Onderweg haalde we nog enkele andere mensen op en daarna reden we door de drukke ochtendspits Dubai uit. Bizar blijft het wel dat een stad veranderd in een grote zandvlakte in enkele seconden. Onderweg verteld onze gids Mohammad van alles over de omgeving en wat we precies gaan doen. We worden ook een beetje warm gemaakt met echt Arbische muziek (hou hiervan) en kwamen binnen 1 uur op de plek van bestemming aan: middenin de woestijn met niks dan oranje zand om ons heen.

Woestijnsafari Dubai sandboarden en dune bashing

Dune Bashing in de woestijn van Dubai

Het eerst stukje avontuur gaat beginnen. We stappen de auto in en rijden gelijk de woestijn in. Van te voren moest we even goed drinken omdat de temperatuur flink gaat oplopen. Het begint rustig en Mohammad zet heerlijke Arabische muziek op waarvan je adrealine omhoog wordt gepompt. Hij adviseerde om onszelf goed vast te houden want nu gaat het echte werk beginnen. 

Mohammad scheurt over de toppen van de woestijn. Tijdens deze toffe rit verteld hij dat je twee rijbewijzen moet hebben om met een jeep in de woestijn te mogen rijden. Het speciale rijbewijs voor de woestijn moet hij ook elke jaar vervangen. Nu ik zo zie wat voor skils je moet hebben snap ik dat helemaal. 

Ik voel de banden van de jeep weg glijden over het zand. Soms lijkt het net of we de top niet gaan halen en dan uit het niets draait Mohammad en vliegen we naar beneden. Dit is gaaf! 

Een half uur lang vliegen we over de duinen en gaan we omhoog en omlaag. Met een grote glimlach zit er te genieten. Eng is het niet maar soms kriebelt het wel als je weer die hoge duin op moet. 

Woestijnsafari Dubai sandboarden en dune bashing

Tijd om te gaan sandboarden

Na een half uurtje is het dan eindelijk tijd voor het sandboarden. In de auto is het lekker koel en zodra we de deuren openen komt er een warmte van je weet wel binnen drijven. Wauw! Die klap had ik even niet zien aankomen maar goed ik laat me er niet door weerhouden. Ik stap uit en besluit om eerst even te gaan genieten van het uitzicht. Mohammad maakt ondertussen de boards klaar en de rest is volop bezig met het maken van foto’s.

We zijn klaar en Mohammad vraagt wie er als eerste wilt. Ik besluit als 3de te gaan. We mogen niet staan en dat mag alleen maag als je flinke ervaring hebt met snowboarden. Nou dat heb ik niet dus ik ga lekker zitten. Ik hou mezelf vast en voel dat ik een duw krijg in mijn rug. Met een flink tempo sjees ik naar beneden en kom ik tot stilstand met overal oranje woestijnzand. Wauw!! Dit is gaaf! Die kick die je voelt is in geen woorden te beschrijven. 

Maar dan kijk ik om en zie ik dat ik ook weer naar boven moet. Hoe in de hel ga ik dat doen. Stap voor stap klauter in met 38 graden naar boven. Onderweg voel ik mijn hoofd rood worden, mijn voeten zwaar en eenmaal boven ben ik buiten adem. 

Natuurlijk laat ik het niet bij één keer zitten en spring ik even laten weer op het board en sjees ik naar beneden. Weer terug naar boven met een rood hoofd maar het is het zo waard. 

Woestijnsafari Dubai sandboarden en dune bashing

Naar de woestijn in Dubai

Hoe regel je dat nou eigenlijk? Je hebt verschillende soorten aanbieders. Wij boekten bij Get Your Guide een excursie naar de woestijn. Tijdens deze woestijnsafari wordt je voor je hotel opgehaald en daar ook weer netjes afgezet.

Wij kozen voor een ochtendprogamma omdat wij de dag daarvoor waren aangekomen en in de middag het Burj Kalifia nog wilde bezoeken. We betaalde €38,- en waren zo’n 4/5 uur onderweg.

