Wie is Diana

Gezicht achter Stripe Away

“Welkom, bienvenida, willkommen, ยินดีต้อนรับ op Stripe Away”

Houd je van reizen, avontuurlijke activiteiten (sporten) zowel in- als outdoor, unieke belevenissen, nieuwe bestemmingen, fotografie, nieuwe ervaringen en bucket list avonturen dan ben je hier op de juiste plek. Hier vind je unieke reisverhalen, dichtbij maar ook ver van huis, tips en tricks en weetjes over verschillende landen en steden. Maar ook gastblogs van andere avontuurlijke reizigers komen hier voorbij.

Even voorstellen

Ik ben Diana, nu 32 en woonachtig in Breda met mijn twee katten. Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op deze blog. Op deze leuke plek hoop ik jou te inspireren om het beste uit je leven te halen en te doen waar je dromen je naar toe brengen.

Sinds mijn burn out in 2011 besloot ik dat het tijd was om te gaan leven hoe ik wilde. Mijn dromen te volgen en deze waar te maken. Steeds meer vragen kwamen er uit alle windstreken. Over die ene unieke belevenis of tips voor een weekendje weg. Steeds meer zocht ik naar een plek om die ervaringen te bundelen in combinatie met mijn fotografieverslaving. En zo werd in april 2015 tijdens mijn eerste soloreis door Jordanie, Stripe Away geboren.

Via Stripe Away hoop ik dat ik met mijn verhalen jullie kan inspireren en helpen.

Uitgebreider Diana leren kennen? Zelf vind ik het altijd leuk om de persoon achter de blog te leren kennen. Via de onderstaande blogs kan jij mij betere leren kennen.

Backstage – elke maand een overzicht met daarin een kijkje achter de schermen.

Bloggen met een dyslexie – hier vertel ik dat schrijven met een dyslexie wel kan.

Samenwerken met Diana

Als reis en avonturen blogger leg ik mijn ervaringen vast in foto, film en tekst. Ik wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en soms buiten hun comfortzone te stappen. Wil je met mij samenwerken. Super tof!

Samenwerking als het gaat over een toffe hotspot, een(individuele) persreis, in- en outdoor activiteiten in binnen- en buitenland of heb jij een ander tof idee. Kijk dan voor meer informatie bij samenwerking of neem contact op via info@stripeaway.nl. Tot snel!

Samen op reis

Mijn bezochte landenlijst groeit met de maand. Mijn eerste verre reis was in april 2015 naar Jordanië. Daarna volgde snel Thailand en begon het reisvirus te groeien. Het ontdekken van nieuwe landen, steden of regio’s brengt altijd een glimlach op mijn gezicht. Benieuwd welke landen, steden en regio’s ik ontdekte.

 Voor 2016

2009 – Bosnië

2009 – Barcalona

2011 – Kreta

2012 – Eifel

 Reizen 2015/2016

Maastricht – Nederland

Jordanie 

Poznan – Polen

Thailand

 Reizen 2017

Milaan – Italie

Zambia

Antwerpen – Belgie

 Reizen 2018

Texel

WHW – Schotland

Edinburgh – Schotland

 Reizen 2019

Lissabon – Portugal

Sintra – Portugal

Actief in- outdoor

Het liefs verken ik op een actieve manier de wereld. Dit kan zijn dat ik de benenwagen pak en tijdens een hike de bergen intrek maar het kan ook goed zijn dat ik meer snelheid wil en dan stap ik op de mountainbike.

Mountainbiken en fietsen

Als je voor 500 meter zelfs te auto pakt dan weet je dat je niet van fietsen houd. Gelukkig is dat totaal veranderd na mijn avontuur door Zambia (waar ik maar liefs 550 km ging mountainbiken). Het liefs pak ik nu de fiets en trek er op uit. Het leukste vind ik downhill mountainbiken. Die snelheid, die adrenaline…dat is zo kicken. Begin 2018 heb ik een nieuwe challenge om alle mountainbike routes in Nederland te gaan rijden, fotograferen en filmen met allemaal vrouwen. Maar ook mountainbiken in het buitenland is geen uitzondering.

Wil je meer weten welke routes ik al heb afgelegd, hoe ze waren en of jij ze ook moet gaan rijden. Klik dan hier.

Hiken & wandelen

De vrijheid van het wandelen vind ik heerlijk. Even gedachten op 0 en niks anders dan genieten. Sinds een jaar wandel ik bijna elke week in Nederland. Buiten Nederland ontdek ik ook steeds meer. In juni 2018 deed ik mijn eerste lange afstandswandeling door Schotland. Het was buiten dat het zwaar was ontzettend mooi en het smaakte naar meer.

Benieuwd wat er nog meer op mijn bucket list staat omtremt wandelingen en hikes.