Een stopover in Dubai

Tijdens een stopover in Dubai boekte wij onze woestijnsafari. Het is namelijk heel normaal om je vlucht te onderbreken met een aantal dagen Dubai. Ik verbleef er 1.5 dag tijdens mijn reis naar India. Zelf vind ik 1 tot 3 dagen meer dan genoeg om alle highlights van Dubai te ontdekken. Wil je nou weten over hoe een stopover werkt en wat je allemaal tijdens een stopover in Dubai kunt doen? Klik dan even op de link ←

Woestijnsafari: een van de leukste activiteiten in Dubai

Als je echt even weg wilt uit de drukte van de stad en wilt genieten van een avontuur in de woestijn, dan is sandboarden en dune bashing het ultieme avontuur. Ik vond het echt geweldig! Wel zit er in het pakket rijden op kamelen bij. Zelf vond ik dit geen fijne activiteit omdat de dieren er voor mijn gevoel niet zo goed uitzagen. Let hier dan altijd erg goed op voordat je een rit op een kameel gaat maken.

Dus is een woestijnsafari een aanrader? Ja, vind ik van wel als je even de stad wilt ontvluchten. Is het toeritisch? Ja, dat is het ook. Veel mensen weten deze weg te vinden en dat zie je ook. Maar sla dit zeker niet over want het blijft toch wel een leuk constrast tussen al dat dure in Dubai zelf. Enjoy!

Zou jij dit avontuur in de woestijn aan druven en op woenstijnsafari gaan vanuit Dubai?

Deze blogs over Dubai vind je misschien ook leuk 

Fietsvakantie in Afrika

Hoi, ik ben Diana en ben dol op reizen en avonturen. Op Stripe Away deel ik  o.a. outdoor belevenissen, praktische tips, uitgebreide reisgidsen en verhalen met een persoonlijk tintje. De natuur is mijn favoriete omgeving en als ik daar niet uithang dan ben ik te vinden in een toffe hotspot of fijn thuis op de bank met mijn twee katten.

LEES MEER

Goedkope Vliegtickets JANUARI

REISPLANNEN 2019/2020

2019

Lissabon (Portugal) - Februari

Texel (Nederland) - Mei

Schotland - Juni

Ardennen (België) - September

Spanje - September

India - Oktober

2020

Schiermonikoog (Nederland) - April

Barcelona - April

Dolomieten & Slovenie - Mei

Denemarken - September

Schotland

 

VOLG JIJ STRIPE AWAY AL OP INSTAGRAM

12 Reacties

  • stripeaway

   Dat is het zeker 🙂 heb jij het al eens gedaan Simone?

   Antwoord
 1. Anouk

  Gaaf hé. In Peru is er ook zo een plek waar je kan gaan sandboarden. Daar is het wel net iets meer warm dan in Dubai 😉

  Antwoord
  • stripeaway

   Ik denk dat Peru en Dubai kwa warmte behoorlijk het zelfde kunnen zijn, vooral als je naar Dubai in de zomer gaat. Peru staat ook nog hoog op mijn wensen lijst 🙂

   Antwoord
 2. Manon Ruitenberg Fotografie

  Wat leuk om dit te doen in de woestijn. Ik ben ook ooit tijdens een stopover in Dubai geweest, maar toen hebben wij niet de tijd gehad om dit te doen. Maar het lijkt me waanzinnig cool!

  Antwoord
  • stripeaway

   Wat jammer dat je daar toen geen tijd voor heb gehad. Wie weet volgende keer als je weer een stopover in Dubai maakt.

   Antwoord
 3. Aniek

  Ja, dit was echt heel gaaf om te doen. Vooral om met de 4×4 door het zand te crossen.

  Antwoord
  • stripeaway

   Wij hebben idd een erg tof avontuur beleefd in de woestijn van Dubai 🙂

   Antwoord
 4. Anouk

  ‘Dune Bashing’, de woorden alleen klinken al vet vind ik. Je beschrijft activiteiten die vast en zeker enorme adrenaline geven. Ik zou ook vast en zeker niet als eerste gaan, bij dit soort activiteiten kijk ik het liever even af 😉

  Antwoord
  • stripeaway

   Deze activiteit is de perfecte adrenaline kick tijdens een stopover in Dubai. En er moet ook iemand als tweede of zelfs als laatste gaan toch ;)?

   Antwoord
 5. Kelly

  Heb ik ook gedaan maar ik was bij het boeken even vergeten dat ik last heb van wagenziekte, haha. Een van mijn minder heldere momenten 😉 Ik heb dan ook erg snel aan de bel moeten trekken, oeps. Sandboarden vind ik wel erg tof.

  Antwoord
  • stripeaway

   Ai als je Dune Bashing gaat doen is wagenziek zijn nou niet wat je moet hebben idd. Hopelijk heb je daarna nog wel kunnen genieten?

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.